Välimeren tofu-perunasalaatti

Tämä on yksi niistä lukuisista salaateista, joita rakastan yli kaiken. Parhaimmillaan salaatti on silloin, kun perunat ovat vielä aavistuksen lämpimiä, mutta on tämä hyvää kylmänäkin. Jos haluat salaatista vielä kevyemmän ja proteiinipitoisemman, korvaa osa perunoista tofulla.


Ostin paikallisesta etnokaupasta Sera-merkkisiä aurinkokuivattuja tomaatteja, jotka maistuivat jotenkin paljon paremmilta ja makeammilta kuin tavallisissa kaupoissa myytävät Royal tai Svansö -merkkiset (Pirkasta puhumattakaan – ne on aivan liian suolaisia). Kannattaa siis pitää silmällä muitakin tomaattimerkkejä, jos tavalliset alkavat kyllästyttää!

4 annosta

 • 4-5 perunaa
 • 150 g kirsikkatomaatteja
 • pieni punasipuli
 • 50 g isoja kapriksia
 • 4 aurinkokuivattua tomaattia
 • ruukku basilikaa
 • 1 pkt maustamatonta tofua
 • oliiviöljyä
 • 2 valkosipulinkynttä
 • 1/4 tl paprikajauhetta
 • suolaa
 • mustapippuria

KASTIKE

 • 1 rkl sitruunamehua
 • 2 rkl oliiviöljyä
 • 1 tl balsamicoa
 • 1/4 tl sokeria
 • suolaa
 • mustapippuria
 1. Pese ja keitä perunat. Anna jäähtyä, kuori ja pilko kuutioiksi.
 2. Halkaise kirsikkatomaatit, silppua sipuli ja leikkaa aurinkokuivatut tomaatit pienemmäksi. Yhdistä perunat, tomaatit, sipuli ja kaprikset.
 3. Kuutio tofu ja hienonna valkosipuli. Kuumenna paistinpannu ja lisää siihen oliiviöjyä. Kuullota pannulla hetki valkosipulia ja paprikajauhetta, lisää sitten tofu, suola ja mustapippuri. Paista, kunnes tofussa on kaunis pinta.
 4. Lisää tofu muiden ainesten joukkoon. Sekoita kastike ja kaada se salaatin sekaan. Lisää basilikanlehdet salaattiin vasta juuri ennen tarjoilua.

10 vastausta kirjoitukseen “Välimeren tofu-perunasalaatti

 1. Hassua, huomasin just törmänneeni sun blogiin, Viva Ciabattan kautta. Hauska löytää hyviä kasvisblogeja, haluaisin laajentaa kasvisrepertuaariani. Tofu ei kuitenkaan ole koskaan oikein kovin iskenyt muhun, en tiedä, olenko saanut vain huonoja kokemuksia vai mistä johtuu.

 2. Kiitos yaelian ja Alisa!

  Rauna, tofun maku vaatii aluksi hiukan totuttelua, niin kuin kaikki muutkin uudet maut. Tofu on lisäksi tosi monipuolinen raaka-aine ja siitä saa marinoimalla monen makuista. Jos perustofu ei uppoa, kannaattaa kokeilla myös savutofua!

 3. Upean näköinen salaatti! Siulla on kyllä tuo kuvaamisen jalo taito hirmu hyvin hallussa.
  Ottamasi kuvat ovat aina niin hyvin onnistuneita :) Tämän salaatin ohje kuulostaa sen verran kevyeltä, että voisin itekkin kokeilla. Vegaanina on miun mielestä vähän hankala ”dieetata” , kun oikeestaan mitään ei pysty valmistamaan hirveän kevyenä :/

 4. Aijai, tämä oli mahtavan hyvää! Kesän ensimmäinen perunasalaatti :) Lisäsin mukaan vielä kasviliemessä keitettyjä beluga-linssejä, toimii!

 5. Erittäin herkullinen ja helppo resepti, olen tarjonnut jo kaksille vieraille. Kiitos! Aurinkokuivatuista tomaateista tuli mieleen, että parhaat on mun mielestä Punnitse ja säästä -kaupan kuivatavarana myytävät tomaatit. Niissä ei ole lisäaineena muuta kuin suolaa ja säilyvät hyvin suljetussa purkissa kuivakaapissa. Ja ovat tosi hyviä vedessä ja öljyssä liottamisen jälkeen!

 6. Taas loistavaa settiä. Lisäsin salaattiin paprikaa ja punakaalia, et siit tulis rapsakkaampaa.

 7. Ihana helppo salaatti! me kaverin kaa paistettiin sipulia tofun kaa ja tehtiin kastiketta kaurafraichesta ja sweet chili -dippijauheesta, jotta salaatti tuntuisi ruokaisammalta. Vaikka syötiin sitä lämpimänä (potut ja tofu eivät ehtineet jäähtyä), se maistui erittäin hyvältä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights