Vegaaniset mokkapalat

Helpot mokkapalat vegaanisista raaka-aineista.


Täällä blogissa ollut vanha mokkapalaohje oli jo aikansa elänyt ja muutaman palautteen perusteella ei toiminut ihan niin kuin pitäisi, joten tässä uusi päivitetty ohje. Tämä resepti toimii nyt myös kokonaiseen pellilliseen mokkapaloja ja on helppo tehdä lähikaupan raaka-aineista. Näistä mokkapaloista tulee pehmeitä ja kuohkeita ja niiden valmistaminen on todella suoraviivaista: ainekset vain sekoitetaan keskenään ja paistetaan. Kuorrutteen mokkapaloille voi tehdä monella tapaa, mutta itse suosin tätä versiota, jossa muut ainekset sekoitetaan sulatetusta margariinista ja kahvista tehdyn seoksen joukkoon.

Helpot vegaaniset mokkapalat

pellillinen

Pohja

 • 7 ½ dl vehnäjauhoja
 • 4 ½ dl sokeria
 • 1 dl kaakaojauhetta
 • 1 rkl vaniljasokeria
 • 1 rkl leivinjauhetta
 • 1 tl suolaa
 • 4 dl kauramaitoa
 • 1 ½ dl rypsiöljyä
 • 1 dl keitettyä vahvaa kahvia jäähdytettynä

Kuorrute

 • 100 g vegaanista margariinia
 • 1 dl keitettyä vahvaa kahvia
 • 1 dl kaakaojauhetta
 • noin 5-6 dl tomusokeria
 • vegaanisia strösseleitä (esim. Dr. Oetker)
 1. Keitä kahvi valmiiksi. Laita uuni kuumenemaan 175°C.
 2. Sekoita suuressa kulhossa yhteen vehnäjauhot ja sokeri. Sihtaa joukkoon kaakaojauhe ja lisää vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola. Sekoita tasaiseksi.
 3. Yhdistä toisessa kulhossa kauramaito, rypsiöljy ja kahvi. Tee kuivien aineiden keskelle kolo ja kaada neste sinne. Kääntele kuivat aineet varovasti sekaisin nesteen kanssa esimerkiksi nuolijan avulla.
 4. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes kokeilutikkuun ei enää tartu taikinaa.
 5. Kun mokkapalojen pohja on hieman jäähtynyt, valmista kuorrute. Kiehauta margariini ja kahvi kattilassa. Anna jäähtyä pari minuuttia ja sihtaa sitten joukkoon kaakaojauhe ja lisää tomusokeri. Sekoita tasaiseksi vispilällä ja levitä pohjan päälle. Kuorrute valuu, joten levitä se niin, että leivonnainen on vielä uunipellillä. Ripottele pinnalle strösseleitä, anna kuorrutteen jähmettyä ja leikkaa sitten leivonnainen paloiksi.

Huomioita reseptistä:

 • Voit käyttää kauramaidon sijaan myös jotain muuta kasvimaitoa. Itse suosin leivonnassa kahviin tarkoitettua kauramaitoa, joka on rasvaisempaa ja täyteläisempää.
 • Reseptin kaakaojauheella tarkoitetaan leivontaan tarkoitettua makeuttamatonta tummaa kaakaojauhetta, ei kaakaojuomajauhetta.
 • Strösselit ja nonparellit saattavat sisältää eläinperäisiä ainesosia, mutta vegaanisiakin vaihtoehtoja löytyy! Ruokakauppojen vegaaniset leivontatuotteet löydät listattuna vegaanituotteet.netistä.

14 vastausta kirjoitukseen “Vegaaniset mokkapalat

 1. Tosi hyvä resepti! Tulin eilen tänne blogiin etsimään sitä vanhaa, mikä ihana lahja että ohje olikin juuri päivitetty ! Meni siis heti tekoon, ja tästä lähtien teen tällä ohjeella! On niin helppo ja herkullinen 👌

 2. Mitä arvelisit, voisiko Kaakaojauheen tässä korvata Carob-jauheella aivan hyvin ?

 3. Hyvältä vaikuttaa, ja plussaa siitä että ainekset löytyvät ihan lähikaupasta ta lidlistä (paitsi vegaaniset strösselit, mutta hätätilassahan tämä toimisi ilmankin)! Nyt on tuotos odottamassa leikkausta päättäjäisillanistujaisten tarjoilua varten :)

  1. Strösseleiden sijasta voi hyvin käyttää myös kookoshiutaleita tai pähkinärouhetta tms.

 4. Kiitos reseptistä ja ihanasta en-selviäisi-ilman-blogistä :D =) ! Helppo tehdä ja maukkaita tuli!

  ! Mutta, olisin kaivannut kuorrutteen olevan jähmettyvämpää. Valuvainen kuorrute on haastava pakastamisen kannalta, jota en tullut ajatelleeksi etukäteen. Osaatko sanoa saisiko tästä kuorrutteesta jotenkin jämäkämpää, lisäämällä reilusti tomusokeria tai vähentämällä margariinin määrää? Kiitos etukäteen!

  -A.M-

 5. Heippa Ansku,

  Kiitos kun kävit kommentoimassa ja ihana kuulla, että mun resepteistä (ja näistä mokkapaloista!) on ollut iloa <3
  Kuorrutteen pitäisi kyllä jähmettyä kylmässä, mutta tosiaan se on alkuun valuvaa ja sen takia leivonnainen kannattaa laittaa kokonaisena jääkaappiin ennen leikkaamista. Sellainen superjähmeä päällinen tästä ei tule, mutta sokeria ja margariinia lisäämällä se jämäköityy vähän. Margariiniakin voi laittaa lisää, sillä sekin jähmettyy kylmässä. Tähän voi kokeilla myös uutta Eleplant -vegevoita, joka on tosiaan sellainen kivikova voikimpale kylmässä.

 6. Enpä taida muuta ohjetta käyttääkään, oli sen verran helppo ja maistuva ohje. Ja käy sitten kaikenlaisille syöjille. Kiitos ohjeesta!

 7. Tämä kuorrute on aivan liian valuvaa, suosittelen vähentämään nesteen määrää ja lisäämään tomusokeria!

  1. Nämä on toki makuasioita! Mä pidän mokkapaloissa juoksevasta kuorrutteesta, koska se on helppo kaataa ja levittää leivonnaisen päälle (tämän vuoksi ohjeessakin on maininta, että kuorrute levitetään suoraan uunipellille). Kuorrutteen voi toki ilman muuta valmistaa muillakin tavoilla ja lisätä halutessaan sokeria!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights