Teriyaki-tofuvartaat

Ravintolapäivä meni tänään taas töiden takia sivu suun, mutta tein sitten kotona hyvää ruokaa senkin edestä.

teriyakitofuvartaat

Tallensin tämän reseptin aikoja sitten Pinterestin ruokainspiraatio -kansiooni. Siellä alkaa olla jo niin paljon kaikenlaista, että en tiedä mihin vielä jouduin kaikkien mielessä pursuilevien ideoiden kanssa ;) Nyt tuntui kuitenkin olevan sopiva aika testailla grilliherkkuja juhannusta varten. Tein vartaat tällä kertaa uunissa grillivastuksen alla, mutta nämä toimivat varmasti myös loistavasti grillissä.

Vartaiden tekemisessä on yleensä aina se ongelma, että niihin tulee tungettua kaikkea mahdollista ja kaikki kypsyy eri aikaan. Lopputuloksena on aina tikullinen ylikypsiä ja raakoja vihanneksia… Tällaisilla muutaman raaka-aineen vartailla pääsee huomattavasti parempaan lopputulokseen :)

Japanilaisia makuja nähdään keittiössäni aika harvoin, joten teriyakikastike ja wasabi oli kivaa vaihtelua, kun useimmiten arkiruokani makumaailma on jotain italialais- tai intialaishenkistä.

Alkuperäinen resepti: Katja Nordlund – Menaiset.fi

Teriyaki-tofuvartaat

neljä annosta

 • 200 g tofua (Soyan tofu on vartaisiin parasta)
 • puolikas kesäkurpitsa
 • 200g ruskeita herkkusieniä

Kastike:

 • 0,75 dl teriyakikastiketta*
 • 3 rkl rypsiöljyä
 • 2 tl wasabitahnaa
 1. Laita varrastikut likoamaan veteen hyvissä ajoin!
 2. Sekoita kastikkeen aineet yhteen. Kuutioi tofu ja laita se marinoitumaan kastikkeen joukkoon vähintään puoleksi tunniksi.
 3. Leikkaa kesäkurpitsasta pitkittäin ohuita suikaleita juustohöylällä ja pyöritä ne rulliksi. Leikkaa herkkusienistä kuiva kanta pois.
 4. Kokoa vartaat. Valele marinoinnista ylijäänyttä kastiketta vartaiden päälle ja grillaa 6–8 minuuttia grillipannulla tai uunissa grillivastuksen alla. Voitele grillaamisen aikana marinadilla.

*Käytin Santa Marian inkiväärillä ja seesamilla maustettua teriyakikastiketta. Se oli koostumukseltaan aika paksua, joten öljyä saattaa joutua lisäämään vielä enemmän kuin ohjeessa, jos siitä haluaa kunnolla levittyvän marinadin. En ollut ihan superinnoissani tuosta kastikkeesta – täytynee tehdä sitä itsekin joskus!

5 vastausta kirjoitukseen “Teriyaki-tofuvartaat

 1. En malta odottaa että pääsen Saksan tofuvalikoimien kimppuun. Laskin viime reissulla eräästä luomukaupasta 33 erilaista tofumakua ja halusin samantien muuttaa sinne! Elokuussa toive toteutuu vuoden ajaksi…

 2. Täytyypi kokeilla :)

  Tänä kesänä haluaisin löytää joitakin uusia grilliruokia vanhojen herkkujen rinnalle. Lemppareihini kuuluu perinteiset munakoiso ja kesäkurpitsa ja erilaiset juureswokit (jotka vaativat, että grillissä on jonkinlainen parilaosio tai sitten muurikkapannu).

  Olen yleensä ratkaissut tuon ”varrasongelman” niin, että esikypsytän hitaammin kypsyviä vähän mikrossa (vaikka muuten en mikrosta niin välitä – tai voisihan esikypsennyksen toki tehdä myös pannulla tai keittämällä).

  Valmiskastikkeet on lähes aina kompromissiratkaisuja ajankäytön ja maun suhteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights