Kolmen raaka-aineen suklaa-puolukkakeksit

Kaupallinen yhteistyö: Kymppi-Maukkaat Oy | Nämä superherkulliset keksit valmistuvat vain kolmesta raaka-aineesta.


Kirjoitus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Kymppi-Maukkaat Oy:n kanssa. 

Meillä kasvaa mökkitontilla aivan valtavasti puolukkaa ja ne alkavat juuri nyt olla täydellisen kypsiä! Puolukat ovat ihania erilaisten piirakoiden raaka-aineena, smoothieissa ja vaikkapa tässä pehmeässä biscoff-puolukkavuokapullassa, mutta puolukoista saa vähällä vaivalla leivottua myös aivan täydellisiä keksejä!

Kympin sulatusta vaille valmis murotaikina on vegaaninen ja sopii kaikkeen makeaan leivontaan. Se sopii mainiosti piirakkapohjaksi sekä erilaisten pikkuleipien leivontaan. Taikina maistuu herkullisen kotitekoiselta – ja muuten ihan samalta kuin entisen kumppanini äidin tekemät maailman parhaat lusikkaleivät!

Leivoin itse tästä murotaikinasta ihania keksejä, joiden parissa kuluu aktiivista valmistusaikaa vain alle 10 minuuttia. Murotaikinakeksien makumaailmaa on helppo muunnella, ja joukkoon voi laittaa puolukoiden ja suklaan sijaan myös esimerkiksi pähkinärouhetta, tai voit vaihtaa tumman suklaan vegaaniseen valkosuklaaseen. Näissä kekseissä on helppous-herkullisuus -suhde kohdallaan!

vegaaniset kolmen raaka-aineen suklaa-puolukkakeksit

noin 12 keksiä

  • 1 pkt / 400 g Kymppi murotaikinaa
  • 80 g vegaanista tummaa suklaata (kaakaopitoisuus alle 60%)
  • ½ dl puolukoita
  1. Ota taikina sulamaan hyvissä ajoin ennen leipomista.
  2. Kuumenna uuni 180°C.
  3. Rouhi suklaa esimerkiksi ison keittiöveitsen avulla. Vaivaa suklaarouhe sulaneen taikinan joukkoon.
  4. Taittele vielä lopuksi puolukat varovasti taikinan sekaan. Muotoile taikina pötköksi ja leikkaa siitä 12 palaa. Muotoile keksit käsin uunipellille leivinpaperin päälle (huomioi, että taikina ei juuri leviä tai kohoa uunissa). Painele tarvittaessa keksien pinnalle vielä muutamia puolukoita.
  5. Paista keksejä uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia. Paistoaika riippuu keksien paksuudesta, joten pidä keksejä silmällä! Keksit ovat mielestäni parhaimmillaan kun ne jäävät reilusti pehmeiksi, mutta tätä voit säädellä pidemmällä paistoajalla.
  6. Nosta keksit jäähtymään leivinpaperin päälle.

Huomioita reseptistä

  • Jos käytät pakastepuolukoita, laita ne taikinaan jäisinä.
  • Jos haluat, voit koristella keksit vielä lopuksi sulatetulla suklaalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights