Kermainen soijasuikalepasta

Tämä ruoka on täydellistä silloin, kun haluaa jotain erityisen hyvää ja täyttävää, mutta kuitenkin nopeaa valmistaa. Jos kaipaat lohturuokaa, tämä toimii loistavasti myös siihen tarkoitukseen!


Meillä alkaa viikon päästä putkiremontti. Lähdemme maalle evakkoon ainakin pariksi kuukaudeksi, enkä oikein tiedä mitä ruoanlaitolle käy lähikuukausina. Osaako sitä tehdä vieraassa keittiössä yhtään mitään, vai syönkö koko kevään italianpataa ja pakastekasvispihvejä? Lupaan kuitenkin yrittää pitää Chocochilissä jotain elämää yllä putkiremontista huolimatta!

Tulevasta putkiremontista stressaamisen lisäksi koko viime vuosi oli kaikin puolin niin töiden kuin kirjahommeleiden ja muidenkin asioiden takia aika stressaavaa aikaa ja se on alkanut tietysti taas näkyä syöpön vyötäröllä. Lupasinkin itselleni, että aloitan taas syömään vähän terveellisemmin, kunhan olen palauttanut kirjan käsikirjoituksen kustantajalle. Hirveän tehokkaasti tämä ei nyt vielä ole lähtenyt liikkelle, sillä vielä tyhjennellään kaappeja (suklaata, pastaa, keksejä…) remontin tieltä. Ehkä sitten maanantaina ;)

Tämäkään ruoka ei siis todellakaan ole mitään laihdutusruokaa, mutta hyvää sitten senkin edestä! Jos haluat, voit marinoida soijasuikaleita pidempäänkin. Suikaleet kuitenkin imevät marinadista ihan riittävästi makuja, jos ne vain nopeasti pyöräyttää siinä.

Kermainen soijasuikalepasta

 • 2-3 isoa kourallista soijasuikaleita (Reformin on parhaita)
 • kasvislientä
 • 0,5 dl oliiviöljyä
 • 1 tl curryjauhetta
 • 1,5 rkl currytahnaa (esim. Rajah Mild Curry Paste tai Pirkka Vindaloo currytahna)
 • 0,5 tl sitruunamehua
 • 0,25 dl vettä
 • 10 cm pätkä purjoa suikaleina
 • 2 dl kaurakermaa
 • pappardellea tai tagliatellea
 1. Keitä soijasuikaleet pehmeiksi runsaassa kasvisliemessä. Kun soijasuikaleet kiehuvat, sekoita kulhossa yhteen öljy, curryjauhe ja -tahna, sitruunamehu ja vesi.
 2. Kaada suikaleet lävikköön ja painele suikaleista ylimääräinen neste pois. Yhdistä suikaleet ja marinadi.
 3. Kuumenna paistinpannu ja lisää siihen soijasuikaleet (jätä ylimääräinen marinadi kulhoon) sekä purjo. Paista, kunnes soijasuikaleet ovat kevyesti ruskistuneet. Painele suikaleista ylimääräistä nestettä pois paistinlastalla paistamisen aikana.
 4. Lisää pannulle kerma ja anna kiehua miedolla lämmöllä vielä pari minuuttia, kunnes kastike on saostunut.
 5. Tarjoa nauhapastan kanssa.

P.S. Huomenna on viimeinen päivä äänestää Chocochiliä vuoden ruokablogiksi Voicen WebAwardseissa!

25 vastausta kirjoitukseen “Kermainen soijasuikalepasta

 1. Nam, kuulostaa hyvältä!
  Saako noita soijasuikaleita ihan tavallisista kaupoistam vai tilaatko ne jostain? Täällä Skotlannissa olen nähnyt vain soijapaloja, jotka ei jotenkin ole yhtä kutsuvan näköisiä.. Oon kuitenkin tulossa ens viikolla Suomeen, jos niitä sitten löytäis ja tois mukana:)

 2. Annika, soijasuikaleita saa kyllä ainakin täältä Turusta ihan jokaisesta ruokakaupasta, mutta noita Reformin suikaleita myydään varmimmin K-ryhmän kaupoissa. Suosittelen kyllä niitä ehdottomasti! Reformin soijapalat ja -leikkeet nekin on varsin hyviä.

 3. Okei, kiitos tiedosta! Lähenpä siis huomenna metsästämään niitä :)

 4. Tämä on niin hyvä resepti, tulee ihanaa ruokaa :) Välillä olen laittanut paprikaa ja/tai sipulia joukkoon. Marinadista olen jättänyt veden pois.

 5. oli kyllä helppo / nopea resepti! Oikein maistuvaa oli. Lisäsin (vanhana soijakastikefriikkinä) vähän japanilaista makeaa soijakastiketta, että sain snadisti lisäsuolaa.

  Kiitos tästä!

 6. Kiitos paljon ohjeesta! Tuli mielettömän hyvää. Tätä tehdään uudestaankin.

 7. Tästä on tullut yksi vakkariresepteistäni, koska aineksia on melkein aina kotona… Hiukan olen vähentänyt rasvan määrää ja lisännyt joukkoon satunnaisesti vihreää (kesäkurpitsaa, parsakaalia). Toimii mainiosti myös perunan kanssa ja kookosmaitoon tehtynä!

 8. Lähin vähän muunteleen ja kikkaileen ja eihän siitä niin hyvää tullut kun alkuperäinen. Mitä tästä opimme, luota aina Elinaan (:

 9. Oikein hyvää, onnistui hyvin soijapaloistakin. Olen sen verran pihi, että ostin suikaleiden sijaan paloja, koska paloilla on alhaisempi kilohinta. =)

 10. Elina, onko noita Reformi soijasuikaleita vielä olemassa? Sinun blogisi lisäksi olen useammasta muustakin lähteestä lukenut, että olisivat parhaita soijasuikaleita. Sen johdosta olen yrittänyt etsiä niitä useasta helsinkiläisestä ruokakaupasta, mutten ole löytänyt. Soijasuikaleiden käytössä olen aika aloittelija ja parin kerran kokeilun perusteella ainakaan Soyappetitin suikaleet ei vaan uppoa – tai no ehkä niitä juuri ja juuri pystyy syömään, mutta en haluaisi syödä ruokaa, joka ei maistu hyvältä!

  1. Niiden valmistus on ikävä kyllä taidettu lopettaa :(

   Oletko syönyt Soyappetitin suikaleita ihan lähiaikoina? Niiden koostumusta on nimittäin muutettu ja ne on mun mielestä paljon parempia kuin ne oli joskus aikaisemmin – ei nyt kylläkään Reformin veroisia. Vegetukusta saa myös hyviä suikaleita (ne niiden omat, ei Vantastic Foodsin) ja myös Punnitse & Säästän soijasuikaleet on ihan käypää kamaa :)

   Reformin soijasuikaleisiin sai jotenkin helpommin makua ja niiden koostumus oli tosi hyvä. Soyappetiteja täytyy maustaa vähän reilummin ja paistaa pidempään, mutta kyllä niistäkin saa ihan kelpoa syötävää!

 11. Noita Soyappetiteja kokeilin juuri, mutta en onnistunut saamaan niistä hyviä, vaikka huolellisesti marinoin. Ehkä syynä on se, etten ylipäätään ole tottunut soijasuikaleiden ominaismakuun. En tiedä, saako soijaista makua peitettyä oikein millään… :/ Ehkä vinkkisi innoittamana kokeilen vielä Punnitse ja Säästä -kaupan suikaleita. Itse asiassa kerran ostinkin sielä sellaisia pienempiä ja ohuempia soijasuikaleita, joista onnistuin marinadin ja tacomausteen avulla jopa saamaan aikaiseksi ihan syötävää ”kana”salaattia. Ehkäpä ohuista suikaleista saakin helpommin soijan maun piiloon.

  Kiitos muuten Elina blogistasi! Tosi mukavaa lukea laadukasta suomalaista vegaaniruokablogia. Näin fleksitaristina olen saanut blogistasi paljon hyödyllisiä vinkkejä vegaaniseen ruoanvalmistukseen!

  1. Tuo soijan ominaismaun voimakkuus tosiaan vähän vaihtelee tuotteista riippuen – mutta siihenkin tottuu kyllä! Syön itse soijaruokia sen verran usein (ja olen toki totutellut niihin näiden 15 kasvissyöjävuoteni aikana), että en edes enää huomaa niissä mitään sivumakua :)

   Ihanaa kuulla, että blogista on ollut iloa! :)

 12. Oikein hyvää! Minäkin laitoin kookosmaitoa kun ei ollut tavallista. Ja tekemiseen meni minulla enemmän kuin vartti mutta alle puoli tuntia kuitenkin :)

 13. Olen kokeillut tätä ruokaa onnistuneesti aiemmin täysin ohjeen mukaan. Nyt pienin muutoksin. Laitin soijasuikaleiden tilalle tofumoonin tofua ja tarjoilin riisin kera. Pastaruoka se ei toki enää ole, mutta toimi näinkin tosi hyvin!

 14. Kiitos ohjeesta! Ihan törkeän hyvää oli, jopa nirso kasvissyöjätyttäreni kehui pitkästä aikaa tekemääni ruokaa😊. En olisi itsekään uskonut että soijasuikaleista saa loistavan hyvää. Pitääpä tsekata muutkin ohjeet.

 15. Todella hyvää! Ihana löytää näin nopea ja helppo ja herkullinen kasvisruokaresepti. Lihansyöjä mieheniki otti ensin varovasti vähän ja sitten ison lautasellisen täyteen :DD!! Haluaisin pikkuhiljaa taas siirtyä kasvissyöjäksi ja tämä resepti tulee ehdottomasti vakikäyttöön :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *