Maapähkinävoi-omenasmoothie

Mitä syntyy omenoista, maapähkinävoista ja soijamaidosta? Superherkkusmoothie!


Olen ehkä tainnut muutamaan kertaan mainita, että rakastan maapähkinävoita. Ei tuota mitään vaikeuksia syödä sitä suoraan lusikalla purkista, mutta keksin sille mielelläni jatkuvasti uusia käyttökohteita. Smoothieen en olekaan sitä vielä aikaisemmin tajunnut tyrkätä, mutta hyvää kannatti odottaa! Omena ja maapähkinävoi on aikaisemminkin jo todettu hyväksi yhdistelmäksi, ja hyvinhän se pelaa nestemäisessäkin muodossa.

Käytin tähän vanhemmilta saatuja Valkea kuulas -lajikkeen omppuja, ja ne sopivat kyllä tähän erinomaisesti. Jos nyt juuri niitä ei ole käsillä, joku muu makeahko omppu sopii tietysti ihan yhtä hyvin. Maapähkinävoiksi kannattaa valita sellainen, jossa on suolaa, mutta ei sokeria. Urtekramin määpähkinävoi on oma suosikkini!

Maapähkinävoi-omenasmoothie

 • 250 g omenoita (punnittu kokonaisena)
 • 1 reilu ruokalusikallinen maapähkinävoita
 • noin 2 dl kylmää soijamaitoa (Alpro light)
 1. Pilko omenat kannuun. Lisää maapähkinävoi.
 2. Hurauta kaikki aineet tasaiseksi esim. sauvasekoittimella. Lisää soijamaitoa maun mukaan, kunnes koostumus on sopiva.
 3. Nauti heti.

P.S. Soijattoman version saat käyttämällä nesteenä mantelimaitoa, Herkkua sekin!

9 vastausta kirjoitukseen “Maapähkinävoi-omenasmoothie

 1. Pitääpä kokeilla tuota omenan kanssa! Itse olen tehnyt maapähkinävoi-smoothieta mm. tyrnin + appelsiinimehun ja tyrnin + porkkanan kanssa. Molemmissa perusneesteenä oli myöskin soijamaito.

 2. Onko muilla ihmisillä toisenlainen kitalaki kun minulla, ne jotka tykkäävät kovasti maapähkinävoista? :D

  Maapähkinävoi tarttuu minun kitalakeen ja sitä on tosi vaikea niellä, sen takia sitä ei tule syötyä kovin paljon. Vaikka mausta tykkään. Samaten minulla käy suklaan ja muiden pähkinöiden kanssa (minun täytyy aina liottaa pähkinät). Weird.

 3. Hei, tämä kysymys ei oikeastaan tähän kuulu, mutten muistini ja pikaisen haun avulla huomannut, että olisit täällä omasta suhteestasi soijan vaaroihin puhunut? Eli mitä mieltä olet jutuista siitä, että soija on hyvin epäterveellistä ja suorastaan haitallista ravintoa ihmiselle? Kuitenkin käsittääkseni käytät paljon soijaa, niin maitona kuin muussakin muodossa. En ole itse kauheasti perehtynyt soijan saloihin, mutta kiinnostaisi tietää lempiruokabloggaajani edes lyhykäisiä ajatuksia tästä. Kiitos jo etukäteen vastauksesta.

 4. Siili, soija ei ole epäterveellistä eikä haitallista ravintoa ihmiselle. Netti on toki pullollaan näitä kaikenmaailman soijanparjaustutkimuksia, joiden rahoittajiksi paljastuu joka kerta joku amerikkalainen maitoteollisuuden edustaja. Täällä on varsin mainio kirjoitus aiheesta: http://www.jussiriekki.fi/soijafobia/

  Soija on esimerkiksi maitoa ekologisempi vaihtoehto, ja siitä saa vaikka mitä hyvää aikaiseksi. Soija on tärkeä osa mun ruokavaliota :) Toki se on ihan relevantti kysymys, onko pitkälle prosessoidut soijatuotteet suurina määrinä hyväksi kenellekään (kuten ei muukaan pitkälle prosessoitu välttämättä), mutta esimerkiksi luomusoijamaito ja luomutofu on fiksua syötävää ihan kenelle tahansa.

 5. Joo, mäkään en sillee omassa käytössä soijaa pelkää. Usein on sellainen olo, että (kärjistetysti!) mieluummin ehkä vaarannan itseni kuin aiheutan lukemattomille eläimille kärsimystä. En ole kokonaan vegaani, mutta uskon siihen, että aina kun valitsen tavallisen kerman sijaan soijakerman tai maitokaakaon tilalle soijakaakaon, olen askeleen oikeammassa suunnassa. :) Mutta kiva tietää, ettei soijaa kannata pelätä.

 6. Tulin katsomaan, mitä kivaa voisi kehittää mantelimaidosta, johon ihastuin ensimaistamalla.

  Kotoa löytyi myös päärynöitä ja maapähkinävoita, ja näistä syntyikin aivan herkullinen välipala. Kiitokset jälleen inspiraatiosta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights