Paprika-papukastike

Olen saanut muutaman kerran viestejä, joissa on toivottu tomaatittomia reseptejä. Tässä yksi oiva vaihtoehto tomaattikastikkeelle!

paprikakastike

Kirjoittelinkin jo Chocochilin Facebookissa, että säästökuurini etenee varsin mainiosti. Olen pärjäillyt tähän asti reilusti alle viiden euron päiväbudjetilla, eikä oikeastaan edes ole ollut sellaista oloa, että olisi jäänyt paitsi jostain oleellisesta. Palaan tähän aiheeseen vielä tarkemman raportin kera loppukuusta!

Tänään minulla on vapaapäivä, joten polkaisin fillarilla heti aamusta torille hamstraamaan euron vihannes- ja hedelmäpusseja. Mukaan tarttui ainakin paprikoita, parsakaaleja, satsumia ja porkkanoita. Paprikat olivat jo siinä kunnossa, että ne eivät olisi säilyneet pitkään jääkaapissa, joten keittelin niistä heti pastakastikkeen. Tästä tuli sen verran hyvää, että taidanpa tehdä tätä jatkossakin tomaattikastikkeen sijaan :)

Paprika-papukastike

2-3 annosta

 • 1 sipuli
 • 2 rkl rypsiöljyä
 • 0,5 tl savupaprikajauhetta
 • 1 tl balsamiviinietikkaa
 • 4 keskikokoista punaista paprikaa
 • 0,5 dl vettä
 • 1 kasvisliemikuutio
 • 1 tlk kidneypapuja
 • 1 tl oreganoa
 1. Silppua sipuli. Poista paprikoista siemenet ja kuutioi ne. 
 2. Kuumenna kattilan pohjalla öljy. Lisää savupaprika, sipulisilppu ja kuullota heti. Mausta balsamiviinietikalla.
 3. Lisää paprikat kattilaan ja jatka kuullottamista vielä noin viitisen minuuttia. Lisää kattilaan puoli desiä vettä sekä kasvisliemikuutio ja anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes kasvisliemikuutio on sulanut.
 4. Soseuta paprikat sauvasekoittimella. Nosta kattila takaisin liedelle. Huuhtele pavut ja lisää ne kastikkeen joukkoon. Anna kiehua vielä 10 minuuttia miedohkolla lämmöllä. Lisää vettä tarvittaessa.
 5. Mausta kastike oreganolla. Tarkista suola. Tarjoa pastan kanssa.

P.S. Kirjoitin aikaisemmin, että olen tänä vuonna kiinnittänyt erityishuomiota siihen, että en heitä ruokaa pois. Löysin tänään ruokakaapista pussillisen pastaa, jossa oli päiväys vuodelle 2011. Ei muuta kuin kattilaan :) Kuivatavara ei onneksi mene miksikään vuodessa tai parissa.

10 vastausta kirjoitukseen “Paprika-papukastike

 1. Jännää! Ei tulisi mieleenikään tehdä tuollaista kastiketta ilman tomaattimurskaa tai tuoreita tomaatteja. Kuulostaa kyllä herkulliselta, voisi olla kivaa vaihtelua.

  1. Joo, ehdottomasti hyvää vaihtelua tomaattipohjaisille kastikkeille! Jos ne alkaa kyllästyttää, kannattaa kokeilla :)

 2. Mitä liemikuutioita käytät? Itseä vähän epäilyttää se lisäaineiden määrä ja keittelisin mieluusti itse omat liemeni, jos vaan ehtisin. Usein jätän ohjeesta törkeästi vaan liemikuution pois ja laitan mausteita reilummin, mutta jos sulla on jokin hyväksi havaittu ja mieluiten edullinen liemikuutio niin kiinnostais kuulla merkin nimi!

  1. Mä olen tykästynyt Kallon luomuliemikuutioihin (Turussa saa ainakin Punnitse & Säästästä ja Kuudes Maku -kaupasta). Erityisesti se tomaatti-yrtti on mun suosikki (joskin tähän ei kannata laittaa, jos haluaa tomaatitonta ;) ). Niissä ei ole aromivahventeita, eikä ihan älyttömästi suolaakaan. Kasvisfondi on myös hyvä vaihtoehto, jos ei halua liemikuutiota! Joskus ostan myös Reformin liemikuutioita, jos en ehdi keskustan kauppoihin, niitä kun saa myös mun lähikaupasta.

 3. Ohhoh en ois uskonut että tämä on hyvää :D Mutta niin vaan tein ja ihan täydellinen kasvisresepti!

 4. Kiva blogi! :) Kokeilin tätä reseptiä ja hyvää tuli, vaikka oregano olis kyllä sopinut hyvin. Se kun oli päässyt loppumaan. Mun kastike näytti kyllä paljon vetisemmältä kuin tuo kuvan. Johtuukohan siitä, että surautin paprikat tehosekoittimessa vähän liiankin smoothiksi. :D Maukasta oli kuitenkin. :)

  1. Jos kastike tuntuu liian vetiseltä, keitä sitä kauemmin kokoon. Paprikoiden mehukkuuskin vaihtelee :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights