Ruokavuosi 2021

Vuoden parhaat palat.


TAMMIKUU

Vietin joulukuun lopulla kahden viikon loman ja somevapaan ja palasin sen jälkeen ruokahommien pariin uudella innolla. Keittiössä syntyi muun muassa superihania kikhernetonnikalaleipiä (kuvassa) ja juustoista parsakaalipastaa.

HELMIKUU

Helmikuussa kokkailin pääasiassa helppoja ja nopeita arkiruokia. Yhden pannun lasagne (kuvassa) hurmasi monet ja  kanattomasta keitosta tuli yksi tämän vuoden luetuimmista resepteistä! Lisäksi paistelin aika monena iltana köyhiä ritareita, nam!

MAALISKUU

Pääsiäisen tienoilla tein vegaanisesta pashasta soijattoman version (kuvassa), josta tuli superhyvää! Podin akuuttia fenkolihimoa, ja kokkasin mm. fenkoli-perunavuokaa ja pikkelöityä fenkolia. Teidän arkiruokasuosikkeja tässä kuussa oli kuitenkin helppo linssicurry ja parsakaalipestopasta.

HUHTIKUU

Huhtikuu oli perunasalaattien ja vappuruokiin valmistautumisen aikaa. Tofuskagen-perunasalaatti taisi löytää tiensä aika monen vappupöytään. Lisäksi leivoin superihania sitruuna-rahkamunkkeja (kuvassa) ja tein ensimmäistä kertaa hapanjuurisimaa.

TOUKOKUU

Toukokuussa jotenkin ehdinkin taas vaikka mitä! Pääsin ensimmäistä kertaa tekemään viininlehtikääryleitä, leivoin supermehevää raparperi-toscapiirakkaa ja söin monena päivänä helppoa herne-tahinipastaa. Oma lempparini toukokuulta on kuitenkin ihanat herneletut (kuvassa).

KESÄKUU

Kesäkuun helteet oli ihanat, mutta saivat pysyttelemään pitkälti poissa keittiöstä. Kokkailin kuitenkin juhannusta silmällä pitäen espanjalaisia perunavartaita (kuvassa) ja grillattuja harissa-kasvisleipiä.

HEINÄKUU

Heinäkuun pidin pääosin lomaa, eikä blogin puolelle ilmestynyt muuta kuin tämä mainio tofukokkelin resepti (kuvassa).

ELOKUU

Elokuussa palailin taas arkeen ja leivoin herkullista pannukeksiä (kuvassa), kokkasin saksanpähkinä-linssibolognesea ja herkuttelin suolaisilla perunaletuilla.

SYYSKUU

Syyskuussa päivitin blogiin pinaattikeiton (kuvassa) ohjeen, leivoin helppoja ja superhyviä naanleipiä ja kokkailin teidän toiveestanne vegaanista kanaviillokkia. Ehdin myös muutaman kerran sienimetsään suppilovahveroapajille ja leivoin sienipiirakkaa.

LOKAKUU

Lokakuu oli selvästi pastakuukausi! Tein muun muassa ihan superhyvää vegaanista pasta carbonaraa, kurpitsa-fetapastaa (kuvassa) ja mac & cheeseä. Ihana korealaishenkinen kanaton kulho toi vähän vaihtelua pastaruokien joukkoon.  Lisäksi leivoin ihanaa Biscoff-puolukkavuokapullaa. Vegaanin joulukirjasta ilmestyi odotettu toinen painos.

MARRASKUU

Marraskuussa aloin jo pikkuhiljaa laskeutua jouluruokien pariin. Leivoin helppoja joulupullia lehtitaikinasta (kuvassa), kokkasin sinappiglaseerattua tofua, tein ihanaa piparkakkutuorepuuroa sekä keittelin itse viikunahilloa ja punaviiniglögiä. Kuukauden hitti taisi kuitenkin olla vegaaniset uuniperunat kahdella täytteellä.

JOULUKUU

Joulukuussa ennen lomaa tein vielä hasselbackan palsternakkoja herkullisella pinaatti-vegefetapestolla ja helppoja joulupöytään sopivia hernepyöryköitä. Naputtelin blogiin myös Vegaanin joulukirjasta tutun punajuurilaatikon ohjeen.

Vuosi 2021 on työrintamalla jotenkin erityisen kiva. Tuntuu, että löysin kesällä jo jonkun aikaa kadoksissa olleen työflown takaisin ja reseptien kehittely, kokkaaminen ja kuvaaminen on syksyn aikana ollut pitkästä aikaa oikeasti kivaa! Sain myös loppuvuodesta vuokrattua itselleni työhuoneen ja muutin saman katon alle kumppanini kanssa, ja nyt kotonakin on astetta parempi keittiö. Ensi vuonna aloitan taas uuden kirjan parissa, enkä oikeasti malta odottaa että pääsen kohta alkavan loman jäljiltä takaisin töihin!

Yksi vastaus kirjoitukseen “Ruokavuosi 2021

  1. Palasin taas vegeruokien pariin pitkästä aikaa, joten navigoin tietenkin ensimmäisenä sinun blogiisi etsimään reseptejä. Tässä olikin jo monta ruokaa, jotka menee suoraan kokeilulistalle. Ja toki vanhat suosikit palaavat taas tiiviimmin ruokavaliooni.

    Mahtavaa uutta vuotta sinulle, ja kiitos upeista resepteistä, jotka auttavat minua ja muita syömään terveellisemmin, eettisemmin ja ekologisemmin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights