Kahden kaalin soijasuikalepannu

Chocochiliin on toivottu vähähiilihydraattisia reseptejä. Minulla ei ole aikomustakaan ryhtyä karppaajaksi, mutta olen syönyt tämän tapaista arkiruokaa viime aikoina aika usein. Hyvää ja terveellistä!


Kahden kaalin soijasuikalepannu

yhdelle

 • kourallinen soijasuikaleita (Reformin on parhaita)
 • 1 kasvisliemikuutio
 • yhteensä noin 150 g parsakaalia ja ruusukaaleja
 • 1 rkl öljyä
 • 1 tl currytahnaa (esim. Pirkka vindaloo)
 • 0,5 tl savupaprikajauhetta
 • cashewpähkinöitä
 • loraus kaura- tai soijakermaa (Keiju ruoka 15%)
 1. Keitä soijasuikaleet kasvisliemessä pehmeiksi. Leikkaa parsakaalin kukinnot suupalan kokoisiksi, ja leikkaa ruusukaaleista kova kanta pois. Poista ruusukaaleista myös muutama ulompi lehti ja leikkaa kaalit puoliksi.
 2. Kaada soijasuikaleista vesi pois ja painele ylimääräinen neste pois siivilän ja paistinlastan avulla.
 3. Laita kaalit kiehumaan suolalla maustettuun veteen pariksi minuutiksi. Jätä kaalit aavistuksen rapeiksi!
 4. Kuumenna paistinpannulla öljy ja currytahna. Lisää soijasuikaleet ja savupaprikajauhe. Paista noin viisi minuttia, tai kunnes suikaleissa on kaunis väri ja ne ovat saaneet hiukan rapeutta pintaan. Lisää pannulle kaalit ja cashewpähkinät ja paistele vielä hetki.
 5. Lisää lopuksi loraus kermaa. Tarjoa heti.

10 vastausta kirjoitukseen “Kahden kaalin soijasuikalepannu

 1. Kuulostaa hyvältä! Onko nuiden suikaleiden koostumuksessa paljonkin eroja? Olen muutaman vuoden yrittänyt opetella niitä syömään, mutta ainakin ne, joita olen käsiini saaneet, ovat olleet koostumukseltaan äärimmäisen luotaantyöntäviä. Sellaisia limaisia ja sitkeitä. Pitäisikö keitellä pidempään vai paistaa paremmin, onko vinkkejä? (:

  1. Sanni, esim. ne Soyappetitin suikaleet on koostumukseltaan vähän löllöjä, en itse tykkää niistä yhtään. Reformin suikaleiden ei kyllä kuulu olla sitkeitä, oot varmaan keittänyt niitä liian vähän aikaa. Sen lisäksi ne kannattaa paistaa kunnolla, niin että niissä on oikein rapea pinta. Ja se on tärkeää kans, että painelee suikaleista keittämisen jälkeen nesteet hyvin pois.

 2. Joo. Kun liottaa ne kunnolla, puristelee liotusveden pois ja paistaa riittävän rapeiksi niin ne on tosi hyviä! Riittämätön liotus tai riittämätön paistaminen jättää ne kyllä joko sitkeiksi tai löllöiksi.

 3. Kiitos jälleen ihanasta reseptistä, valmistin tätä juuri ja oli herkkua! Tästä tulee ehdottomasti lounassuosikki jatkoa ajatellen, helppo ja nopea.

  Itse käytän Soyappetitin soijasuikaleita (lähikaupassa ei juuri valinnanvaraa ole..), mutta ovat mielestäni aivan hyviä – tai ehkä en vain tiedä paremmasta. ;)

 4. tämä oli kyllä tosi hyvää. oon jotenki aina epäonnistunu soijasuikaleiden kaa mut nyt toimi, vaikka munkin lähikauppa tarjos vaan soyappetitin suikaleita :) teen tätä kyllä toisteki. kiitos tästä ja monesta muustaki maukkaasta reseptistä niin täälä blogissa ku viiden tähden vegaanissa :D

 5. Sain juuri tämän annoksen valmiiksi ja oih! Todella ovela ja kiva resepti, erityisesti parsakaaliin olen tyytyväinen, sillä painonpudottamisesta haaveilevalle se on ihan ässäruokaa! Ja currytahnan sekoittuminen kermaan, hyvä kistus nam! Onneksi tein tätä ison satsin, koska tämä on aivan uskomattoman hyvää, ja vielä terveellistäkin!

  Siili kiittää vatsa tyytyväisen pulleana!

 6. Oon joutunu säätämään tätä kun ei ole aina ollut kaikkia aineksia. Hyvää tulee myös ilman currytahnaa, jos laittaa pari fond du chef kasvisfondi annospakkausta ja casheweiden tilalle kidney-papuja.

 7. Kiitos ihan älyttömän hyvästä reseptistä! Tähän aikaan oli vaikeeta löytää ruusukaaleja, mutta onneksi pakasteesta niitä sitten löyty. Ihanan helppo resepti, mutta silti todella maukasta. Omiin lemppareihin meni :)

  Ja paria reseptiäsi olen omassa blogissani mainostanut, kun itse olen niitä kokkaillut/leiponut. Mutta olen siis laittanut aina linkkiä tänne :)

 8. Vege Sunin soijasuikaleilla (saa lähimarketista) tulee aivan hyviä. Esivalmistelen soijasuikaleet jääkaappiin edellisenä päivänä samoin kuin käsittelen kaalit valmiiksi jääkaappiin edellisenä iltana. Se nopeuttaa entisestään tämän ruoanvalmistusta. Pettämätön resepti, on käytössäni ollut jo pitkään. Todellinen herkkuruoka on tämä pannu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights