Berliinin parhaat vegaaniravintolat

Kaupallinen yhteistyö: Germany Tourism | Berliini on vegaanisen ruoan keidas! Kaupungista löytyy kaikkea herkullisesta katuruoasta Michelin-ravintoloihin.


Kaupallinen yhteistyö Germany Tourism

Tunnustan, että kun kävin Berliinissä joskus yli 10 vuotta sitten ensimmäisen kerran, en tykästynyt kaupunkiin ollenkaan. Berliini oli niin erilainen kuin lapsuuden reissuilta tuttu siisti, kaunis ja järjestelmällinen Saksa. Berliini on vähän ruma, likainen ja kaoottinen, mutta sittemmin näistä piirteistä on tullut juuri se syy, miksi kaupunki viehättää. Berliiniin palaa mielellään aina uudelleen <3

Tällä elokuun lopun pintaa pitkin  -reissulla tulin Berliiniin Dresdenin ja Leipizigin kautta (näiden kaupunkien vegaaniruokatarjonnasta voit lukea lisää täältä) ja vietettiin muutama päivä yhdessä Saksaan muuttaneen ystävän kanssa. Syötiin hyvin ja kuten asiaan kuuluu Berliinissä, tampattiin teknoklubilla aamuneljään. Oli hauskaa, niin kuin aina!

pikaopas berliiniin

Berliini on valtavan iso kaupunki ja liikkumiseen kaupungin sisällä kuluu yllättävän paljon aikaa, vaikka julkinen liikenne toimiikin kaupungissa hyvin. Suosittelenkin siis ainakin muutaman päivän reissuilla keskittymään muutamaan kaupunginosaan. Viihdyn itse parhaiten Friedrichshainin alueella, sillä siellä on eniten vegaanisia ravintoloita ja kivoja kauppoja (mm. kokonaan vegaaninen ruokakauppa Veganz). Toinen mukava alue on Prenzlauer Bergin ympäristö sekä Neukölln.

Berliiniin pääsee mainiosti reissaamaan maata (tai pintaa) pitkin. Voit joko valita bussin Tallinnasta (tästä reissusta olen kirjoittanut lisää muutama vuosi sitten täällä), junan Tukholmasta tai suoran Finnlinesin rahtilaivayhteyden Helsingin Vuosaaresta Travemündeen.

Berliinin parhaat vegaaniravintolat

Berliini on vegaanille takuuvarma ruokamatkakohde: kaupungista löytyy valtava määrä kokonaan vegaanisia ruokapaikkoja, ja joka kerta jotain uutta testattavaa. Berliinistä on löytynyt monta suosikkia, joissa piipahdan mieluiten joka kerta. Berliinistä löytyy ihan kaikkea herkullisesta katuruoasta fine diningiin. Halutessaan Berliinissä voi syödä hyvinkin edullisesti, tai sitten herkutella Michelin-ravintoloissa, jotka nekin tosin ovat suhteellisen kohtuuhintaisia monen muun kaupungin fine diningiin verrattuna.

Fine Dininig

LUCKY LEEK

Lucky Leek on vegaaniravintola, jossa käyn mielelläni jokaisella Berliinin-reissulla. Ravintola on päässyt Michelin Guiden suosituksiin, ja täällä tosiaan osataan käyttää kauden raaka-aineita innovatiivisella tavalla. Lucky Leekin erikoisuus on itse tehdyt juustot, joita löytyy jälkkärilistalta. Tällä käynnillä minut hurmasi kuitenkin alkuruokana tarjottu upean makuinen kylmä punajuurikeitto, josta löytyi yllättäviä makuja ja suutuntumia.

Bonvivant

Yhdellä Michelin-tähdellä palkittu kasvisravintola, rento cocktailbistro Bonvivant ei ole kokonaan vegaaninen, mutta täällä vegaanivieraista huolehditaan samalla pieteetillä kuin muistakin. Bonvivantin annosten parasta antia on suorastaan jumalaisen herkulliset kastikkeet, joista todella huomaa keittiön osaamisen. Suosittelen lämpimästi ottamaan menun kanssa myös juomapaketin, joka ei koostu viineistä vaan ruokiin räätälöidyistä cocktaileista. Juomien kanssa ruokien maut nousivat aivan eri tasolle! Juomapaketin voi hyvin jakaa myös kaverin kanssa.

Testikerralla menun parhaimmistoksi nousi jälkkäriksi tarjoiltu palsternakkajäätelö, joka toi koko menuun välillä uupumaan jäänyttä yllätyksellisyyttä. Kaikki ruoat olivat herkullisia, mutta ensi kerralla toivottavasti menusta löytyy useampi vähän mieleenpainuvampi ja yllätyksellisempi annos.

Illallisesta saa pulittaa noin 150€ juomapaketin kanssa (hieman vähemmän, jos jaat juomat kaverin kanssa), mutta Bonvivant on elämyksenä hieno. Jos et ole ennen käynyt Michelin-ravintoloissa, tästä on hyvä aloittaa! Bonvivantissa on tarjolla muuten myös brunssia, jonka haluan käydä testaamassa seuraavalla reissulla!

aamiaispaikat

Plant base

Nautin aamiaisella eniten croissanteista, tofukokkelista, leivästä ja erilaisista levitteistä sekä hyvästä kahvista. Niitä kaikkia saa tästä tyylikkäästä, uudehkosta vegaanikahvilasta.

Suosittelen ottamaan kaverin kanssa jaettavan aamiaislautasen, joka sisältää leipää, erilaisia tahnoja, kasviksia, marinoitua tofua, kookospekonia, porkkalaa, tofukokkelia ja pienet mysli-jogurttikipot. Ja jos vielä mahtuu, suklaacroissantti jälkkäriksi!

P.S. Jos olet täällä sunnuntaina, Plant Basesta on melko lyhyt matka Mauerparkin mahtavalle ulkoilmakirppikselle.

muut tärpit

 • IRO Izakaya Vegan – japanilainen ravintola, jolla on kaksi toimipistettä. Toinen niistä on kokonaan vegaaninen. Täällä söin aivan täydellistä miso ramenia (kuvassa alla).
 • Gemello Vegan pizza – napolilaista vegaanipizzaa
 • Calm Coffee Berlin – vegaanisia amerikkalaistyylisiä kuorrutettuja cinnamon rollseja
 • Soy – tyylikäs vegaaninen vietnamilainen ravintola

Mikä on sun lempiravintola Berliinissä?

4 vastausta kirjoitukseen “Berliinin parhaat vegaaniravintolat

 1. Hei! Noista olen käynyt vain Soy:ssa. Siellä useamman kerran, todella hyvät keitot heillä. Kiitos muista vinkeistä! Tytär asuu Berliinissä,joten siellä on tullut käytyä ja edelleen käydään kerran- kaks vuodessa. Yks aivan mahtava paikka on vegaaninen tapas ravintola Alaska! Ihan huippu ruoka ja meininki! Fine dining paikoista voin suositella Cookies Creamia. Todella hyviä vegaanisia ja luomuja jäätelöitä saa Rosa Caninalta. Useampi paikka heillä, mm. Markt Hall 9:ssa, joka on vierailun arvoinen paikka.

  1. Kiitos Alaska-vinkistä, siitä en ollut kuullutkaan! Täytyypä piipahtaa siellä ensi kerralla.

   Cookies Creamissa kävin vuonna 2017 ja kirjoitin siitä silloin tänne blogiinkin. Kokemus oli niin huono ja omituinen, että ei ole tehnyt mieli mennä uudelleen. Muiltakin olen kyllä kuullut, ettei se ole vegaanille kovin hyvä ravintola, vaikka kasvisravintola onkin. Vilkaisin menua taas, ja aika eläintuotepainotteiseltahan se näyttää.
   https://chocochili.net/2017/09/cookies-cream-berliinin-omituisin-ruokakokemus/

   1. No onpas harmillista että on muuttunut huonoksi! Siitä on varmaan 11 vuotta aikaa kun kävin siellä ja oli todella hyvä silloin.

    1. Yhdessätoista vuodessa ehtii tietysti ravintolassa tapahtua kaikenlaista, mutta ehkä pitää antaa tälle vielä joskus uusi mahdollisuus!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights