Keittiön rakkaimmat

Kaikilla on varmasti keittiössään liuta esineitä, joita ilman ruoanlaitosta ei kertakaikkiaan tule yhtään mitään. Ajattelin esitellä tässä oman arsenaalini.

rojulaatikko

Sanellin kokkiveitsi

Ilman hyvää veistä keittiössä ei vaan pärjää. Veitsi on kulkeutunut meille alkujaan miehen vanhempien pitopalvelusta (enkä aio palauttaa sitä takaisin!). Sanellin veitset ovat keskihintaisia, asiansa erinomaisesti toimittavia, laadukkaita veitsiä. Ehkä vielä joskus omistan jonkun käsintaotun hifistelyveitsen, mutta siihen saakka vanha kunnon Sanelli toimii vallan mainiosti.

Koko Hot uunivuoka

Paistan tällä vuoalla oikeastaan lähestulkoon kaiken, mikä menee uunin luukusta sisälle. Vuoka on erinomaisen kokoinen niin lasagnelle, focaccialle kuin mokkapaloille. Tarvitseeko erikseen mainita, että vuoka myös näyttää erittäin hyvältä (jos sen ensin saa kaivettua kaapista kippojen ja kuppien alta)?

koko

Mutteripannu

Elämänlaatuni parani huomattavasti, kun vaihdoin laihan suodatinkahvin espressoon. Ehkä joskus keittiöstäni löytyy tällainen, mutta siihen saakka keittelen kahvini hellalla. Aamu alkaa parhaiten espressolla ja Alpron Light-soijamaidolla.

mutteripannu

Ikean valkosipulipuristin

Ikeasta ei tule kovin montaa hyvää asiaa, mutta puljun valkosipulipuristin on maailman paras! Vempele maksaa 4,95€, joten hinta-laatusuhde on varsin kohdallaan.

Sauvasekoitin

Pöydällä nököttää myös tehosekoitin, mutta se on osoittautunut täysin turhaksi vehkeeksi. Millään ei saa yhtä tasaista jälkeä kuin sauvasekoittimella. Sauvasekoitin säästää myös tiskiä, kun ei tarvitse erikseen huolehtia kaikenmaailman terien, kansien ja kulhojen putsaamisesta.

Cuisipron raastin

Käytän paljon raastettua sitrushedelmien kuorta, inkivääriä ja valkosipulia. Tällä raastaminen käy kaikkein näppärimmin.

raastin

Pinnoitettu paistinpannu & kattila

Olen saanut pahan valurautapannufobian lapsuudenkodistani. Vaikka niitä pannuja ja patoja olisi kuinka hoitanut oikein, aina jotain jämähti pannuun kiinni. Rasvaakin sai aina lotrata pullotolkulla paistamisen yhteydessä, jos halusi saada ruokansa suhteellisen vähän mustuneena lautaselle. Valuraudassa on toki se hyvä ominaisuus, että se kestää kuumentamista paremmin kuin teflon, mutta en aio enää ikinäkoskaan hankkia yhtään valurautaista asiaa kotiini. Oi tätä autuutta, kun omassa keittiössä saa kokata pinnoitetulla paistinpannulla!

Cup-mitat

Amerikkalaisten leivontaohjeiden seuraaminen on helppoa, kun mittoja ei tarvitse kääntää.

mitat

Mihin rakkaat lukijat turvautuvat keittiössä? Olenko jäänyt paitsi jostain elintärkeästä vempeleestä?

P.S. Chocochilin Facebook-ryhmässä on jo 180 fania! Muistakaa liittyä joukkoon :)

27 vastausta kirjoitukseen “Keittiön rakkaimmat

 1. Tästä oli joku haastepostaus vuosi sitten ja taisinkin silloin jotain postata aiheesta.Mulle on tärkein blenderini(rakas KitchenAidin kannu meni rikki perjantaina,mutta uusi on jo tulossa) jota käytän joka päivä,veitset,joihin on himo,ja tuon Cuisinpron tapainen raastin.Muuta ei nyt just tule mieleen.

 2. Yaelian, multa on mennyt tällaiset haasteet ihan totaalisesti ohi, mutta toisaalta ei Chocochili ole vielä kovin paljoa yli vuotta ollut olemassakaan :)

 3. Aina ei voi onnistua, vaikka olisi kuinka hienot vehkeet.
  Leivoin nimittäin eilen sämpylöitä ja taikinakulho luiskahti kädestäni ja taikinaa oli sitten ympäri keittiötä.
  Loppuvaihessa, taikinaa tehdessäni, tapahtui jotain(?) ja vatkaimen koukut meni aivan solmuun. Koukut täytyi sitten irrottaa koneesta miehisillä voimilla ja nyt kone on entinen.
  Sämpylöistä tuli kuitenkin hyviä.

 4. Mahtava postaus! Täytyisi itsekin kasata samanmoinen.

  Omaan listaani tulee varmaankin myös sauvasekoitin, uudet ihanat wokki- ja paistinpannuni, munakello, keittiöliinat, iso leikkuulauta, veitsi, huhmare, valkosipulinpuristin, kylmäkaappi ja mitat… vai pitäisiköhän näistä vielä karsia jotain :D

  Samoin voisin kartoittaa keittiöni turhakkeet. Ainakin OBH:n blenderi on yksi sellainen. Tarpeeton vekotin, jonka tiskaamiseen menee viisi kertaa pidempi aika kuin sauvasekoittimen.

 5. Äiti, tekevälle sattuu! Ajattelin, että sulta olisi tullut jotain kommentia tähän valurautapannuasiaan liittyen :D
  Sain anopilta joskus lahjaksi sähkövatkaimen, mutta oon käyttänyt sitä ehkä kerran. Käsin saa tehtyä monet asiat helpommin.

  Mari, ainiin se huhmare! Mulla on sellainen liian pieni puinen, mutta haaveilen isosta kivisesta yksilöstä. Onko sulla antaa jotain suosituksia?

  Mulla on varmaan se sama OBH:n blenderi/tehosekoitin, koska siitä ei tosiaan ole yhtään mihinkään ;)

 6. Minullakin on vain sellainen Cavan puinen huhamre, mutta joka palvelee silti mainiosti tarpeitani. Sen hankkimisessa oli ihan syynsä: tiesin muuttavani pian ja kiviset yksilöt tuntuivat painavan ainakin tonnin! Päätinkin, että hankin sellaisen vasta sitten, kun keittiö on pikkasen pysyvämpi. Tämä nykyinenkään ei valitettavasti ole sellainen.

  Ja joo, siitä blenderistä ei todellakaan ole mihinkään. Pohjalla olevat marjat(tai muu ruoka) kyllä murskaantuvat tai muussaantuvat, mutta päällä oleville ei tapahdu mitään. Ja putsaamisessa on kamala työ. Omani kun on pariinkin kertaan savunnut, kun sen sisälle on jäänyt ruokaa tai nestettä. Mahoton vekotin!

 7. Hei kivaa, oon ajatellut ite samanmoista postausta muutaman viikon ajan. Tää oli hyvä potku sanoista tekoihin tässä lähitulevaisuudessa! Ihania kamoja sulla, ite ostin just pari valorautapataa ;)

 8. Mari, kaiken lisäksi se mun blenderi on jo ehtinyt ruostua pohjasta (!!). Oon käyttänyt sitä ehkä kaksi kertaa ja siellä kannun pohjalla on ihan meheviä ruostepilkkuja.

  pisama, tee ihmeessä samanlainen! Näitä olisi kiva lukea muiltakin.

 9. Juu, voisin pitää jonkinlaisen palopuheen valurautapannuista, mutta luulin, että olet kuullut tarpeeksi siitä löpinää, täällä asuessasi.
  Puuhella ja valurautapannu ovat lyömätön pari.
  Toivotankin taas sinulle hyvää teflonpannuelämää,

  Mahtavia herkkuja oletkin vääntänyt ilman valurautapannua.
  Valokuvasi ovat myös ykkösluokkaa.

 10. Minullakin on uunivuoka, jota käytän jatkuvasti. Ja vatkauskulho on kanssa sellainen mitä käytän kaikessa ruuanlaitossa. Muuten omistan niin vähän keittiötarvikkeita, että ihan hävettää myöntää, mutta keittiöni (myönnetään, se on keittokomero) on niin pieni, ettei säilytystilaakaan ole. Sähkölaitteista kaikkein rakkaimmat on sähkövatkain ja aikanaan Ranskasta kuudella eurolla ostamani ja myöhemmin Suomeen mukanani tuoma vedenkeitin (vedenkeitin voi olla aika kätevä keittiöpuuhissa, etenkin tällaiselle laiskalle yksilölle…) Mitä tahtoisin keittiööni, niin kunnon veitset, koska omistan vain yhden, eikä se ole kovin hyvä leikkuuväline.

 11. olipas mielenkiintoinen postaus!

  yllättävän mustavalkoista tavaraa sinulla. olisin odottanut värejä. hassua miten sitä muodostaa jonkinmoista kuva tuntemattomasta ihmisestä.

  meilläkin oli joksus tuo Ikean valkosipulipuristin. toimi aikansa kunnes yhtäkkiä suoraan ruokaan puristettaessa ruuan seassa oli myös palasia siitä puristuspinnasta…hetki sisälsi pientä pärräystä. nykyään valkosipulit pilkkoontuvat ihan veitsellä :).

 12. kannattaa muuten seuraavaksi tutustua keraamisella pinnoitteilla varustettuihin paistinpannuihin. kestää huomattavan paljon kuumempia lämpötiloja kuin teflon, eikä pistä pahakseen metallisia välineitäkään. koska tää nyt meni jo mainokseksi, niin hackmanin uusi rotisser on ihan ässä! en vaihtais enää tefloniin.

  veitset on kyllä itselläkin ihan ykköspäässä, ja tietty sopivankokoiset leikkuulaudatkin on aika tärkeitä..

  tommosen pienemmän raastimen vois kyllä hankkia, ettei ois aina sormenpäät verillä ton ison tylsän kanssa :D

 13. Minkämerkkinen sauvasekoitin sulla on? Oma vajaa kymmenen vuotta vanha Philipsini ei kauhean hyvin soseuta tiettyjä juttuja, jolloin turvaudun mieluummin blenderiin. Sauvasekoittimeni tuntuisi muutenkin olevan tiensä päässä, joten joudun varmaan lähiaikoina (-vuosina) ostamaan uuden.

  Jos valurautapannut eivät kiinnosta ja teflon arveluttaa mahdollisten terveyshaittojensa vuoksi, niin yksi hyvä vaihtoehto on Cerasafe-pinnoitetut paistinpannut. Minulla on ollut Heirolin paistinpannu käytössä nyt muutaman kuukauden, ja olen aivan ihastunut siihen. Sen sanotaan olevan myös ympäristöystävällisempi kuin muut pinnoitemateriaalit.

 14. annukka, vedenkeitin on tosiaan täälläkin aika ahkerassa käytössä! Mukakiireisenä ja kärsimättömänä keitän sillä esim. pastan keitinvedenkin, niin ei tarvitse odotella sen kiehumista hellalla niin kauan.

  Merituuli, niin no nämä on mustavalkokuvia, joten ei ihme, ettei värejä näy, vaikka niitä kyllä löytyykin :D Keittiö on kyllä muutenkin aika musta-harmaapainotteinen, täällä vähän lisää kuvia. Tykkään simppleistä ja yksinkertaisista jutuista ja skandinaavisesta muotoilusta. Valokuvausrekvisiitaksi oon hankkinut vähän kaikennäköistä rojua, mutta perusastiasto meillä on sitä mustavalkoista linjaa.

  johanna, en ihan tarkalleen edes tiedä mitä matskua noi mun pannut ja kattilat on, kun mukana ei yleensä tule muuta tietoa, kuin että materiaali on aina joku mahtava überhightechpinnoite.

  Kamomilla, joku Philipsin sauvasekoitin mullakin on. Jotain tosi paksuja ja kuivia juttuja sillä ei saa sekoitettua (esim. tofupyörykkätaikina).

 15. Psst… Ikeasta saa muuten muistaakseni tosi edullisesti sellasen kivisen huhmareen joka vaikuttaa ihan pätevältä.

 16. Mä oon aatellu että joskus ostan sen Jamie Oliverin kunnon järeän kivisen morttelin. Sitten, ku mulla on sellanen 10mx10m keittiösaareke jonka pinta on pelkkää leikkuulautaa :D

  Niin ja BTW, vedenkeittimellä kannattaakin keittää pastan keitinvedet sun muut, se on energiatehokkaampaa. Itse asiassa se kuluttaa paljon vähemmän sähköä kuin hellalla keittäminen.

 17. Noora Katariina, olen kyllä lueskellut aikaisemminkin teflonpannuja koskevia terveysjuttuja ja eihän tuo kivalta kuulosta. Toisaalta, mistä sitä ei nykyään saisi syöpää? Olen kuitenkin suht luottavainen sen suhteen, ettei ehjä teflonpannu aiheuta mitään välitöntä kuolemanvaaraa. Voi kuitenkin olla, että kuolen mieluummin ennen aikojaan onnellisena, kuin tuskailen loppuelämäni huonon valurautapannun kanssa ;)

 18. Postasin itsekin aiheesta taannoin, mutta sain nyt inspiraatiota Koko Hot -vuoastasi. Itse asiassa tekee mieli lähteä kotiin ja alkaa tyhjentää kaappeja turhasta. Lempipuuhaani. Erilaiset puiset kauhat ja veitset ovat heikkouteni.

 19. Hanna, tekisipä joku saman operaation täälläkin joskus :D Inhoan kaikkea ylimääräistä roinaa, mutta jostain sitä aina kulkeutuu kotiin ja kaapit pursuilee kaikkea enemmän tai vähemmän turhaa – vaikken edes muka ikinä osta mitään.

 20. Tuo sitrusraastin näyttää näppärältä. :) Mä oon jo jonkin aikaa metsästellyt itselleni sitrusten kuorimaveistä. Sellaista, jossa on pyöreät terät päässä. Valitettavasti en ole vielä onnistunut löytämään. Käyttelin sellaista joskus aikoinaan, kun työskentelin ravintolassa, ja sillä saa kauneimmat sitruskuorisuikaleet ikinä. :)

  Omassa keittiössä taitavat tärkeimmät välineet olla tällä hetkellä Victorinoxin kokkiveitsi, mutteripannu ja maidonvaahdotin.

 21. Hanna, mulla on tuollainen sitrusrauta. Se on Ikeasta, mutta en suosittele ;) Terät on jo valmiiksi niin tylsät, ettei sillä oikein saa nättejä suikaleita. Muistaakseni oon kyllä vastaavanlaisia nähnyt ainakin Stockmannilla.

 22. Yksi tärkeimmistä välineistä on mac-veitsi aivan kaiken leikkaamiseen. http://www.macknife.com/images/knives/ssp50.gif

  Blenderi on myöskin kiva sosekeittojen tekemiseen. Mortteli jeeran, kanelin ja muiden mausteiden jauhamiseen. Riisikeittimen ainoa hyöty on se ettei tarvitse katsoa riisin keittämisen perään, jos häslää jotain muuta silläaikaa keittiössä.

 23. K, riisinkeittimen erinomaisuudesta olen kuullut muiltakin, mutta yritän vältettä riisin syömistä, niin se ei ehkä täällä ole hirveän tarpeellinen.

 24. Rakas japanilaisen kokkiveitsin mutaationi palvelee hyvin, samoin kunnon kartionmuotoinen raastinrauta joka käyttöön. Kaupanpäälle vielä ihana blinipannuni, wokkipannu sekä äidin vanha punakantinen kasari, niin niillä pärjään. Sekä tietysti munakello vahtimaan uuniruokia :D

  Itse haaveilen riisinkeittimestä, sillä se on ainoa laite joka keittää varmuudella kunnon riisiä eikä sitä suomalaista, surullista irtohöttöä.

  Mistä muuten olet muuten hankkinut cup-mittasi? Olen niitä yrittänyt etsiskellä kissojen ja koirien kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights