Paahdettu juuressalaatti pestotofulla

Ostin ennen joulua kotiin kasan juureksia, mutta en sitten kuitenkaan ehtinyt tekemään niistä mitään jouluksi. Onneksi jouluna ei tullut minkäänlaista juuresyliannostusta, joten varastot tulee varmasti tuhottua myös joulun jälkeen. Tämä ihana lämmin talvinen salaatti ainakin oli niin hyvää, että taidan tehdä huomenna samanlaisen satsin!


Tofun maustamista pestolla kannattaa kokeilla, se on tätä nykyä melkein vakiotapani valmistaa tofua. Olen tässä vuosien varrella tullut siihen lopputulokseen, että tofun marinoiminen on täysin turhaa puuhaa, koska yleensä parempaan lopputulokseen pääsee paistamalla tofun tarpeeksi vahvoissa mausteissa. Pestossa pyörittely on ehkä kaikkein nopein tapa saada tofuun makua, ja se sopii todella monen ruoan kanssa. Vegaanista pestoa on helppo tehdä itsekin (ohje täällä tai Viiden tähden vegaanissa). Punaista pestoa tulee, kun lisää vihreän peruspeston joukkoon muutaman aurinkokuivatun tomaatin. Ruohonjuuri, Punnitse & Säästä ja muut vastaavat kaupat myyvät kyllä vegaanista pestoa valmiina, johon ainakin tämä laiska kokki turvautuu useammin kuin itse tehtyyn.

Tässä nyt kuitenkin tämä ihana salaattiohje, suosittelen lämpimästi! Tämä salaatti ei edes kaipaa mitään sen kummempaa kastiketta, korkeintaan lorauksen hyvää oliiviöljyä. Salaattia voi ja kannattaa muokata sen mukaan, mitä juureksia kaapista löytyy. Esimerkiksi nauriit sopivat tähän myös erinomaisesti!

Paahdettu juuressalaatti pestotofulla

Noin 2 annosta

Juurekset:
 • 3 pientä punajuurta
 • 1 lanttu
 • 1 porkkana
 • 2 valkosipulinkynttä viipaloituna
 • 2-3 rkl oliiviöljyä
 • 2 tl omenasiideri-/omenaviinietikkaa
 • 1 tl agavesiirappia
 • suolaa, pippuria, kuivattuja yrttejä (esim timjami tai rosmariini)
Tofu:
 • 1 pkt tofua
 • 2 rkl vegaanista punaista pestoa
 • 2 rkl oliiviöljyä
 • 1 rkl vettä
 • 0,5 tl savupaprikajauhetta
Lisäksi:
 • villirucolaa
 • (tuoreita yrttejä)
 1. Kuori juurekset ja paloittele ne pienehköiksi lohkoiksi. Sekoita yhteen valkosipuli, oliiviöljy, etikka ja mausteet se sekoita mausteöljy juuresten joukkoon. Paista uunipellillä 225 asteessa välillä käännellen kunnes juurekset ovat pehmeitä.
 2. Sekoita yhteen pesto, oliiviöljy, vesi ja paprikajauhe. Kuutioi tofu ja yhdista tofupalat pestoseokseen. Laita jääkaappiin maustumaan siksi aikaa, kun juurekset paistuvat. Kun juurekset ovat kypsiä, paista tofu paistinpannulla kauniin ruskeaksi.
 3. Kokoa salaatti lautasille ja lisää joukkoon reilusti villirucolaa. Tuoreet yrtit sopivat myös hyvin joukkoon!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights