Ruusukaalia & bulguria

Ruusukaalit ovat taas rantautuneet kauppoihin, jee! Pyöräytinkin pikapikaa ruusukaaleista, valmiiksi maustetusta bulgurista ja cashewpähkinöistä nopean lounaan. Nam!


Olin aikaisemminkin tutkaillut kaupassa GoGreenin uusia valmiiksi maustettuja couscous-, bulgur- ja ohrapaketteja, ja nappasin tänään töiden jälkeen nälkäisenä paketillisen inkivääriä, omenaa ja kurpitsansiemeniä sisältävän bulgurin kauppakassiin. Täytyy sanoa, ettei se ollut ollenkaan pöllömpi ostos! Olen viime aikoina suurkuluttanut myös samaisen firman valmistamia valmiita papusalsoja, jotka ovat koituneet aika monen arki-illan pelastukseksi.

Söin ruusukaalibulgurin sellaisenaan salaatin kanssa, mutta toki se toimii erinomaisesti lisukkeenakin vaikka seitanin, kasvispihvien tai paistetun tofun kera. Vaihtoehtoisesti joukkoon voi lisätä myös esim. kikherneitä tai linssejä. Maukasta minimaalisella vaivalla!

Ruusukaalia & bulguria

noin 3 annosta

 

 • 2 dl GoGreenin Bulgur-mixiä
 • 300g ruusukaaleja
 • 1 sipuli
 • 1 rkl öljyä
 • 1/4 tl savupaprikajauhetta
 • n. 0,5 dl vettä
 • 0,5 tl vaahterasiirappia
 • kourallinen paahdettuja ja suolattuja cashewpähkinöitä (käytin näitä)
 1. Keitä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan.
 2. Poista ruusukaaleista kova kanta ja suikaloi ne. Leikka sipuli ohuiksi suikaleiksi.
 3. Kuullota sipulia hetki pannulla öljyssä, lisää savupaprikajauhe ja suikaloidut ruusukaalit. Lisää vesi ja anna kiehua keskilämmöllä, kunnes ruusukaalit ovat pehmeitä (noin 5 minuuttia). Mausta vaahterasiirapilla.
 4. Sekoita bulgur ruusukaalien joukkoon ja lisää vielä cashewpähkinät.

P.S. Kävin tänään Vegekaupassa ja ostin kassillisen kaikkea suolaista ja makeaa hyvää, mm. vegaanisia vaahtokarkkeja. Omnomnom! Jos maltan olla syömättä koko pussillista sellaisenaan, täytyy kyllä tehdä vaahtokarkkikaakaota.

11 vastausta kirjoitukseen “Ruusukaalia & bulguria

 1. Nam! Tulipa hyvää, vaikkei prismassa ollutkaan tuota bulguria vaan käytin sitten go greenin couscous mixiä, joka sopi kyllä oikein hyvin :) Ja lisäprotskua tuomaan laitoin valkosia papuja. Herkkua! Ruusukaalit on vastustamattoman ihania.

  1. Ewe, ruusukaalit on kyllä niiin hyviä! Toi couscous toimii varmasti myös tosi hyvin, mutta kannattaa kokeilla vielä toisen kerran myös tolla bulgur-mixillä. Omenan ja inkiväärin maut sopi tosi hyvin ruusukaalin kanssa!

 2. Kuulostaa herkulta, tätä kokeilen! Olen muutenkin syönyt reseptiesi mukaan kokattuja ruokia jatkuvasti sen jälkeen kun Viiden tähden vegaani kirjahyllyyni päätyi… :) Teen paljon eväsruokia pakkaseen, ja mm. linssiperunavuokaa, bataattisosekeittoa, helppoa linssikeittoa ja Välimeren tofu-perunasalaattia on tullut tehtyä monta kertaa!

 3. Salla, jee, kiva kuulla! Toi ruokien kokkailu pakastimeen helpottaa elämää kummasti. Yritän itsekin pitää pakastimessa aina paria-kolmea eri ruokaa, joista saa sitten vuorotellen napattua aamuisin rasian jotain töihin – ilman että täytyy syödä koko viikkoa putkeen samaa ruokaa. Hernekeittopurkki löytyy myös aina kaapista!

 4. Noita uutuuksia ei ole tullutkaan testattua, pitääkin ottaa asiaksi. Ja ruusukaalia on pakko saada jo pelkästään siksi että ne on niin söpöjä =)

  Mutta sitä vaan läksin kommentoimaan, että tykkään siun kirjasta, ja kun on kerran mahdollisuus välittää terveiset suoraan tekijälle, niin KIITOS siitä!

 5. Hei,
  mistä saa savupaprikajauhetta? Olen tuloksetta etsinyt sitä monesta kaupasta.

  1. Punnitse & Säästä, Stockmann, maustekaupat. Vegetukku. Santa Marian valikoimiin kuuluu myös ko. mauste, joten joistain isoista ruokakaupoista löytyy. Aika moni Citymarket myy myös La Chinata -merkkistä savupaprikaa, joka on sellaisessa punaisessa peltipurkissa.

 6. Tämä on jo vanha resepti, mutta törmäsin tähän kun etsin ideoita ruusukaaleja varten. Ne on niin hyviä ja tämä kuulostaa hyvältä lounasruualta, mutta tuota bulgur mixiä ei enää valmisteta, niin muistatko yhtään mitä kaikkea siinä oli suurinpiirtein, jos tekisi sinne päin itse? :)

  1. Ei ole kyllä minkäänlaista hajuakaan mitä tuossa sekoituksessa on mahtanut olla :D Mutta oletan että ehkä vain mausteita, kun mainitsen tuossa sen, että se on valmiiksi maustettu. Tähän voisi hyvin laittaa vaikka jotain Lähi-idän mausteita, esim. ras el hanout -mausteseosta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights