Vegaaninen sieni-sipulisilli

Vegeversio sipulisillistä syntyy herkkusienistä.


Silli oli yksi lempiruoistani lapsena, mutta en ole ihan hirveästi innostunut munakoisosillistä, vaikka olen testaillut siitä useita eri versioita. Herkkusienistä ja sipulista sen sijaan syntyy ihana vegaaninen sipulisilli! Makean etikkainen liemi muistuttaa niin paljon perinteisistä lapsuudessa syödyistä silleistä, että sitä itse kalaa ei jäänyt tässä ollenkaan kaipaamaan. Sekä sienet että sipulit toimittavat tässä yhdessä sen varsinaisen sillin virkaa.

Tämä vegesilli syntyy nopeasti ja vain muutamasta raaka-aineesta. Tämä toimii jouluna kylmien alkupalojen joukossa ja saaristolaisleivän päällä tai kesällä uusien perunoiden kanssa.

Vegaaninen sipulisilli herkkusienistä

noin 4 annosta

 • 20o g ruskeita herkkusieniä
 • 2 tl rypsiöljyä paistamiseen
 • 3 keskikokoista banaanisalottisipulia
 • 10 kokonaista maustepippuria
 • 3 laakerinlehteä
 • 1 dl vettä
 • ½ dl sokeria
 • 2 rkl rypsiöljyä
 • 2 rkl punaviinietikkaa
 • ½ tl suolaa
 1. Leikkaa herkkusienten kuiva kanta pois ja lohko sienet 2-4 osaan sienten koosta riippuen. Paista sieniä öljyssä paistinpannulla noin 3-5 minuuttia tai kunnes niistä ei enää irtoa nestettä. Nosta pannu liedeltä ja jätä sienet jäähtymään.
 2. Kuori sipulit ja leikkaa ne pitkittäin lohkoiksi, yksi sipuli noin 2-3 osaan koosta riippuen.
 3. Laita kattilaan sipulit, maustepipputit ja laakerinlehdet. Lisää vesi, sokeri, rypsiöljy, punaviinietikka ja suola. Keitä 2-3 minuuttia ja nosta kattila pois liedeltä. Anna liemen jäähtyä hetken aikaa ja lisää sitten sienet joukkoon. Purkita silli ja anna maustua viileässä muutaman tunnin ajan tai yön yli.
 4. Syö sipulisilli muutaman päivän kuluessa.

Huomioita reseptistä

 • Sienten takia liemi ei ole kovin kauniin väristä, joten silli kannattaa valuttaa ennen tarjoilua.

5 vastausta kirjoitukseen “Vegaaninen sieni-sipulisilli

 1. Onnistuisikohan tuo suppiksilla tai kanttarelleilla, joita pakastin pullollaan…?

  1. Periaatteessa voisi onnistuakin, mutta itse en niin hirveästi välitä pakastettujen sienten koostumuksesta. Jos se ei haittaa, niin sitten kannattaa testata niillä! Kerro sitten mitä kävi, jos kokeilet.

  1. Ei varmaankaan aina ihan kaikista pienemmistä, mutta K-Supermarketeista ja sitä isommista ainakin yleensä löytyy!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights