Kermainen cashew-papupannu

Tämän nopean ja herkullisen papupannun juju on cashewpähkinöistä valmistetussa kermassa.


Olen viime aikoina himoinnut kaikenlaisia meheviä papuruokia, joita voi kauhoa vaikka suoraan pannulta suuhun leivän kanssa. Tomaattiset papupannut ovat aina ihania, mutta tällä kertaa tein tällaisen erityisen kermaisen papuruoan, jonka salaisuus on itse tehdyssä cashewkermassa. Cashewkerma valmistuu nopeasti, eikä tämän koko ruoan tekemiseen kulu varttia kauempaa.

kermainen cashew-papupannu

4 annosta

cashewkerma

 • 3 dl / 180 g cashewpähkinöitä + vettä pähkinöiden pehmentämiseen
 • 1 dl ravintohiivahiutaleita
 • 1 sitruunan raastettu kuori
 • ½ sitruunan mehu
 • noin 3 dl vettä
 • ¼ dl oliiviöljyä
 • 2 valkosipulinkynttä

muut aineet

 • 2 tlk / á 230 g isoja valkoisia papuja (esim. Pirkka)
 • 2 kevätsipulia
 • 1 ruukku lehtipersiljaa
 • 2 rkl oliiviöljyä
 • 1 tl kurkumaa
 • 1 tl paprikajauhetta
 • 1 tl sipulijauhetta
 • 1 ½ rkl kasvisfondia
 • suolaa ja mustapippuria
 • chilihiutaleita
 • kourallinen tuoretta pinaattia

lisäksi

 • vaaleaa leipää tarjoiluun
 1. Valmista ensin cashewkerma. Mittaa cashewpähkinät mikron kestävään astiaan. Kaada vettä päälle niin, että pähkinät peittyvät ja kuumenna täydellä teholla noin 4 minuuttia. Kaada vesi pois. Lisää kaikki cashewkerman aineet korkeareunaiseen sauvasekoittimen kulhoon ja sekoita sauvakoittimella sileäksi.
 2. Silppua sipuli ja lehtipersiljan varret (säästä lehdet ruoan viimeistelyyn). Huuhtele ja valuta pavut.
 3. Kuumenna öljy ison paistinpannun tai paistokasarin pohjalla. Lisää kurkuma, paprika ja sipulijauhe, sekä pavut, kevätsipuli ja persiljan varret. Sekoittele keskilämmöllä noin minuutin ajan.
 4. Kaada cashewkerma pannulle ja kuumenna. Mausta kasvisfondilla, suolalla, mustapippurilla ja chilihiutaleilla. Lisää pinaatti ja persiljan lehdet. Lisää tarvittaessa vettä, jos kastike on liian paksua. Tarkista mausteet ja herkuttele ruoka leivän kanssa.

Huomioita reseptistä

 • Jos sinulla ei ole mikroa, voit kiehauttaa pähkinät kattilassa. Tai toki jos olet liikkeellä jo edellisenä iltana, voit laittaa pähkinät jääkaappiin yön ajaksi likoamaan. Idea on saada pähkinät pehmenemään niin, että ne soseutuvat hyvin kermaksi.
 • Jos haluat tehdä pähkinättömän version, käytä cashewpähkinöiden ja veden tilalla 4 dl kaurakermaa. Ihan sama asia se ei ole, mutta myös kaurakermalla tulee herkullinen pannu! Tarkista mausteiden määrä ruokaa tehdessä maistellen.
 • Voit syödä papupannun sellaisenaan leivän kanssa, tai tarjota lisukkeena pastaa/riisiä/perunaa tai vaikkapa uunissa paahdettuja kasviksia.
 • Isot valkoiset pavut voit halutessasi korvata pienemmillä valkoisilla pavuilla, tai miksei vaikka kikherneilläkin.
 • Edullisimmat cashewpähkinät löytyvät yleensä Lidlistä tai Lähi-idän elintarvikkeita myyvistä kaupoista.
 • Cashewkerman voit valmistaa myös tehosekoittimessa. Jos et omista riittävän tehokasta sauva-/tehosekoitinta, cashewkerma saattaa jäädä vähän rakeiseksi. Se ei kuitenkaan haittaa suuremmin makua!
 • Ravintohiivahiutaleet tuovat resepteihin umamista, juustoista ja pähkinäistä makua. Suosittelen hankkimaan pussillisen kaappiin, sillä ne sopivat lähes kaikkeen! Ravintohiivahiutaleita myydään hyvinvarustetuissa ruokakaupoissa.

14 vastausta kirjoitukseen “Kermainen cashew-papupannu

 1. Olisiko sinulla hyviä papujen säilöntäohjeita? Kasvattaisin papuja, mutta en osaa säilöä niitä kuin kuivamalla. Kuivien papujen käyttö on kovin hidasta, kun pitää ensin liottaa vuorokausi ja silti keittämiseen menee tosi kauan, että saisi pavut oikeasti pehmeiksi.

  1. Papuja voi pakastaa ryöpärtyinä tuoreeltaan tai kuivattuja voi valmistaa kerralla kypsäksi ison erän ja pakastaa kypsinä. Tai sitten ostaa painekeittimen, niin kuivattuja papuja ei tarvitse liottaa ja keittoaika silti maltillinen 25-35 min useimmilla pavuilla.

 2. Kuinka sitruunainen tämä on tällä sitruunan määrällä? Samaa tasoa kuin limonello-kastikkeet? Ne ovat muun perheen mielestä liian sitruunaisia. Mutta haluaisin testata tätä reseptiä, ja mietin, että vähentäisinkö suoraan sitruunan määrää.

  1. Moikka! Kaikkea ruokaa kannattaa maistella tehdessään ja sitruunaa, kuten kaikkia muitakin aineita, voi laittaa juuri sen verran kuin itselle tuntuu sopivalta. Jos haluat vähemmän sitruunaista, aloita pienemmällä määrällä – sitä voi lisätä ruokaan maun mukaan myös loppuvaiheessa!

  2. Sitruunaa oli vain häivähdys. En ollut kovin huolellinen kuorta raastaessa.

 3. Hei! Kiitos tuhannesti reseptistä, tästä tulee uusi lohturuokalemppari.

 4. Moikka! Kiitos hyvästä reseptistä. Voisiko ainesosissa lukea, että ruuan kanssa on tarkoitus tehdä joku lisuke? Esimerkiksi tässä olisi listauksessa vaikkapa ”lisäksi esimerkiksi leipää”. Jäi nimittäin ostamatta, kun kirjattiin vain ainekset kauppalistaan. 😊

 5. Tälläiset reseptit pitää kieltää lailla koska en pystynyt näyttämään lapsille mallia ruokailusta vaan ahmin lieden ääressä ruokaa.
  Minun on vaikea noudattaa ohjeita ja en löytänyt kaupasta papuja. Laitoin kikherneitä ja kukkakaalia. Mausteisiin lisäsin sahramia joka antoi ihanaa syvyyttä muuten niin itselle jo suht arkisiin mausteisiin.
  Suosittelen isosti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights