Blinit

Minulla on jonkinlainen viha-rakkaussuhde tattariin. Yleensä pyrin välttelemään sitä, mutta blineihin tattari kyllä sopii erinomaisesti. Ehkä voisin lisätä lisätä tämän vuoden to do -listalleni myös tattarin syömisen opettelun.

blinit

Edit: Päivitetyn bliniohjeen löydät täältä: https://chocochili.net/2019/01/vegaaniset-blinit/

En laskenut syntyneiden blinien lukumäärää, mutta veikkaisin tästä riittävän noin 4 syöjälle.

BLINIT

 • 1,5 dl tattarijauhoja
 • 0,5 dl vehnäjauhoja
 • 0,5 pss kuivahiivaa
 • 2,5 dl makeuttamatonta soija- tai kauramaitoa
 • 1 rkl rypsiöljyä
 • 1 dl maustamatonta soijajogurttia
 • 1 dl vissyä
 • 0,5 tl suolaa
 • tummansinistä Keijua paistamiseen
 1. Sekoita yhteen tattarijauhot, vehnäjauhot ja kuivahiiva. Lämmitä soijamaito, lisää maidon joukkoon rypsiöljy ja sekoita jauhoseos kevyesti vatkaten soijamaidon joukkoon. Lisää taikinan joukkoon vielä soijajogurtti. Anna taikinan tekeytyä huoneenlämmössä kolmisen tuntia.
 2. Lisää taikinaan vissy ja suola. Paista blinit lettupannulla runsaassa margariinissa.

Tarjosin blinien kanssa Cavi-art merilevämätiä, Tofuttin Sour Supreme-soijahapankermaa ja ruohosipulia. Sour Supremen tilalla voit hyvin käyttää maustamatonta soijajogurttia, johon voit halutessasi lisätä hiukan vegaanista majoneesia.

Reseptin pohjana käytin Kasviskeittiössä -blogin bliniohjetta.

17 vastausta kirjoitukseen “Blinit

 1. Blinit on jostain syystä mulla kategoriassa ”en vaan jaksa tehdä, vaikka niistä kovasti nautinkin”.

 2. Hanna, nämä on kyllä muuten tosi helppoja tehdä, mutta tietenkään tuo muutaman tunnin taikinankypsyttely ei aina onnistu. Kovin usein näitä ei kuitenkaan tee mieli – yleensä mulla iskee blinihimo kevättalvella.

  Teemu, Ruohonjuuri myy sitä ainakin Turussa, joten sinne suosittelisin suunnistamaan myös Helsingissä. Punnitse & Säästääkin voi kokeilla! Aika turha tuote tuo kyllä oli loppujen lopuksi. Söin sitä tänään ensimmäistä kertaa ja se oli oikeastaan ihan samaa tavaraa kuin saman valmistajan maustamaton tuorejuusto – vähän suolaisempaa ja löysempää vain ja 0,50€ kallimpaa.

 3. Hei!
  Täältä löytyy aina kaikkea ihanaa. Olisikin mukava linkittää sivu aloittelevaan ruokablogiimme. Onhan se mahdollista?

 4. Mantelisydämet, alku näyttää ainakin lupaavalta :) Muutin osoitteen linkiksi, niin lukijat pääsevät tästä sinne suoraan helpommin.

 5. Ei nyt varsinaisesti liity blineihin, mutta kun tuossa oli puhetta Tofutin soijahapankermasta.. Olen siis jo jonkin aikaa miettinyt, että millä korvata kermaviilin tai turkkilaisen jugurtin dipeissä ja kylmissä kastikkeissa?
  Vegaanituotteet.netissä oli maininta tuotteesta Yosa Ruoka ja Dippi ja olen sitä metsästänyt kaikkialta, mutta huonolla menestyksellä. Joskus olen yrittänyt soijajugurttia, mutta makuelämys oli melko järkyttävä ja koostumus liian vetinen. Majoneesiakaan ei viitsisi kaikkeen laittaa ja guacamolet ja salsat kaipaavat uusia dippejä vaihteluksi. Onko ideoita? :D

  1. Sori että vastaus on vähän kestänyt! Se Yosa Ruoka & Dippi taitaa olla jo menneen talven lumia, mutta se Yosa Naturell on melkein samaa kamaa. Se ei kyllä oikeasti kuitenkaan ole yhtään hyvää missään dippikastikkeissa, en suosittele. Mä rakastan maustamatonta soijajogurttia, ja käytän sitä oikeastaan kaikkialla kermaviilin ja jogurttien tilalla. Eihän se sama asia ole kuin joku turkkilainen jogurtti, mutta eihän sitä tofustakaan saa sisäfileepihviä vaikka kuinka yrittäisi.

 6. Eipä mitään! Kiitos vastauksesta! Yosan naturellia syön myslin tms. kanssa..eipä ehkä ensimmäisenä tulisi mieleen dippiä yrittää siitä tehdä..on sen verran tanakka koostumus :P Ehkä annan vielä soijajugurtille mahdollisuuden, koska muuten sitä kyllä syön ihan jonkin verran..josko vika oli vain omassa maustamistaidossa ;)

 7. Kiitokset taas hyvästä ja toimivasta reseptistä! Söimme punasipulisilpun, merileväkaviaarin, vegaanisen smetanan (http://vegaaninenversio.blogspot.fi/2013/05/smetana.html) ja maustekurkkujen kanssa uudenvuodenaattona. Minäkin vannon maustamattoman soijajogurtin nimeen ruuanlaitossani, varsinkin valutettuna se on kelpoa myös monissa leivonnaisissa. Alkuruokana oli kasvisborssikeitto, vegaaninen smetana toimi erityisen hyvin siinä ja sitä oli tosi helppo tehdä.

 8. Ooh, oli niin hyviä! Onnistui ihan loistavasti vaikka oli eka kertakun tein blinejä. Tein kaksinkertaisen ohjeen ja siitä söi neljä aikuista ja kaksi lasta. Paljon.

 9. Ihan sikahyviä tuli, kiitos! Laitoin tosin vissyn sijaan vaaleaa olutta. Toimi tosi hyvin. Isompia blinejä paistettaessa ainakin ensimmäinen hajosi. Pienemmät paistettiin sitten teflon -pannulla, ja homma sujui kuin tanssi.

 10. Blinit on ihan parhaita :) Parasta ”smetanaa” olen saanut aikaiseksi laimentamalla Oatlyn Påmackania saman firman kaura fraichella tai muulla vastaavalla, esim. soijajugurtilla.

 11. Toimiikohan taikina gluteenittomana vaan lisäämällä tattarijauhoa vai pitäisikö vehnäjauho korvata jollain?

  1. En valitettavasti ole testannut näistä gluteenitonta versiota. Jos kokeilet, niin kerrothan sitten miten toimii :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights