Piparkakku-puolukkasmoothie

Keittiökameleontti-blogissa oli juuri aivan ihanan kuuloinen mausteisen puolukkasmoothien ohje. Siitä inspiroituneena päätin surauttaa kotona blenderillä jotain samantapaista. Syntyi piparkakkumausteella höystetty puolukka-banaanismoothie. Nam!

piparkakku-puolukkasmoothie

Olen ylittänyt tällä viikolla moninkertaisesti ruokabudjettini, koska Tallinnan-reissun vuoksi tuli syötyä ulkona monta kertaa, ja sen lisäksi söin vielä Helsingissäkin ravintolassa parissa paikassa. Tänään syödään siis mitä kaapista löytyy. Välipalasmoothieta varten kaivelin pakastimesta puolukoita, ja lisäksi jääkaapista löytyi (hotelliaamiaiselta pöllitty) banaani ja soijamaitoa ja kuivakaapista proteiinijauhetta. Toimii!

Meillä mies juo enimmäkseen vihersmoothieita, mutta minulle smoothiet ovat lähinnä herkkuja silloin tällöin. En oikein lämpene millekään parsakaali-selleriviritykselle, koska syön mieluummin vihannekset vihanneksina. Tämän smoothien kanssa kävi niin, että minä olin tästä ihan innoissani, kun taas miehen mielestä tämä oli ”ihan hyvää, mutta vähän omituista”. Kokeilkaa itse, tykkäättekö!

Piparkakku-puolukkasmoothie

Yhdelle

 • 1 kypsä banaani
 • 1,5 dl pakastepuolukoita
 • 0,5 tl piparkakkumaustetta
 • 1-2 rkl proteiinijauhetta*
 • noin 1,5 dl manteli- tai soijamaitoa
 1. Paloittele banaani blenderiin. 
 2. Lisää loput aineet ja surauta tasaiseksi.

*Tähän kannattaa valita jokin mahdollisimman neutraalin makuinen (vegaaninen!) proteiinijauhe. Käytän itse Sunwarriorin Natural Warrior Blendiä.

piparkakku-puolukkasmoothie2

9 vastausta kirjoitukseen “Piparkakku-puolukkasmoothie

 1. Toi piprumauste on loistava idea smoothiessa! Juon joka aamu protskujuoman ja nyt on kyllä pakko kokeilla. Kiitos vinkistä ja ihanaa joulun odotusta :)

 2. Kiitos ohjeesta!
  Kokeilin heti, kun oli aineksia sopivasti kotona ja tosi hyvää tuli.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights