Kukkakaalimuusi ja papukroketit

Kukkakaalimuusi on uusi arjen lempiruokani! Useimmiten syön sitä paistetun tofun kanssa, mutta erilaiset papupihvit tai pyörykät toimivat myös erinomaisesti kukkakaalimuusin kera.

kukkakaalimuusi

Kukkakaalimuusi

 • 1 iso kukkakaali pilkottuna
 • kaurakermaa
 • 1 rkl vegaanista margariinia (tummansininen Keiju)
 • suolaa
 • kourallinen silputtua persiljaa
 1. Keitä kukkakaali pehmeäksi suolalla maustetussa vedessä.
 2. Kaada vesi pois ja soseuta kukkakaali kaurakerman ja margariinin kanssa.
 3. Mausta suolalla ja lisää lopuksi joukkoon silputtu persilja.

 

Kidneypapu-quinoakroketit

noin 15 kpl

 • 0,5 dl punaista quinoaa
 • 2 tlk kidneypapuja
 • 1 ruukku ruohosipulia
 • 1 tl sipulijauhetta
 • 1 tl kasvisliemijauhetta
 • 1/4 tl valkopippuria
 • 1 tl savupaprikajauhetta
 • 1 tl rypsiöljyä
 • 3 rkl kauraleseitä
 • chilijauhetta
 • suolaa
 1. Huuhtele quinoa ja keitä se pehmeäksi suolalla maustetussa vedessä.
 2. Muussaa kidneypavut sauvasekoittimella, mutta jätä joukkoon hiukan sattumia.Silppua ruohosipuli.
 3. Yhdistä suuressa kulhossa papumassa, keitetty quinoa, ruohosipuli ja kaikki loput aineet. Sekoita massa tasaiseksi. Mausta chilijauheella ja suolalla. Jos massa tuntuu liian löysältä, lisää joukkoon hiukan lisää leseitä.
 4. Muotoile massasta kroketteja ja paista ne pannulla runsaassa öljyssä molemmin puolin kauniin ruskeiksi.

Vinkki! Jos kaipaat ruuan kanssa kastiketta, tee pestoa tuoreesta basilikasta, auringonkukansiemenistä, kylmäpuristetusta oliiviöljystä, suolasta, pippurista ja tilkasta sitruunamehua. Valuta pesto valmiiden annosten päälle.

30 vastausta kirjoitukseen “Kukkakaalimuusi ja papukroketit

 1. Ihanan näköistä! Luuletko, että kaurahiutaleet kävisivät leseiden sijaan?

 2. Kukkakaalimuusi on parasta, sitä tuli tehtyä viime kesänä toosi usein! kiitos kun muistutit tästä ihanuudesta ;) kannattaa kokeilla persiljan sijasta ruoho- tai kevätsipulia, tuore tillikin käy hyvin.

 3. Kiitos loistavasta ideasta! Minulla ei ollut kaapissa ihan juuri noita aineksia mitä reseptissäsi lukee, mutta olin juuri pähkäillyt mitä tehdä jääkaapissani odotteleville vahapavuille ja quinoalle joita oli jäänyt yli muista kokkailuhommista, joten postauksesi tuli täydelliseen aikaan. Sovelsin reseptiäsi sen mukaan mitä kotoa löytyi ja sekaan päätyi myös hieman kiinteää tofua (jäämistöä aamupalalta), kaurahiutaleita, oluthiivaa, pellavansiemenrouhetta, valkosipulia, tuoretta basilikaa ja pinaattia + paprikajauhetta ja chiliä. Valkopippuria en käytä juuri koskaan, mutta reseptisi innoittamana laitoin sitäkin ja se toden totta toimii näissä kroketeissa, ihan ehdoton! Ja tuo pestoideasi sopii tähän taivaallisesti.

 4. kukkakaalipyree onkin herkkua, ja olen miettinyt miksei siitä innostuta…onkohn se sen kukkakaali keittämisestä sivutuotteena muodostunut rappukäytävään leviävä kaalin haju?

 5. Onnistuisikohan -yleensäkään vegaanipihvejä- tekemään minimaalisessa öljyssä, kun minulle tapaa tulla ilkeä päänsärky liiasta öljystä..

 6. Iitu minä ainakin teen kasvispihvejä usein uunissa ja saatan paistella pannulla sitten jälkeenpäin sitä mukaa kun syön. Kun pihvi on jo kypsä, ei öljyä tarvitse niin paljoa ja saa kuitenkin paistetun maun ja rapean pinnan :D

 7. Jouduin lisäämään tuplasti kauraleseitä, kikhernejauhoja ja kananmunan jotta pysyivät kasassa.

  1. Raastettu raaka peruna on hyvä lisä, jos tuntuu että tarvitsee lisää tiiviyttä taikinaan. Kananmunan käyttöä nyt ei vegaaniruokablogissa kovin mielellään liputettaisi…

 8. Olen aloitteleva vegaani ja oikein hyvin sujuu, kiitos hyvästä blogista! Ostin ainekset näihin ruokiin edellisellä kauppareissulla (tosin muussin kostukkeeksi laitan kevytkookosmaitoa jonka olen aiemmin hyväksi havainnut), ja pitkään pyöriskeltiin etsimässä quinoaa, jota en minä saati mieheni ole ennen livenä edes nähnyt. Punaista tuo löytämämme ei ole nähnytkään, käykö se? Kaupasta kun löytyi quinoaa tasan yhtä laatua.

  Miten noiden margariinien laita on, onko muita kuin tummansininen keiju jotka lasketaan vegaanisiksi. Onko esim. becelissä jotain ei-vegaanista? Sitä ei tietysti voi leivonnassa käyttää kun on liian kevyttä siihen, mutta leivälle mieluiten laittaisin jotain köykäisempää kuin seitsemänkymppistä.

  En ole vielä kolunnut koko blogia läpi, joten ehkä sellainen jo onkin, mutta eksoottisimmille raaka-aineille olisi kiva olla joku sanasto jossa kerrotaan miltä osastolta niitä kaupoista yleisimmin löytyy ja mihin kategoriaan ne kuuluvat.

  1. Heippa Anni,

   Vaalea quinoa käy tähän aivan yhtä hyvin! Punainen quinoa on keittämisen jälkeenkin yleensä irtonaisempaa, kun taas vaaleasta tulee helpommin puuroa. Mutta sellainen tiiviiksi keitetty puuro sopii mainiosti kasvispihvien raaka-aineeksi ja pitää ne hyvin kasassa!

   Oletko tutustunut Vegaanituotteet.net -sivustoon? Sieltä löytyy listattuna myös vegaaniset margariinit! Mä en itse suosi kevytmargariineja ja suosittelisin kyllä ensisijaisesti syömään mieluummin reilusti kasviksia kuin käyttämään kolesterolia alentavia margariineja. Mä laitan aika usein leivän päälle margariinin sijaan myös itse tehtyjä paputahnoja – paljon terveellisempää! Ja myöskin sen kevytkookosmaidon jätän kauppaan, sehän on vain vedellä jatkettua tavallista kookosmaitoa.

   Monesti nuo kauppojen valikoimat ja tuotteiden sijoittelu poikkeavat niin paljon toisistaan, että lienee parempi kysäistä henkilökunnalta onko heillä jotakin tuotetta ja missä se sijaitsee :)

   Tsemppiä kasviskokkailuihin, toivottavasti täältä löytyy hyviä reseptejä jatkossakin!

 9. Kiitos vastauksesta ja tiedonhakuvinkeistä! Tuo tavallinen kevytbecel ei itseasiassa ole kolesterolia alentavaa, sellaisia en saisi käyttääkään kun raskaana olen. Se on se joku pro active-kallisversio joka alentaa kolesterolia. Tavallisessa ei ole muuta erikoista kuin omegakolmosia. Paputahnaa voisi kyllä itse tehdä, saisi tunkea valkosipulia niin paljon kuin sielu (ja ympäristö) sietää. Kauankohan ne säilyvät jääkaapissa, leivän suurkuluttaja kun en ole ja mieskin vannoutunut voinkäyttäjä?

  1. Jos olet leivän suurkuluttaja, niin saat varmasti yhdestä papupurkillisesta surautetun tahnan syötyä parissa päivässä :) Mutta muutoin ne säilyy yleensä vajaan viikon jääkaapissa.

 10. Okei, se oli se d-vitamiinin muoto oletettavasti mistä Becel kosahti. Jatkossa keijua.

 11. Taas sai kokki kehuja perheeltä. Kiitos blogisi, olemme syöneet kasvisruokaa kerran päivässä, ja aina on jokaiselle maistunut.

 12. Muusista tuli tosi hyvää mutta jotenkin rakeista ja irtonaista. Keitinkö kukkakaalia liian vähän aikaa, vai olisiko pitänyt sauvasekoittimella soseuttaa? Nyt tein perunasurvimella.

 13. Mun piti myös lisätä taikinaan vähän vehnäjauhoja, koska ekasta pannullisesta tuli aika puuroa (eroja sun reseptiin oli lähinnä mausteissa ja kauraleseiden sijaan käytin ruisleseitä), mutta maku oli kohdillaan siitä huolimatta! Jauhon kanssa tulikin sitten paremmin koossa pysyviä. Nämä oli ihan mahtavia sellaisenaan, mutta myös soijajogurttikastikkeella, josta sai todella maukkaan Golden Starin dippimausteella. Seuraavalla kerralla tuunaan jogurttikastiketta vielä vegemajoneesilla! 8)

  Summasummarum, kiva ja yksinkertainen resepti jolla saa kotoisaa ja helppoa ruokaa.

 14. Hyvä maku — kuitenkin vaikka lisäsin kauraleseitä eivät tahtoneen millään pysyä kasassa. Ensimmäinen satsi ”suli” pannuun. Seuraavalla kerralla vielä jauhojen kera. Tarjosin melkoisen ennakkoluuloisille pikkuisilleni ”papulihapullina” koossa pysyneet, ja kaikki meni. Ehkä ensi kerralla puhun jo ”papupullista.” :)

  Tavoitteena on nyt ollut kääntää perheen arkiruokailua kasvispainotteisemmaksi ja täältä on tosi helppo valikoida joukkoon pari kertaa viikossa vielä vegaaninenkin ruoka. Kiitos tästä blogista!

  1. Voi harmi etteivät onnistuneet! Tuossa yhdessä ylemmässä kommentissa vinkkasin, että joukkoon voi raastaa myös yhden raa’an perunan, joka toimii hyvänä sidosaineena. Täytyypä itsekin vielä jossain vaiheessa testata tämä resepti uudelleen, jos se kaipaa hienosäätöä.

   Ja ihanaa kuulla, että blogista on ollut iloa :)

 15. Kiitos hyvän kuuloisesta ohjeesta! Mulla on juuri raakoja kidneypapuja likoamassa. Mikä on sellaisten määrä keitettynä, jotta vastaa reseptin kahta tölkillistä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights