Vegaanin joulu 2013

Perinteinen joulupostaus on taas täällä!

kanelit

Kuten aikaisempina vuosina, tämä postaus sisältää vähän vaihtoehtoisempia jouluherkkuja. Jos kaipailet ohjeita perinteisille joululaatikoille, ne voit katsoa esimerkiksi Vegaaniliiton jouluruokaesitteestä (pdf). Lisäksi vegaanituotteet.net -sivustolta löytyy mainio jouluruokalistaus, jos kaipaat kaupan antimia avuksi joulukiireeseen.

Pikavinkit eläinystävälliseen joulunviettoon

 

Joulutortut

Tekeekö mieli joulutorttuja? Melkein kaikki kaupan lehti- ja torttutaikinat ovat vegaanisia. Jos haluat varmistua asiasta, lue tuoteseloste, tai vilkaise lista vegaanisista valmistaikinoista täältä. Voitaikina sisältää nimensä mukaisesti voita, joten se ei käy vegaaneille.

Karkit ja suklaat

Joulun parhaimmat namit, kuten Wienet Nougat, Tonttu-marmeladit ja vihreät kuulat ovat vegaanisia! Jos haluat tehdä itse erilaisia namusia, vilkaiset Chocochilin makeiset -osio. Erityisesti suosittelen Bounty-tryffeleitä ja piparkakkutaikinatryffeleitä.

bounty-tryffelit

Apua, juustotarjotin!

Meillä ei ole kotona juurikaan harrastettu ylenpalttista juustonsyöntiä, mutta anoppilassa on joka joulu juustotarjotin. Yritin aluksi apinoida itselleni tarjottimelle jotakin samanlaista, mutta tulin siihen lopputulokseen, että en oikein perusta valmiista vegaanijuustoista. Sen sijaan rakastan erilaisia itsetehtyjä tahnoja ja levitteitä, jotka käyvät loistavasti suolakeksien kaveriksi. Sillä aikaa kun muut mussuttavat juustojaan, minä levitän suolakeksien päälle esimerkiksi pähkinätuorejuustoa, paprikahummusta, cashewtuorejuustoa ja paputahnaa.

Jos haluat valmisjuustoja, suosittelen Wilmersburgerin vegaanijuustoja, joita myydään käsittääkseni Vegekaupan ohella myös Tampereen Runsaudensarvessa ja Ekolossa. Joskus saatan mutustella suolakeksien kanssa myös Vegekaupan vegepateeta.

Listaus vegaanisista suolakekseistä löytyy täältä.

Joulupöydän antimet

Pääruoat:

Vegaanin joulukinkku

Seitania ja luumuja

Lämmin punajuuri-savutofusalaatti

Mausteinen bataatti-kikhernevuoka

Quinoa-hernerouhekroketit

Lisukkeet:

Uuniviikunat

Sitruunalinssit

Korianteriherkkusienet

Leivät:

Italialainen suklaaleipä

Riisimaitorinkelit

Viikunafocaccia

suklaaleipä

Vanhempien kotona meillä syödään lisäksi aina jouluna äidin tekemiä karjalanpiirakoita. Minulla ei ole se taito oikein hanskassa, ja jos ei sinullakaan, niin suosittelen pakastealtaasta löytyviä Myllärin luomu riisipiirakoita. Ne eivät ole valmiskamaksi ollenkaan pöllömpiä!

Makeat:

Omena-manteliriisipuuro

Suklaapiparit

Jouluiset pikkukakkuset

Viski-taatelikakku

Juomat:

Kookos-Baileys

Kirsikkaglögi

Siideritoti

 

Ja lisää jouluherkkuja löytyy Chocochilin jouluosiosta.

6 vastausta kirjoitukseen “Vegaanin joulu 2013

  1. Voi kiitos tekemästäsi työstä ja aivan upeasta listauksesta sekä resepteistä terveellisemmän joulun rakentamiseksi ;)

  2. Runsaudenpula iski! Ihania ohjeita. Enpä taidakaan tehdä laatikoita lainkaan kuten ensin suunnittelin. Noista ohjeista saa jo notkuvat pöydät.

  3. Säilyvätköhän nuo ihanat bountyt parin tunnin automatkan rasiassa vai luuletko, että ne voisivat sulaa?:/ Lahjaksi veisin :)

    1. Kyllä ne pari tuntia varmasti säilyy ihan ongelmitta :) Vaikka kookostäyte vähän pehmenisi, niin kyllähän tuo suklaakuori pitää sen sisällä.

  4. Ajattelin tänä jouluna tehdä pähkinäisen murekkeen ja kasata ateriaa sen ympärille. Hesarissa oli joskus vuosia sitten, että murekkeen kanssa voisi tarjota tomaattikeittoa. Siis miten? Ei kai sitä mureketta siihen keiton päälle murusteta? Vai ovatko mureke ja keitto vaan eri lautasilla ja niitä syödään vuorotellen?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights