Vegaaninen metsäsienilasagne

Tämä ihana lasagne valmistuu tomaattisesta sienikastikkeesta ja mehevästä tofu-pinaattitäytteestä.


Koska sienisaalis on tänä vuonna ylittänyt kaikki odotukset, on sieniä syöty viime viikot vähän joka ruoan seassa! Yksi syksyn lempiruoista on ollut tämä herkullinen lasagne, joka kätkee sisäänsä tomaattisen metsäsienikastikkeen sekä valkokastikkeen tilalla mehevän tofu-pinaatti-kermakastikkeen.

Vegaaninen metsäsienilasagne

noin 6 annosta

Sienikastike

 • noin 500 g  (noin 1 ½ l ) pilkottuja metsäsieniä (käytin suppilovahveroita, kantarelleja, mustatorvisieniä ja lampaankääpää)
 • 1 sipuli
 • 4 isoa valkosipulinkynttä
 • 1 ruukku basilikaa
 • 100 g öljyyn säilöttyjä aurinkokuivattuja tomaatteja (punnittu valutettuna)
 • 2 rkl oliiviöljyä
 • 1 tl savupaprikajauhetta
 • 2 x 400 g tomaattimurskaa
 • 1 rkl tomaattisosetta
 • 1 rkl kantarelli- tai kasvisfondia
 • 2 tl sokeria
 • mustapippuria myllystä

Tofu-pinaattikastike

 • 150 g pakastepinaattia
 • 1 pkt / noin 250 g maustamatonta tofua
 • 2 prk / 4 dl sipulinmakuista kaurakermaa (Planti)
 • 100 g vegaanista sulavaa juustoa (Violife Epic Mature)
 • 1 rkl ravintohiivahiutaleita
 • hyppysellinen suolaa

Lisäksi

 • noin 12 kpl kananmunattomia lasagnelevyjä
 1. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Irrota basilikasta lehdet ja siirrä ne sivuun. Silppua basilikan varret. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit.
 2. Paista sieniä kuivalla paistinpannulla tai paistokasarin pohjalla, kunnes niistä ei enää irtoa nestettä. Lisää sitten pannulle öljy ja sipuli ja jatka kuullottamista, kunnes sipuli on pehmennyt. Lisää sitten valkosipuli, basilikan varret ja aurinkokuivatut tomaatit ja paistele vielä hetki. Mausta savupaprikajauheella.
 3. Kaada tomaattimurska sienten joukkoon. Lisää tomaattisose. Mausta kantarellifondilla, sokerilla ja mustapippurilla. Jätä kastike hautumaan miedolle lämmölle muiden ainesten valmistamisen ajaksi. Lisää lopuksi basilikanlehdet kastikkeen joukkoon.
 4. Sulata pinaatti esimerkiksi mikrossa. Sekoita tofu käsin pinaatin joukkoon karkeaksi seokseksi. Kaada joukkoon kaurakerma ja raasta sekaan juusto. Sekoita vielä lopuksi kastikkeen joukkoon ravintohiivahiutaleet ja suola.
 5. Lusikoi uunivuoan pohjalle ensin sienikastiketta, sitten lasagnelevyjä. Lisää päälle sienikastiketta, tofu-pinaattikastiketta ja taas kerros lasagnelevyjä. Jatka, kunnes kaikki lasagnelevyt ja kastikkeet on käytetty. Säästä kumpaakin kastiketta vuoan pinnalle.
 6. Paista lasagnea 200°C noin 45 minuuttia.

Huomioita reseptistä

 • Jos metsäsieniä ei juuri nyt ole saatavilla, voit tehdä lasagnen myös herkkusienistä.
 • Lasagne, kuten muutkin uuniruoat, vain paranee uudelleenlämmityksen myötä.

6 vastausta kirjoitukseen “Vegaaninen metsäsienilasagne

 1. Sattuneesta syystä myös kuivattuja sieniä on paljon. Voisiko niitä käyttää tässä jotenkin?

  1. Kuivattuja sieniä voi jauheena murustella tähän mausteeksi. Ja toki kyllä niitä voi liotettuna käyttää myös tuoreiden sienien sijaan, jos ei tuoreita ole tarjolla.

 2. Tämä resepti tulikin kuin tilauksesta, kun sain naapuriltani ison pussillisen lampaankääpiä! Lampaankääpä toimi oikein hyvin ainoana sienenä tässä maukkaassa reseptissä. Myös sekaanipuolisolta tuli kiitosta siitä, että vegaanijuusto ”ei maistunut läpi”. Ja kauneimmat lakit lampaankäävistä menivät erikseen vielä nuggeteiksi aiemmalla reseptilläsi, olivat aivan mahtavan makuisia aiolidipin kanssa! En tosiaan ole itse koskaan oppinut sienestäjäksi, mutta otan kyllä mielelläni ylijäämäsienet vastaan vaikkapa naapureilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights