Linssi-punajuurilaatikko

Simppeliä arkiruokaa!

linssi-punajuurilaatikko

Kun teen pata- tai laatikkoruokia, en läheskään aina laita niihin viljoja tai muita jyviä. Jos tätä reseptiä haluaa kuitenkin jatkaa jollain, voi joukkoon huoletta lisätä vaikkapa riisiä tai ohraa. Kannattaa vilkaista myös toinen punajuurilaatikko-ohjeeni muutaman vuoden takaa, johon tulee quinoaa ja soijarouhetta.

Olen viime aikoina himoinnut muskottipähkinää, ja erityisen hyvin se sopii punajuuren kanssa. Ihan tavalliset uunissa paahdetut punajuuretkin kannattaa maustaa muskotilla, mutta näihin laatikkoruokiinkin se sopii mainiosti :) Laatikkoon voi huoletta lorauttaa toisenkin purkillisen kaurakermaa, jos ei halua pihistellä (rahassa tai kaloreissa).

Linssi-punajuurilaatikko

4-6 annosta

 • 600-700 g punajuuria
 • 2 dl vihreitä linssejä + kasvislientä
 • 4 rkl oliiviöljyä
 • 0,5 tl muskottipähkinää
 • 1 rkl kuivattua timjamia
 • suolaa, mustapippuria
 • 2 dl kaurakermaa (Nordic)
 1. Huuhtele linssit ja keitä ne pehmeiksi kasvisliemessä.
 2. Kuori punajuuret ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Sekoita punajuuriraasteen joukkoon oliiviöljy, keitetyt linssit, muskottipähkinä ja timjami. Mausta suolalla ja mustapippurilla. 
 3. Levitä seos uunivuokaan ja kaada kaurakerma vuoan pinnalle. Peitä foliolla.
 4. Paista vuokaa foliolla peitettynä 225 asteessa kunnes punajuuri on pehmennyt. Unohdin taas katsoa kelloa, mutta veikkaisin, että aikaa kului puolisen tuntia.

P.S. Keittiötarvikevaihtokaupassa on jäljellä vielä muutama juttu, kuten aivan pätevä OBH Nordican leivänpaahdin, Pentikin pullo ja pikkuvuokia. Vien tarvittaessa loput kamat loppuviikosta kierrätyskeskukseen, mutta toivottavasti sinne ei tarvitse raahautua :)

17 vastausta kirjoitukseen “Linssi-punajuurilaatikko

 1. Oi, tosi ihanan kuuloinen ohje – tämä menee heti listalle! Juuri tänään mietin, että ruokainspiraatio on vähän hukassa.. kiitti!

 2. Herkullisen kuuloinen resepti ja vielä helppoa ja edullista:-)Tänään oli pakko ostaa kilon pussi punajuuria Lidlestä,kun oli vaan 69 senttiä,joten onpahan nyt niillekin käyttötarkoitus..Kiitokset ihanan värikkäästä ja inspiroivasta blogista,joka on antanut suht tuoreelle kasvissyöjälle toivoa siitä,että maistuvan kasvisruuan loihtiminen ei ole mitään
  ”salatiedettä”…esim. sellaiseksi kuvittelemani seitanin valmistus oli blogisi ohjeella oikein onnistunut kokkauskokemus:-)

 3. Kokeilin. Laatikko on vielä uunissa, vähän maistoin jo äsken mutta laitoin vielä vähän kypsymään. Onkohan tuossa ohjeessasi timjamin mittayksikkö väärin? Tuntuu kovin isolta määrältä. Laitoin itse teelusikallisen, ja sekin maistuu riittävän voimakkaasti. Lisäsin reseptiin myös omenan, kun tykkään että ruoassa saa olla makeutta.

  1. Kyllä mä sinne ruokalusikallisen heitin, ei ollut yhtään liikaa mun makuun :) Maustamisessa kannattaakin tietenkin aina käyttää omaa harkintaa, ei nämä mun ohjeet ole kiveen hakattuja.

 4. Tämä taitaa tulla mun keittiössä ihan vakituiseen käyttöön, kiitos! :) Tein jo toista kertaa, tosin tällä kertaa rakuunalla maustettuna, kun timjamia ei kaapista löytynytkään.

 5. Mitähän onnistuin tekemään väärin..? 8-/
  Laatikko oli ihan keittoa vielä 45 minuutin jälkeen, joten oli pakko pitää uunissa vielä 15 min ilman foliota… Senkin jälkeen oli melko löysää (vaikka annoin vetäytyä hetken ennen syömistä), onneksi punajuuri ei ollut pitkästä kypsennysajasta huolimatta mennyt puuroksi. Oliko virhe siinä että käytin punaisia linssejä (valutin kyllä ylimääräisen kasvisliemen niistä pois), vai olisiko punajuuriraaste pitänyt valuttaa? Punajuuriraastetta ei tainnut olla kuin n. 500 g, mutta kaurakermaa laitoin ohjeen mukaan 2 dl. Hyvää laatikosta kyllä tuli, mutta ei kyllä lähellekään tuon näköistä kuin kuvassa… ;)

  1. No onpa kummaa! Punaiset linssit kyllä imevät itseensä enemmän nestettä, ja jäävät kosteimmiksi varsinkin, jos keittää yhtään liian kypsiksi. Vihreät linssit jäävät irtonaisemmiksi ja ovat aika kuivia sen jälkeen, kun keitinveden kaataa pois. Voi siis hyvin olla, että vika oli linsseissä. Ja jos punajuuriakin oli vähemmän kuin ohjeessa, niin voi olla että sekin vaikutti.

   1. Pitääpä tehdä seuraavalla kerralla vihreistä linsseistä (nyt mulla ei ollut niitä tarpeeksi kaapissa) ja huolehtia että on myös tarpeeksi punajuuria…

 6. Sain juuri laatikon uunista lautaselle ja ekat haarukalliset suuhun. Tämähän on aivan taivaallisen hyvää! Kiitos reseptistä! Ja ylipäänsä kiitos blogista. Helpottaa hirveästi tällaisen kokkausrajoitteisen ihmisen elämää. Etenkin kun kasvisruokaperiaate hankaloituu, kun selkärangasta tulevat lapsuuden reseptit sisältävät lähes aina lihaa. Mutta täältä on jo löytynyt muitakin lemppareita (munakoiso-tofupaistos, NAM!), eikä tämäkään näköjään päässyt pettämään.

  1. Ihana kuulla! :)

   Toivottavasti pian ilmestyvästä kirjastakin on hyöytyä juuri näihin arjen ruokapulmiin! :) Aurinkoista syksyä!

 7. Hei! Voikohan valmistaa uunissa ilman foliota? Meillä ei ole foliota kotona…

  1. Heippa! Onnistuu hyvin! Voit paistaa vuoan myös 200:ssa asteessa, jolloin pinta ei pääse niin helposti palamaan. Tällöin paistoaika on jonkun verran pidempi.

 8. Tämä voisi ollakin hyvä joulupöytään! Mitä luulet, kävisiköhän tähän joku sinihomevuusto?

  1. Mulla ei valitettavasti ole kokemusta sen käyttäytymisestä uunissa. Jos testaat, niin kerro mitä pidit!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights