Kirje Joulupukille

Rakas Joulupukki,

Tänä vuonna olen ollut aivan erityisen kiltti ja ahkera, joten ilahtuisin suuresti muutamasta keittiöön liittyvästä kovasta paketista. Lista on tänä vuonna pitkä, mutta ajattelin, että paikkaan tällä 15 vuoden taukoa kirjeenvaihdossa.


Keittokirjoja ei voi koskaan olla ihmisellä liikaa, joten haluaisin hyllyntäytteeksi vielä ainakin Jere Niemisen Vegaanin kotiruokakirjan ja The Vegan Boulangerien – ranskalaisen leivonnan klassikot vegaaniversioina.

Olen haaveillut pitkään Le Creuset’n mustasta padasta, jolla voisi haudutella vaikka seitanruokia ja papupatoja. Mutta jos lama on iskenyt myös Korvatunturille, en pahoittaisi mieltäni, jos Le Creuset’n sijaan saisin vähän edullisemman Kermansaven mustan Hotpot Duo -padan.

Keittiössäni on lisäksi huutava pula laadukkaasta mandoliinista. Ja koska puutarhurin kädet on aina täynnä verinaarmuja ja haavoja, haluaisin myös puisen sitruspuristimen, jolla saisi mehut suoraan kulhoon. Uudelle paistinpannullekin olisi jo käyttöä ja olen ajatellut, että vaihtaisin vanhan pannuni ympäristöystävällisempään paistinpannuun.  Koska ei ole pihaa eikä grilliä, haluaisin myös parilapannun, jolla saisi grillausfiilistä kotikeittiössä. Pastaruokien rakastajana löytäisin käyttöä myös raviolimuotille.

Meillä tarjotaan töissä kahteen kertaan samoista puruista keitettyä Xtra-kahvia, joten kahvinjuonti keskittyy kotioloihin. Tarvitsisin hiukan isomman mutteripannun, mutta ikuisuushaaveissa on silti Bugattin espressokone. Pari pakettia hyvää espressoa ei ole sekään yhtään hullumpi lahjaidea!

Tarvitsisin myös mikron- ja kuumuudenkestävät mittakipot – oma desilitramittani halkeilee joka kerta, kun kaadan siihen kuumaa vettä. Keittiöpyyhkeitäkään ei ole koskaan liikaa, tosin toivon, että tontut ompelevat niihin ensin kunnolliset ripustuslenkit – mieluiten pyyhkeen pitkälle sivulle.

Kaikkein eniten kuitenkin toivon, että reilun kuukauden päästä alkava putkiremontti saadaan nopeasti valmiiksi ja pääsen evakosta äkkiä takaisin tuttuun keittiööni. Otan mielelläni vastaan myös ruokalahjoja, jottei keittiötön elämä kävisi liian ankeaksi.

Hauskaa joulunodotusta!

7 vastausta kirjoitukseen “Kirje Joulupukille

 1. .. Ja nyt sen sitten sanot ;)
  Olen elänyt siinä käsityksessä, ettei putkiremontin takia haluttu mitään ”romua” :D

 2. Pukki ehkä nappaa näistä jotain ideaa. Tuo veljesi tuolla vaan huuteli, ettei mihinkään Bugatteihin kannattaisi lähteä, kun muutakin voi olla tarjolla… ;) Oliko noista muuten joku sellainen, joka ilahduttaisi teitä molempia?

 3. Hanna, no ikävä kyllä Bugatti hakkaa sen toisen ulkonäöllisesti mennen tullen ;)

  Tämä lahjalista oli kyllä räätälöity ihan vain mun tarpeita ajatellen. Ja oikeasti ihan vitsillä, ei tartte hankkia mitään! En usko, että itsekään ehdin edes ostaa mitään joululahjoja.

 4. Mietin jo hetken, että mihin keittiössä tarvii mandoliini-soitinta mutta kuva paljasti :D Le Creusetit on ihania mutta ainakin oma parilapannuni painaa tonnin. Toisaalta raudassa laatu painaakin. Pitää tietysti komppaa myös Toolsia, keraaminen pinnoite nyt vaan on elämää helpottava ratkaisu keittiöhommisssa..!

 5. Yaelian, toivottavasti ;)

  nonnis, joo kyllähän ne tosiaan painaa, mutta ei sitä pataa onneksi tarvitse niin hirveästi liikutella enää sen jälkeen, kun sen on saanut kerran raahattua keittiöön. Kuolasin taannoisella Irlannin-reissulla eräässä tavaratalossa LeCreuseteja, jotka oli siellä 25% alennuksessa – valikoimaa ja värejäkin löytyi ainakin miljoona erilaista (toisin kuin Turun Stockmannilta, jossa on pyörinyt ne kaikki 5 punaista pataa ja pannua viimeiset 10 vuotta), mutta raahaa nyt sieltä asti se 10 kiloa painava pata rinkassa kotiin :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights