Vuoden kohokohdat

Vuosi 2011 vetelee viimeisiään ja blogiarkiston selailu muistutti, että vuosi on ollut varsin hieno myös ruokapuolella!


Tammikuu

Alkuvuosi menee putkiremonttievakossa anoppilassa. Bloggaaja on ihan hukassa, kun keittiövälineet, mausteet ja perusruokavarasto loistaa poissaolollaan. Syön enimmäkseen nuudeleita. Muistan kuitenkin riisimurokarkkien olemassaolon, ja niiden tekeminen onnistu myös ilman sen kummempia keittiövälineitä.

Riisimurokarkit

Helmikuu

Edelleen putkiremonttievakossa. Nuudeleita kuluu. Teen englantilaista leipävanukasta.

Englantilainen leipävanukas

Maaliskuu

Viiden tähden vegaani ilmestyy! Loppukuusta pääsemme takaisin kotiin ja omaan keittiöön.

Huhtikuu

Pitkä viikonloppu Amsterdamissa. Lainaan Nigellalta maapähkinävoihummuksen ohjetta. Nam!

Maapähkinävoihummus

Toukokuu

Innostun raparperista. Teen ihanaa kesäistä raparperijuomaa sekä raparperikuohuvaa. Kuukauden kohokohta on kuitenkin kakku, onhan siinä maapähkinävoita.

Maapähkinävoi-raparperikakku

Kesäkuu

Työkiireitä? Kesäkuulta ei ole kuin pari postausta, mutta ne sitäkin parempia.

Mustapapuquesadillat

Heinäkuu

Talven aikana kertynyt vararengas alkaa ahdistaa ja alan kehitellä vaihtoehtoisia tapoja makeanhimon tyydyttämiseen.

Pikasorbetti

Elokuu

Käyn moneen kertaan sienimetsässä ja syön pitkästä aikaa lampaankääpiä. Terveellisesten arkiruokien metsästys jatkuu.

Punajuurilaatikko

Syyskuu

Matkustamme Havaijille. Syön ensimmäistä kertaa elämässäni taroa, shave icea ja kavaa ja rakastun tuoreeseen kookosveteen, suoraan puusta syötyihin papaijoihin ja paikalliseen kahviin.

Lokakuu

Paluu arkeen! Syön taas vähän maapähkinävoita buckeyesien muodossa, jottei syksy käy liikaa voimille. Parasta ruokaa syntyy kuitenkin bataatista ja kikherneistä.

Bataatti-kikhernevuoka

Marraskuu

Innostun joulusta, osallistun Uuden Mustan juureshaasteeseen ja voitan ruokahaasteen omena-kookosbostonilla.

Omena-kookosboston

Joulukuu

Järjestin ruokahaasteen aiheena glögi. Kokkailin vähän jouluruokia, mutta en ehtinyt taaskaan kokeilemaan kaikkea mitä olisin halunnut. Joulun jälkeen tein parasta talvisalaattia.

Paahdettu juuressalaatti pestotofulla

Toivottavasti ensi vuonna olisi luvassa jälleen kaikkea uutta, jännää ja mielenkiintoista. Uusi kirja ei ole ainakaan vielä suunnitteilla, mutta toivon mukaan Chocochili täydentyy aina vaan paremmilla resepteillä. Kiitos kaikille lukijoille että olette pysyneet mukana. Ihanaa uutta vuotta!

7 vastausta kirjoitukseen “Vuoden kohokohdat

 1. Ruokavuoden kohokohtiin voisi lisätä vielä ainakin yhden uuden, tyytyväisen lukijan. :) Yritys ja erehdys -tekniikalla olen kohennellut vimmatusti ruostumaan päässeitä vegekokkaustaitoja. Mutta valoa kohti mennään..!

  Myös keittiölaitteita pitäisi taas päivittää, mutta en tiedä, mikä kannattaisi ostaa. Monitoimikone, tehosekoitin, joku muu… Voisitko suositella jotakin? Pääasia on, että laitteella saa kasvikset, juurekset, pähkinät jne. palasiksi, ja että esim. Viiden tähden vegaanin reseptejä pystyy toteuttamaan sen avulla.

 2. Taru, mä en omista itse mitään muuta sekoitinta kuin sauvasekoittimen ja oon ihan mainiosti pärjännyt sen kanssa tähän asti! Hyvä leikkuulauta ja terävä iso veitsi puolestaan on paras pähkinöiden ja suklaan paloitteluun. Oon kyllä harkinnut myös monitoimikoneen hankintaa, koska se olisi hyvä esim. joiden pähkinätahnojen tekoon. Pahoin pelkään, että sauvasekoittimesta ei ole enää mitään jäljellä, jos sen kanssa huristelee pähkinöitä 10 minuuttia ;)

  Ihanaa kuulla, että oot löytänyt Chocochilin pariin! Kokkaaminen on siitä kiva harrastus, että tässä kehittyy koko ajan paremmaksi. Pitää vaan olla lannistumatta niistä epäonnistumisista, joita väistämättä tulee.

 3. KIITOS!
  Ostin kirjan omaksi, muutaman reseptin jo aiemmin hyväksi todenneena. Eilen tehtiin portobelloburgereita, nams! En ole kyllä yhtä hyviä marinoituja sieniä syönyt, mitä siinä oli pihvinä. Coleslawtakin tuli tehtyä varmaankin ainakin tuplaohjeella, kun suurperhesyndrooma iski (kuvittelin että syömässä on yhdeksän henkeä, ei kaksi..).

  Sanottakoon muuten, että olen ainoastaan hiljattain lihan pois pudottanut vielä kalaa syövä ruokavaliokikkailija. En siis vegaani. Silti tämä on paras keittokirja aikoihin mihin olen törmännyt. Jatkoa odotellaan!

 4. Mulla se sauvasekoitin hajosi pehmeitä papuja muussatessa… Tosin se oli ollut ainakin pari vuotta käyttämättömänä muuttokuormassa, joten äkillinen käyttöönotto ehkä vaikutti piiputtamiseen. Nyt kun on paras alekausi meneillään, olen kallistumassa tehosekoittimeen, mutta monitoimikone tietysti voisi olla kaikkein monipuolisin. Sauvasekoittimeen en enää oikein uskalla luottaa ton papuepisodin jälkeen.

  Kehitystä olen huomannut erityisesti seitanin tekemisessä. Se sujuu kerta kerralta paremmin! Samoin marinadien sekoittelu. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights