Kotitekoinen kookos-Baileys

Tänään keittiössä syntyi aikamoista herkkua :)

kookosbaileys

En ole ihan varma, olenko edes ikinä maistanut Baileysia (olinhan 15-vuotias kun ryhdyin vegaaniksi, krhm), mutta vaikka makuelämys ei olisikaan autenttinen, niin tästä tuli kyllä joka tapauksessa aivan älyttömän hyvää. Maistatin tätä myös miehelläni, joka on tottuneempi Baileys-juomari, ja sieltäkin suunnalta tuli hyväksyvää mutinaa. Kookoksen makuhan tässä tietenkin on suht voimakas, mutta niin kuuluukin, onhan kyseessä kookos-Baileys!

Resepti huutaa vähän erikoisempia aineksia, kuten lakritsijuurta ja tähtianiksia. Jälkimmäisiä minulla on aina kaapissa tähän aikaan vuodesta, koska käytän niitä aina glögin keittelyyn. Lakritsijuuretkin olivat kuitenkin yllättävän edullisia (pussilinen maksoi 2€!), joten tämän tekeminen ei johda vararikkoon muuten kuin viskin osalta. Nyt minulla on kuitenkin pussillinen lakritsijuuria kaapissa, joten laittakaahan parhaat vinkit jakoon, mihin muualle niitä voisi käyttää! :)

Alkuperäinen resepti on The Clean Dish -blogista.

Kookos-Baileys

Mausteliemi:

 • 2,5 dl vettä
 • 1 lakritsijuuri
 • 1/2 kanelitanko
 • 1 tähtianis
 • hyppysellinen kardemummaa
 • pala tuoretta inkivääriä (noin hasselpähkinän kokoinen palanen)
 1. Laita ainekset kattilaan ja kiehauta. Käännä lämpö pienemmälle ja anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 10 minuuttia. Ota kattila pois liedeltä ja anna maustua vähintään tunti (tai yön yli).
 2. Siivilöi kannelliseen astiaan odottamaan käyttöä.

Baileys:

 • 2 tlk täysrasvaista kookosmaitoa (käytin Pirkkaa)
 • 1 rkl kaakaojauhetta
 • 1 dl vaahterasiirappia
 • 1 dl espressoa tai vahvaa kahvia keitettynä
 • 1,5-1,75 dl irlantilaista viskiä (esim. Jameson)
 • 3 rkl maustelientä
 • 1 tl vaniljauutetta
 • 1/4 tl manteliaromia
 1. Kaada kookosmaito suureen kulhoon. Sihtaa joukkoon kaakaojauhe ja vispaa tasaiseksi.
 2. Lisää joukkoon vaahterasiirappi, espresso, viski ja mausteliemi koko ajan sekoittaen.
 3. Mausta vaniljauutteella ja manteliaromilla.
 4. Tarjoa jääpalojen kera.

Meillä on joulusuunnitelmat vielä aika vaiheessa, mutta jos vietämme joulua tänä vuonna perinteisin menoin, olen ihan varma, että tätä löytyy meidän joulupöytämme jälkkäriosastolta :)

32 vastausta kirjoitukseen “Kotitekoinen kookos-Baileys

 1. Ihana resepti, vaikkakin maustevalinnat vaikuttavat aika jänniltä! Osaatko sanoa kauanko tällainen säilyisi käyttökelpoisena?

  1. En osaa sanoa (eikä osattu vastata tuolla alkuperäisen reseptin puolellakaan vastaaviin kysymyksiin). Mututuntumalla heittäisin, että noin viikon. Tämä on kuitenkin niin hyvää, että tuskin tätä joutuu väkisin juomaan vain sen takia, ettei menisi vanhaksi ;)

  1. Jep, tässäkin reseptissä voi helposti säädellä viskin ja vaahterasiirapin avulla, miten makeaa ja alkoholipitoista tästä haluaa. Huippua! :)

 2. Siis lurpsista! Baileys oli joskus juuri sellaista jouluherkkua ja ihanaa, nyt se kokee uuden tulemisen. Resepti muistuttaa myös vähän vegaanisia egg nogeja, joita on meidän joulurepertuaariin tarttunut jenkkilän ajoilta.

  1. Joo, parempi puoliskokin sanoi, että tämä muistuttaa myös vähän egg nogia. Mä en ole sellaistakaan ikinä juonut, eikä kyllä lähtökohtaisesti hirveästi edes houkuttelisi juoda raakaa kananmunaa. Vegaaniversiot kuulostaa paaaaljon paremmilta :)

 3. Hei hieman aiheen vierestä: glögireseptit ja -vinkit kiinnostais. Löysin sun siideriglögiohjeen, mutta ootko julkaissu muitakin? :) Tein vuosi sitten glögiä semmoisen valmiin luomumaustepussin avulla, ja nyt en ole enää löytänyt sellaista. Mitä glögiin kantsis laittaa, jos ostaa mausteet erillisinä (mielellään luomuina siis)? Kaneli, tähtianis, inkivääri…?

  1. Lokakuussa kirjoittelin kirsikkaglögistä, ja myös tämä siideritoti on vähän glögin tapainen. Juomat -osio kannattaa tsekata!.

   Sehän nyt on ihan makuasia, mitä glögiin haluaa laittaa. Mulla se menee aika pitkälti sen mukaan, mitä kaapista sattuu sillä hetkellä löytymään :) Useimmiten laitan kuitenkin tähtianista, kanelia, neilikkaa ja tuoretta inkivääriä. Sitrushedelmät, kokonaiset kardemummat ja myös vanilja sopii hyvin, riippuen minkä tyylistä glögiä tekee.

 4. Ok so I don’t understand a word but Google Translate tells me you liked my recipe! And it looks great :) Greetings from North Carolina!! :) -Rose

  1. Hi Rose! Thanks for your comment. I was about to throw a few lines on your blog just to say how much I loved the recipe but you got here first :) Anyway, thank you for the recipe, it was amazing! This will definitely be a part of our Christmas menu.

 5. Bongasin blogisi jonkun toisen blogin kautta etsiessäni linssipihvien ohjeita. Tämä ”Baileys”-resepti tuntui niin houkuttelevalta (etenkin, kun olen maitoallergisena tuskaillut, kun valmiina ei löydy korviketta). Pakkohan tuota oli heti testata, ja hyvää tuli, vaikkei aivan kaikkia ohjeenmukaisia aineita ollutkaan. Tulee päätymään meilläkin joulun jälkkäripöytään. Tämä on oikeastaan oikeata esikuvaansa parempaa, kun ei ole niin äkkimakeaa ja tahmeaa. Kiitos, Elina&Rose, kun jaoitte reseptin meille muillekin!:)

 6. Tästä tuli maailman paras jäätelökastike. Lasiin tarjottuna, pari palloa Mövenpickiä ja tätä päälle. Sen jälkeen voi kuolla onnellisena.

 7. Säilyykö tämä ihan huoneenlämmössä? Jääkaapissa kookoksen rasva varmaan jähmettyy?

  1. Se jähmettyy hiukan joo, mutta säilytin kyllä itse pullon jääkaapissa. Baileysin voi ottaa huoneenlämpöön vähäksi aikaa ennen käyttöä, tai sitten lisätä joukkoon aina ennen käyttöä pikkulorauksen viskiä ja sekoittaa hyvin.

 8. Onkohan manteliaromi samaa kuin karvasmanteliaromi? Tai sopiikohan karvasmanteliaromi tähän? Löysin kaupasta vain sitä. :) Entä käyköhän lakritsinjuurijauhe kokonaisen tilalle? Kiitoksia ihanista uusista jouluresepteistä! :)

  1. Karvasmanteliaromi taitaa maistua vielä voimakkaammin karvasmantelilta kuin tavallinen manteliaromi, mutta kyllä se käy. Ole annostelussa vaan vähän varovaisempi :)

   Eiköhän se lakritsinjuurijauhekin käy. Annostelusta en kyllä osaa sanoa tuon taivaallista, koska kyseinen mauste on mullekin vähän uudempi tuttavuus.

 9. Onnistui hyvin noillakin mausteilla. Lakritsinjuurijauhetta laitoin ihan vain teelusikan kärjellisen verran ja karvasmanteliaromia noin 1/6 teelusikallista. Ei ainakaan kumpikaan mauste maistunut liian voimakkaasti valmiissa juomassa. :) Toimi muuten erinomaisesti myös hedelmäsalaatin kastikkeena, nam!

 10. Onnistuisikohan tämä jostakin muusta kuin kookosmaidosta? Teiniaikojen Malibu-kokemukset tekivät minusta maailmankaikkeuden suurimman kookoksen vihaajan :)

  1. Kookosmaito on niin rasvaista ja kermaista, että ihan vastaavaa vaihtoehtoa ei ikävä kyllä taida löytyä. Ja tietenkin myös maku kärsii, jos sen vaihtaa johonkin muuhun. Kookos on tässä vähän niinkuin se juttu… :)

   1. Onkohan tähän vuoteen 2021 löytynyt jokin millä kookosmaidolla voisi korvata? Itse myös kookosta vihaan ja nyt kun Baileys Almandea ei enää Suomessa myydä, niin olisi mukavaa sitä itse tehdä /)

 11. Kuinka paljon tästä annoksesta tulee? Yksi tuollainen pullollinen kuin kuvassa, vai enemmän?

 12. Tein tätä joululahjaksi pikkusiskolle, ja ai että hän tykkäsi! Baileys taisi olla ihan viimeisiä juttuja mistä luopui siirtyessään vegaaniksi, joten ilo oli aika suuri kun sai tätä pullollisen. Nyt on aika keitellä uusi satsi syntymäpäivän kunniaksi! Kiitos blogista ja resepteistä, täältä on löytynyt apu useaan pulmaan ja aina on syntynyt hyvää tarjottavaa vieraille. :)

 13. Satsi tehty, huomenna kiikuttamaan ensimmäiset joulupullot ja sitten tekemään lisää. :)
  Tätä pitää kyllä ehdottomasti kehitellä: hieman kahvisempi versio, kaakaompi versio… Millähän saisi enemmän kookoksen makua ja hedelmäisyyttä? Yllättävää kyllä, tässä ei minun mielestäni kookos edes paljoa maistunut. :D Ei haittaisi, jos saisi tehtyä myös sellaisen tosi ”tuhdin”, kemaisen version, tää oli silleen aika (ihanan) kevyttä juotavaa. Millähän kermaisuutta voisi lisätä? Tällöin siitä saisi kenties paremmin Baileysiä tms. ’kunnon’ kermalikööriä muistuttavaa.

  Aika kuohkeaa tästä juomasta tosiaan tuli. Voi johtua kyllä siitä, että vispasin sitä aika hulluna, kun pelkäsin kookosmaidosta jäävän rasvamöykkyjä/hitusia juomaan…

  Sellainen hölmö juttu sattui, että tein tuota maustelientä moninkertaisen määrän ajatellen sen mukaan kuin teen myös satseja. Ja sitähän menikin vain 3 rkl/annos, joten nyt lientä on iso kulhollinen. :( Mitenhän kauan tuo säilyy? Ja kuuluuko sitä pitää huoneenlämmössä, tuosta ohjeesta ainakin niin käsitin…?
  Tuosta mausteliemestä vielä puheenollen, yllättävän miedolta maistui se minusta, kuuluisikohan sen olla kovinkin voimakasta sellaisenaan?

  Tuolla aikaisemmin kysyttiin paljonko tästä tulee. Minulla tuli kyllä reilusti päälle litran, olisiko tuo sinun pullosi 0,75 l (normaali viinipullon koko)? Tai sitten mun pulloissa on vikaa, tiedä häntä, mutta saatiinpahan kunnon maistiaiset itsekin. :D

  Paljon kysymyksiä ja vieläpä näin ”vanhaan” reseptiin, toivottavasti ei haittaa ja ehkäpä ehdit vastailemaankin. Makoisaa joulua! :)

  1. Ei kun mitähän ihmettä mä höpisin tuosta määrästä ja pullojen koosta… Niin siis kuitenkin, ”reippaasti” yli litra tuli mulla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights