Mustikkapiirakka

Tämä on mitä loistavin leivonnainen valmistaa heti edellisen ekopostauksen jälkeen. Melkein kaikki raaka-aineet saa helposti hankittua sekä luomuna että lähiruokana.

mustikkapiirakka1

Kävimme viikonloppuna miehen vanhempien luona ja eksyttiin samalla reissulla mustikkametsään. Mustikoita oli ihan älyttömästi ja ne oli vieläpä todella isoja. Mies kyllästyi mustikanpoimintaan (tai parempaan puoliskoonsa, joka valitti hyttysistä, mene ja tiedä…) ennen kuin astia oli edes puolillaan, mutta saatiin lyhyessä ajassa ihan komeasti yhdet piirakkamarjat ja vielä ihan reilusti naposteltavaakin.

mustikat

Tällaisiin maisemiin ei törmää kaupungissa.

metsa

MUSTIKKAPIIRAKKA

pohja

  • 100 g margariinia
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl kauramaitoa

täyte

  • 4 dl mustikoita
  • 1-2 rkl sokeria
  • 50 g margariinia
  • 1,5 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl fariinisokeria
  1. Sekoita yhteen sokeri, margariini ja vaniljasokeri. Yhdistä ensin leivinjauhe jauhoihin ja lisää ne sitten rasva-sokeriseokseen yhdessä kauramaidon kanssa. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  2. Ripottele taikinan päälle mustikat ja sokeri. Yhdista margariini, kaurahiutaleet ja fariinisokeri ja ripottele muruseos mustikoiden päälle.
  3. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

mustikkapiirakka2

Kannattaa muuten myös ehdottomasti kokeilla jo aikaisemmin postaamaani vadelmapiirakkaa vaihtamalla ohjeen vadelmat mustikoihin.

29 vastausta kirjoitukseen “Mustikkapiirakka

  1. Mihl, I wish I had time to work on the English version! I’ve been thinking about it since I started this blog but at the moment I’m too busy to maintain this in two languages. Thanks for the comment anyway, I’ll keep that in mind :) (And I really like your blog, too!)

  2. Olen jo pitkään halunnut tehdä sellaisen oikein muhkean mustikkapiirakan, joka on tosi paksu ja mustikat eivät ole piirakan päällä, vaan enemmän piirakan sisässä. Kaupassa olen nähnyt sellaisia joskus tuore karjalanpiirakoiden ja muiden vieressä. Tiedätkö millainen taikina tuollaisessa piirakassa on?

  3. Kokeilin ja hyvää tuli! Tosin missään ei mainita leivinjauheen määrää, mutta ohjeessa siitä kyllä puhutaan. On varmaan vaan unohtunut merkitä se tonne?

  4. Sara, ihan joku perus kakkutaikinapohja sopii tollaiseen piirakkaan. Mustikoille voi painella pieniä koloja taikinan pinnalle, jotta ne kaivautuu paremmin sinne sisälle.

    Lotta, hyvä kun huomasit, lisäsin sen ohjeeseen :)

  5. Kokeilin tätä ja melkoisen makoisa piirakka tuli. Sokeria ei kuitenkaan mielestäni tarvitsisi noin paljoa; oli vähän ällömakeaa omaan makuuni.

  6. Hanna, voi harmi :( Tota mustikoiden päälle ripotteltavaa sokeria en kyllä varmaan laittanut noin paljoa, en mitannut sitä piirakkaa tehdessä. Kannattaa siis laittaa sitä vähän mututuntumalla, muuten sokerin määrän pitäisi olla ok.

  7. Tein tästä vanilja-mustikkapiirakan niin, että laitoin pohjan päälle kauramaitoon tehtyä aika paksua vaniljakiisseliä. Tuli ihan älyttömän hyvää :) Ulkonäkö ois ollu varmaan viel kauniimpi jos ois tehnyt soijamaitoon.

  8. Moi! Luuletko, että tulisi pellillinen, jos tuplaisi aineiden määrän?

  9. Hei

    Pitääkö vuoka voidella ennenkuin taikina taputellaan sinne? Entä eikö tätä piirakkapohjaa esipaisteta kuten vadelmapiirakka?

    1. Hmmm…. Tämä on viisi vuotta vanha resepti, joten en nyt suoralta kädeltä muista minkä tyyppinen tuo taikina on. Kannattaa varmaan varmuuden vuoksi voidella ja jauhottaa vuoka ensin tai laittaa leivinpaperi alle.

      Pohjaa ei tarvitse esipaistaa :)

  10. Sisko oli tehnyt tämän ohjeen mukaan piirakan vauvakutsuilleen. Oli todella hyvää ja kaikille maistui :)

  11. Kiitos maukkaasta ohjeesta jälleen kerran! :)

    Piirakka jäi hieman vetiseksi mustikoista, käytin sateella päivällä poimittuja mustikoita, ja niitä oli lähemmäs 5dl. Ei kuitenkaan haitannut makua :)

  12. Hei!

    Tätä piirakkaa tänään lähden tekemään. Olen kuitenkin aika onneton kokki ja sitäkin avuttomampi leipuri, joten kyseessä kaiketi ei ole jäiset mustikat? Tai marjametsästä ei varmaan sellaisia löytynyt? Eli annan pakastemustikoiden sulaa ensin? :)

  13. Tein tällä reseptillä mutta jostakin syystä taikina marjojen alla jäi raaksi :/ täytyy kokeilla toisen kerran jos vaikka vähemmällä marjoja ja ylätasolla uunissa

  14. Tämä ohje on ollut kuluneen loppukesän suosikkini. Lisään päälle tulevaan muruseokseen myös kanelia. Olemme nauttineet vegaanin vaniljajäätelön, kaurakerman tai -vaniljakastikkeen kera, riippuen mitä jääkaapista sattuu löytämään.

  15. Heippa, piirakka poistuu nyt uunissa ja näillä minuuteilla valmista, älyttömän helppo resepti!
    Pensasmustikat ovat tosin aika isoja saas nähdä miten pysyy kasassa kun päälle pyörii isoja möllyköitä vapaana. Tuoksuu hyvälle……………………………………………… Ja oli hyvää laitoin 200g mustaherukkaa ja tuli makean kirpeä yhdistelmä.

  16. Erittäin hyvä resepti, kiitos. Käytin sokerina muruissa muscovadosokeria, sekin toimi hyvin.

  17. Tästä on tullut meidän perheen suosikkimustikkapiirakka. Sen kanssa maistuu kauravaniljajäätelö tai kauravaniljakastike. Kiitos hyvästä reseptistä 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights