Vegaaniset blinit

Talven herkut vegaaniversiona.


Blinikausi on nyt kuumimillaan! Herkulliset, kuohkeat blinit valmistuu ongelmitta myös ihan kokonaan vegaanisena ja lisukkeiksi blineille sopii esimerkiksi merileväkaviaari, porkkala, sienisalaatti sekä tofuskagen.  Olen mutustellut blinejä viikon sisällä jo kahteen kertaan ja uskon, että blini-innostus jatkuu tänä talvena vielä pitkään!

Jos haluat tarjota blinien kanssa porkkalaa, muistathan laittaa sen edellisenä päivänä marinoitumaan. Porkkalan ohjeen löydät täältä.

Vegaaniset blinit

noin 18-20 kpl

Blinit

 • 1 1/2 dl tattarijauhoja
 • 1/2 dl vehnäjauhoja
 • 1/2 pss kuivahiivaa
 • 3 dl kädenlämpöistä kauramaitoa
 • 1 rkl rypsiöljyä
 • 1 rkl sitruunamehua
 • 1 dl vissyä
 • 1/2 tl suolaa
 • rypsiöljyä paistamiseen

Tarjoiluun

 • merileväkaviaaria
 • punasipulisilppua
 • kaurafraichea
 • tilliä
 • porkkalaa
 1. Sekoita yhteen tattarijauhot, vehnäjauhot ja kuivahiiva. Lämmitä kauramaito, lisää maidon joukkoon rypsiöljy ja sitruunamehu. Tee jauhojen keskelle kolo ja kaada neste sinne. Vatkaa taikina vispilällä tasaiseksi. Anna taikinan tekeytyä huoneenlämmössä noin puoli tuntia tai kunnes se alkaa kuplia ja on selvästi kohonnut.
 2. Lisää taikinaan vissy ja suola.
 3. Paista blinit pinnoitetulla lettupannulla. Lisää pannun koloihin tilkka öljyä, täytä kolot taikinalla ja paista keskilämmöllä, kunnes pinta alkaa hyytyä. Käännä blinit ja paista vielä hetki toiselta puolelta. Jatka, kunnes kaikki taikina on käytetty.
 4. Tarjoa blinit kuumana haluamiesi lisukkeiden kanssa.

Pari muunnelmaa: Blinit voi mainiosti valmistaa myös pelkistä tattarijauhoista, jos haluat gluteenittoman version. Varmistathan myös kauratuotteiden soveltuvuuden erikseen, jos tarjoat blinejä keliaakikoille. Jos kauratuotteetkaan eivät sovi, voit käyttää nesteenä maustamatonta soijamaitoa ja maustamatonta, sokeritonta soijajogurttia kaurafraichen tilalla.

17 vastausta kirjoitukseen “Vegaaniset blinit

 1. Onnistuisikohan tästä taikinasta myös blinipannukakku uunissa?
  Nimim. Ei jaksa eikä osaa paistaa paistinpannulla

  1. Jos sulla on pinnoitettu lettupannu (niitä saa muuten kaupasta välillä tosi halvalla, omani oon ostanut jostain tarjouskorista 2€:lla ja se on palvellut jo 10 vuotta), niin blinien paistaminen on superhelppoa ja vaivatonta! Uunipannaria en ole tästä reseptistä kokeillut, joten en valitettavasti osaa ihan varmaksi sanoa miten toimii siinä. Jos testaat, kerro ihmeessä miten toimi :)

  1. En osaa sanoa, en ole tehnyt näitä ikinä uunissa. Mutta olisko sama kuin pannukakussa, parisataa astetta?

 2. Hei!
  Mitenköhän blinit säilyy eli voiko tehdä edeltävänä päivänä valmiiksi?

  1. En välttämättä suosittele. Blinit saattavat kuivua ja kuohkeus kärsii. Suosittelen syömään heti tuoreeltaan, jos suinkin mahdollista! :)

 3. Tein kolminkertaisen annoksen yhdeksälle henkilölle. Seuraavalla kerralla teen nelinkertaisen niin riittää paremmin.
  Kaksi valurautapannua käytössä, joilla tulee isompia blinejä kuin kuvassa. Porkkalaa ei tullut tehtyä tällä kertaa.
  Hyviä olivat.

 4. Paistoin n. 20 minuuttia 200 asteessa ja hyvä tuli! Ohjeen määrällä saa puolikkaan uunipannullisen sopivan paksua blinipannaria. Vegaaninen voi teki nokareiden kohdalla taikinasta leivinpaperiin tarttuvaa, ei siis ole välttämätön lisä mielestäni.

 5. Tein neljälle ihmiselle ja yhdelle koiralle kaksi taikinaa. Mulla on tuollainen pieni valurautapannu, halkaisija yli 10cm. Hyvin onnistuivat, muut söivät kaksi ja mieskaveri neljä.

 6. Hyvä taikina, tein edellisenä iltana takinan valmiiksi. Paistopäivänä vichyä joukkoon ja uuniin. Viidelle hengelle tuplataikina riitti nipin napin illalliseksi, alkupaloiksi olisi tietty riittäny mainiosti. Paistoin 200C 40min. 20min kohdalla taikina oli vielä aika löllöä, päätin voidella taikinan tässä kohdassa vielä keijulla. Lopputulos 40min paistamisen jälkeen oli ihanasti ruskistunut herkku. Jos vielä illalistan tämän parissa niin kyllä täytyy tehdä 4x taikina viidelle. Tuplataikinasta siis yksi pellillinen ja 4x taikinasta kaksipeltiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights