Punajuurilaatikko

Punajuurista, quinoasta ja soijarouheesta syntyy helppo arkiruoka!


Olemme miehen kanssa arponeet koko kuluneen kevään ja kesän, mihin lähdemme kesälomalle syksyllä. Muutama viikko sitten saimme päähämme, että lähdemme Havaijille! Siitä innostuneena päätin ottaa itseäni vihdoin ja viimein niskasta kiinni ja järjestää itseni jonkunlaiseen rantakuntoon ennen matkaa. Olen roikkunut edellisen laihdutusprojektin päätteeksi 5-8 kilon ylipainossa, ja ajattelin nyt viimein kokeilla miltä tuntuu elämä normaalipainoisena. Enhän nyt tietenkään muutamassa viikossa saa ihmeitä aikaan, mutta ajattelin ottaa tämän nyt sysäyksenä uusille elämäntavoille. Jospa sitä olisi ensi kesään mennessä rantakunnossa :D

Olen jättänyt herkkujen syömisen aika minimiin, koska sokeririippuvuus on aika ajoin riistäytynyt ihan täysin käsistä. Vähän aikaa sitten postaamani pikasorbetti on kyllä oiva makea herkku myös laihduttajalle! Väittäisin kuitenkin, että suurin ongelmani ei ole se mitä syön, vaan annoskoot ja jatkuva mässäily, mihin olen nyt kiinnittänyt erityishuomiota. Muutoin olen jatkanut samaan malliin kuin edelliselläkin kerralla. Proteiinipitoisten ruokien syöminen on kyllä edelleen varmin nakki pitää itsensä kylläisenä!

Tämä punajuurilaatikko on oiva ruoka myös laihduttajalle. Quinoa on riisiä tai ohraa tuplasti parempia vaihtoehto, sillä siinä on todella monipuolinen aminohappokoostumus. Punajuurilaatikkoa kannattaa kyllä kokkailla vaikka ei laihduttaisikaan, sillä tämä on varsin helppo ja hyvä arkiruoka :)

Punajuurilaatikko

noin 4-5 annosta

 

 • 1 dl quinoaa
 • 1 kasvisliemikuutio
 • 1,5 dl soijarouhetta + kasvislientä
 • 5 punajuurta
 • 1 sipuli
 • 2 tl timjamia
 • 2 tl oreganoa
 • 1 tl suolaa
 • mustapippuria
 • 3 dl maustamatonta soijajogurttia
 1. Keitä quinoa pehmeäksi kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä sekä turvota soijarouhe kasvisliemessä.
 2. Raasta punajuuret ja silppua sipuli.
 3. Kuullota suuren kasarin pohjalla sipulisilppua hetki, lisää sitten punajuuriraaste, quinoa, soijarouhe ja mausteet. Lisää soijajogurtti ja sekoita tasaiseksi.
 4. Siirrä seos uunivuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.

Niin ja älkää huoliko, Chocochilistä ei ole lähikuukausina tulossa laihdutusblogia. Jokin hyvä kakkuresepti lienee ainakin tulossa lähiaikoina, koska täytän ihan pian 25. Silloin syön kyllä kakkua, laihdutuksesta viis!

26 vastausta kirjoitukseen “Punajuurilaatikko

 1. Hei mahtavaa, mä (häpeällistä kyllä) oikeesti vasta viime viikolla tajusin miten hyviä punajuuret on myös ilman etikkaa ja oonkin ihmetelly että mitä ruokaa niistä tekisin. Lisäks kun itsekin pudottelen kiloja niin ei haittaa tämmöset ohjeet missä on muutakin ku hiilareita ;).

  Laitanki tän heti ens viikon ruokalistalle.

 2. Sini, mäkin olen ihan vasta parin viime vuoden aikana innostunut taas syömään punajuuria. Taisin saada yliannostuksen punajuuripihveistä silloin, kun ryhdyin kasvissyöjäksi, eikä ko. juures oikein ole maistunut vuosiin. Mutta nyt taas uppoaa! Punajuuresta saa kyllä vaikka mitä hyvää aikaiseksi, ja se on vieläpä tosi halpaa (ja lähiruokaa)!

 3. Havaijille! Ihan mieletöntä! Olette varmasti jo aivan täpinöissänne, kun minäkin olen täällä ruudun toisella puolella pelkästä ajatuksesta :D

  Ja tämä laatikkoruoka menee muuten kokeiluun, kyllä kyllä. Rakastan punajuurta!

 4. Mari, no arvaa vaan! :) Meinaa vaan tulla vähän kiire noiden matkajärjestelyjen kanssa, kun olisi kiva vähän paremmin suunnitella menojaan, kun kerran noin kauas lähtee. Mut jee, oon kyllä aika innoissani kaikista tulivuorista, sademetsistä, hiekkarannoista ja näin ruokabloggaajan ja puutarhurin näkökulmasta myös siitä, että siellä kasvatetaan mm. vaniljaa ja makadamiapähkinöitä!

 5. Kiva ohje;punajuuret ovat ihanan monipuolisia,juuri itsekin postasin niistä jotain.
  Ihanaa,Hawai! Mulla on tuttavia jotka ovat siellä olleet ja kehuneet.Muistakaa syödä sitten paljon ananasta,se ei ole missään niin hyvää kuin siellä,missä sitä kasvaa;D (myös Venezuelassa kasvoi,ja vieläkin kaipaan niitä ananaksia)

 6. Yaelian, joo tuoreita hedelmiä täytyy tietysti myös syödä niin paljon kuin napa vetää! :)

 7. Kokeiltiin tätä kotona (laitettiin vielä n. 1 dl hernerouhetta soijarouheen jatkoksi ja raastettiin punajuurien sekaan 1 kesäkurpitsa). Tuli tosi hyvää.

 8. LingLing, toi hernerouhelisä kuulostaakin hyvältä! Täytyykin varmaan taas ostaa sitä kotiin pitkästä aikaa.

 9. olipa kyllä helppoa ja nopeaa! ja varsin maukasta. :)
  nyt on tässä ruokalistalla vuorotelleet kesäkurpitsa- ja punajuuri-ruuat, ja tsatsikia saa lykkää vähä joka ruuan kylkeen… hieman ylituotantoa siis edellämainittujen lisäksi myös avomaankurkuista.
  hedelmiäkään ei tarvii ostaa kun on liikaa luumuja, omenoita ja karviaisia! huu. huomenna taas porukoiden pihalle kaivelemaan herkkuja <3

 10. Havaiji on ihana paikka, olin siellä vuosi sitten, Se ananas on todellakin, kuten muutkin hedelmät, mahtavan makuisia siellä. Macadamiapähkinäöljy on muuten yksi parhaimmanmakuisia ja terveellisimpiä öljyjä, kannattaa hamstrata, Suomesta sitä tuskin saa :/ Ihmiset on ihanan ystävällisiä ja elämä leppoista. Ihanaa lomaa! :)

  Ja nyt tekemään punajuurilaatikkoa, nam!

  1. tappura, loma meni jo monta viikkoa sitten, joten makadamiapähkinäöljy jäi tällä kertaa hankkimatta. En kyllä törmännytkään siihen missään… Täytyy esittää toiveita jollekin erikoisliikkeelle, jos sitä vaikka saisi pian täältäkin!

 11. Eksyin ensimmäistä kertaa blogiisi vasta nyt, vaikka moni tätä on jo suositellut pitkän aikaa. Ihan ensimmäiseksi täytyy kehua blogin ulkoasua ja upeita kuvia, ruoan kuvaaminen on kaikkea muuta kuin helppoa, mutta sinulla on selvästi taito hallussa!

  Punajuurilaatikko oli tänään kokeilussa, ja itse asiassa (hävettää myöntää, mutta..) quinoaakin ostin aamulla kaupasta elämäni ensimmäistä kertaa. Ja sehän oli hitto vie hyvää! Kiitos siis ”tutustuttamisesta” tähän tuotteeseen, sitä tulen jatkossakin käyttämään! Ja isot plussat vielä siitä, että käytät ruoissasi muutakin proteiinilähdettä kuin soijarouhetta.

  Punajuurilaatikko itsessään onnistui varsin hyvin ja oli oikein hyvää arkiruokaa, upposi miehellekin lounaaksi. Oreganoa ja timjamia oli ehkä omaan makuuni hieman liikaa, sillä ne tahtoivat peittää punajuuren maun. Muuten oli kaikki mausta koostumukseen asti kohdillaan.

  Ensimmäinen resepti testattu, ja jatkoa seuraa, sillä minusta sait uuden vakiokävijän blogiisi. Oikein mukavaa syksyn jatkoa!

 12. Tämä oli loistava resepti, kiitokset! Tuli hyödynnettyä äidin kasvattamat punajuuret ja muutkin ainekset löytyivät kaapista.

 13. Täytyy kommentoida tuota macadamiaöljyä. Löytyy Suomesta isoimmista marketeista (Cittari, Prisma) Olivadon merkiltä. Ja on aivan ihanaa. En kylläkään ole kuullut missään väitettävän, että macadamiat olisivat terveellisimpiä pähkinöitä, lähinnä vain rasvaisimpia.
  Jos etsii terveellistä, niin saksanpähkinät taisi olla kaikin puolin parhaimmistoa;)

 14. Heini, joo näinkin tosta joku aika sitten mainoksen jossain! Täytyypä käydä ostamassa.

 15. Kiitos mainiosta reseptistä! Testasin tätä tänään muutamin muutoksin (käytin turkkilaista jugurttia soijajugurtin sijasta ja lisäsin myös aurajuustoa) ja tuli todella hyvää, teen varmasti toistekin. :)

 16. Marjaana, kiva kuulla jos maistui. Sille on kuitenkin syynsä, miksi Chocochilissä ei käytetä maitotuotteita, vaikka en täällä sen enempää paasaakaan eläinten oikeuksista. En tietenkään voi ketään kieltää soveltamasta reseptejäni (varmasti tämäkin ruoka on hyvää, vaikka laittaisi soijarouheen tilalle jauhelihaa, ei se siitä ole kiinni), mutta minä en välttämättä halua tietää siitä… :)

 17. Löysin vahingossa blogisi netistä. Inspiroivia ruokaohjeita! Viiden tähden vegaani-kirja olikin ennestään tuttu, siinäkin ihania ohjeita. Kiitos kun jaat muille hyvinvointia.

  Maija-kissan emäntä, 62v.

 18. Millähän tähän reseptiin saisi sitä kunnon *ytyä* mitä perinteisessä homejuustoisessa versiossa on?

  Saakohan näin vanhoihin resepteihin edes kirjoitella ja kysyä neuvoja, hih hih… No, vaivaiset 6 vuotta vanha sentään.

 19. ^ No ainakin (reippaahkosti) valkosipulia toimi erinomaisesti! Mihinpä se ei sopisi…
  Mutta vielä jotain kaipaisi. Vaan en keksi että mitä? P:

 20. Hei, mietin että käytetäänkö tässä raakoja vai keitettyjä punajuuria?
  Terveisiä Sveitsistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights