Keltainen kesäkurpitsakeitto

Kikherneillä ryyditetty kesäkurpitsakeitto, päällä paistettuja kantarelleja ja paahdettua sipulia. Nam!

keltainen-kesakurpitsakeitto

Kesäkurpitsaa tullaan näkemään täällä lähiaikoina varmasti aika monessakin reseptissä. Vanhemmat toivat pari jättikokoista keltaista kesäkurpitsaa puutarhastaan, ja menin vielä ostamaan vihreitä torilta, kun halvalla sain. Tällä viikolla ei siis ole juurikaan ajankäyttöongelmia työpäivän jälkeen! Illat menevät siis aika tiiviisti keittiössä jos meinaan saada kaikki herkut valmistettua ruuaksi ;) Jääkaappiin kulkeutui lauantaiselta torireissulta vielä lisäksi esimerkiksi pari kiloa parsakaalia, fenkoleita ja pensaspapuja. Huh, tarjoushaukka meinaa saada paniikkikohtauksen joka kerta kun avaa jääkaapin oven!

Keitot on siitä näppäriä, että niihin saa kätevästi upotettua suurenkin määrän vihanneksia. Laitoin tähän keittoon vielä lisäksi keltaista kurpitsaa, mutta se oli niin maultaan kuin koostumukseltaankin niin lähellä kesäkurpitsaa, että keiton voi varmasti tehdä pelkästään jälkimmäisestä.

Keltainen kesäkurpitsakeitto

3-4 annosta

 • 800 g keltaista kesäkurpitsaa (tai puolet keltaista kurpitsaa)
 • 1 sipuli
 • 2 valkosipulinkynttä
 • 1-2 rkl rypsiöljyä
 • 1,5 tl juustokuminaa
 • 1 tl kurkumaa
 • noin 7 dl vettä
 • 1 kasvisliemikuutio
 • 2 dl kaurakermaa
 • 1 tlk kikherneitä
 • suolaa ja mustapippuria
 • 1 l kantarelleja + öljyä ja suolaa
 • paahdettua sipulirouhetta
 1. Kuutioi kesäkurpitsa (ja kurpitsa). Silppua sipulit.
 2. Kuumenna öljy kattilan pohjalla. Lisää juustokumina ja kurkuma ja kuullota, kunnes mausteista alkaa irrota tuoksua. Lisää sipulisilppu ja kuullota vielä hetki.  Lisää kattilaan kurpitsapalat, kasvisliemikuutio ja vettä sen verran, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Keitä, kunnes kurpitsat ovat pehmeitä.
 3. Kaada osa vedestä pois. Huuhtele ja valuta kikherneet ja lisää ne keittoon kaurakerman kanssa. Soseuta keitto tasaiseksi. Anna keiton vielä kiehahtaa. Lisää suolaa ja mustapippuria maun mukaan. Voit lisätä myös ripauksen kurkumaa, jos kaipaat keittoon lisää väriä.
 4. Pilko kantarellit ja paista ne öljyssä. Mausta suolalla. Annostele keitto kulhoihin ja koristele annokset paistetuilla sienillä ja sipulirouheella.
 5. Tarjoa keitto ruisleivän kera.

9 vastausta kirjoitukseen “Keltainen kesäkurpitsakeitto

 1. Tämän tyyppistä kesäkurpitsan ”hävitys”keittoa on täälläkin tullut pariin otteeseen tehtyä. Saa tosiaan mukavasti ison kurpitsan käytettyä ja hyvää on. Tuottoisien kesäkurpitsojen kanssa meinasi jo hätäkin tulla, mutta lehdestä luin, että sen voi ihan vain paloina pakastaa, joten nyt on tullut pieni väliaikakin vietettyä noiden kurpitsojen suhteen ja välillä muutakin syötyä.

  1. Mä olen aika usein raastanut kesäkurpitsaa pakastimeen, sekin toimii mainiosti! Sitä saa sieltä sitten lisättyä kätevästi esimerkiksi pataruokien sekaan. Jotenkin vaan sitä tulee ihan hulluksi tähän aikaan vuodesta, kun tuntuu siltä, että kaikkea pitäisi vaan saada käytettyä tuoreena niin paljon kuin mahdollista :)

 2. Kiitos, Elina ihanasta blogista! Löysin tämän vasta eilen. Olen sekasyöjä, joka haluaa lisätä kasvisten syöntiä ja täällä on aivan mahtavia reseptejä. Koska kuntoilen melko paljon, on proteiinin saanti tärkeää, ja ihan ekologisistakin syistä haluan oppia käyttämään enemmän kasvisproteiineja. Täältä saan oivia reseptejä toteutettavaksi. Kiitos niistä!

  1. Ihanaa kuulla! :) Ikävä kyllä urheilijaporukoissa Suomessa on edelleen vallalla ajatus, ettei voi treenata ilman kanaa ja raejuustoa.

 3. Tähän perään on hyvä laittaa lisää kehuja! Ideaalielämässäni söisin vain vegaaniruokaa. Siihen en vielä ole päässyt, mutta koska reseptit tai ruokaideat tulee usein haettua täältä, lautasella on hyvin usein maukasta vegaaniruokaa.

 4. Tein tätä eilen ja oi että kun tulikin hyvää keittoa. Myös kaksivuotias veteli tyytyväisenä ison lautasellisen napaansa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights