Manteliset tähtitortut

Olen himoinnut joulutorttuja jo muutaman viikon, mutta kaupasta ostetulla marmeladilla päällystetyistä tortuista ei vielä saa reseptiä aikaiseksi. En ole koskaan erityisemmin välittänyt luumuhillosta, joten en blogipostauksen toivossa ryhtynyt keittelemään myöskään omaa luumuhilloa torttujen päälle. Sen sijaan sävelsin tähtitortuille täytteen mantelijauhoista ja soijajogurtista. Mantelitäytteestä ei ikävä kyllä tullut kovin kaunista, mutta todella hyvää se oli esteettisistä puutteistaan huolimatta. Soijajogurtti on muuten mainio apuvälinen leivonnassa, sillä se hyytyy uunissa. Sitä voi käyttää sekä taikinassa sitovana ainesosana, että leivonnaisten päällä rahkan tapaan.Vegaanisia torttutaikinoita löytyy Myllyn Paras-, Sunnuntai- ja Pirkka-merkkien alta. Tarkemmat tiedot voi tarkistaa Eläinystävällisistä tuotteista. Huomaathan, että torttutaikinan voitelu kananmunalla on ihan turhaa, sillä se ruskettuu uunissa kauniisti muutenkin.

Tein paketillisen joulutorttuja, mutta täytettä jäi sen verran yli, että luulen sen riittävän hyvin kahteen paketilliseen.

 • n. 50 g mantelijauhoa
 • 1,5 dl maustamatonta soijajogurttia
 • 1 tl vaniljasokeria
 • 1 rkl sokeria
 • muutama tippa manteliaromia
 • mantelilastuja ja tomusokeria koristeluun
 1. Ota torttutaikina sulamaan ja sekoita täytteen aineet yhteen.
 2. Taittele torttutaikinasta tähtiä ja laita jokaisen tortun keskelle reilu teelusikallinen täytettä.
 3. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.
 4. Koristele mantelilastuilla ja tomusokerilla.

6 vastausta kirjoitukseen “Manteliset tähtitortut

 1. Kuulostaa tosi hyvältä täytteeltä, sääli että täälläpäin missä asun ei ole soijajugurttia, tai siis ei ole maustamatonta sellaista.

 2. yaelian, saako sieltä vaniljasoijajogurttia? Se sopii ainakin makunsa puolesta.

  Soijajogurteissa on tosin merkkikohtaisia eroja, esimerkiksi Suomessa myytävistä GoGreenin soijajogurteista ei ole leivontaan (liian löysä koostumus), mutta Alpron jogurtit taas toimivat erinomaisesti.

 3. Eikö GoGreenit ja muut sen tapaisetkin kävis jos niitä valuttais? Kun nehän on vaan vetisempiä.

  Mä oon miettinyt että pitäis kokeilla sitä Härkäpapua sarvista -kirjan porkkana-punajuuri-mitäsmuutasiinäoli-torttutäytettä. Joskus oon tehnyt sellasta mitä jossain kokkiohjelmassa joku teki, että omppuhilloon sekoitettiin inkivääriä ja kanelia. Vai olikohan se päärynähilloa? Vai oliskohan se tehnyt jotenkin niin että omppuhilloa, mausteita ja päärynäkuutioita…? Ei voi enää muistaa, mutta jotain tuollaista variaatiota kokeilin ja se toimi <3

 4. Esteria, voishan sitä kokeilla, mutta GoGreenin jogurtit on tosi kalliita, eikä niistä varmaan jää kuin murto-osa jäljelle valuttamisen jälkeen. Joten jos on Alproa tarjolla, niin ei varmaan maksa vaivaa :)

  Mä oon kans sekoittanut kaupan omenahilloon kanelia ja inkivääriä, toimii hyvin joulutortuissa!

 5. Niinno ei tokikaan, mutta aattelin että jos se on ainoa vaihtoehto vaikkapa.

 6. Täältä saa vain marjan makuisia soijajogurtteja, niitäkin ihan pari makua vain, Alpron maitoa myydään muttei jugurttia:-( Hyvä tietää tuosta Alpron ja GoGreenin jogurttien erosta, sitten kun olen Suomessa tiedän kumpaa käyttää:-)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights