Laskiaispullat

Havahduin juuri siihen tosiasiaan, että Chocochilistä ei löydy laskiaispullien reseptiä! Täältä pesee :)

laskiaispullat

Muutama vinkki onnistuneisiin pulliin:

 • Pullataikina ei tosiaankaan kaipaa kananmunaa. Taikina kohotetaan hiivalla ja sitko tulee jauhoista, joten kananmunalla ei ole taikinassa mitään virkaa. Monet perinteiset pullareseptitkin ovat kananmunattomia.
 • Älä laita taikinaan liikaa jauhoja, muuten pullista tulee kuivia.
 • Malta vaivata taikinaa tarpeeksi. Kunnon sitko on hyvien pullien juju.
 • Kookosmaitoon leivotuista pullista tulee erityisen pehmeitä. Voit kokeilla myös korvata 0,5-1 dl vehnäjauhoista kookosjauhoilla. Tulee mehevää!
 • Kamomillan konditoriasta löytyy loistava ohjeistus pullien voitelemiseen. Testasin itse tänään ensimmäistä kertaa pullien voitelua soijavanukkaalla. Tuli nättiä! Siirappi-vesiseos toimii kyllä myös ihan mainiosti.

Vegaanin laskiaispullat

10-15 kpl

 • 6-8 dl vehnäjauhoja
 • 25 g hiivaa
 • 0,5 tl suolaa
 • 1 dl sokeria
 • 2 tl jauhettua kardemummaa
 • 2,5 dl kookosmaitoa*
 • 0,75 dl rypsiöljyä
 • voiteluun vaniljasoijavanukasta tai siirappi-vesiseosta
 • koristeluun raesokeria

Täytteet

 • vispautuvaa vegaanista kermaa (esim. Alpro Airy & Creamy tai tämä)
 • vadelmahilloa
 • mantelimassaa
 1. Liuota hiiva lämpimään kookosmaitoon. Yhdistä kuivat aineet nesteeseen. Lisää öljy ja alusta taikinaksi. Vaivaa noin viisi minuuttia.
 2. Kohota taikina lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
 3. Vaivaa taikina kiinteäksi palloksi. Muotoile taikina sitten pötköksi ja leikkaa se paloiksi. Pyörittele pulliksi ja anna jälleen kohota.
 4. Voitele kohonneet pullat joko soijavanukkaalla tai siirappi-vesiseoksella. Ripottele päälle raesokeria. Paista pullia 225 asteessa noin 8-10 minuuttia.
 5. Anna pullien jäähtyä hyvin ja täytä ne sitten kermavaahdolla, hillolla ja mantelimassalla.

*Jos käyttämäsi kookosmaito on kovin paksua, voit ohentaa sitä vedellä tai jollain muulla kasvimaidolla!

laskiaispullat2

Pulkkamäkeen ei ikävä kyllä ole ainakaan täällä Turussa huomenna mitään asiaa. Ehkä pitää pakata laskiaispullat matkaan ja lähteä piknikille.

42 vastausta kirjoitukseen “Laskiaispullat

 1. Kaveri oli tehnyt laskiaispullia (tosin sekaaniversiona) kookoshillolla. Oli ihastunut kovasti ja voisin kuvitella, että mullekin kookoksen ystävänä kelpaisi semmoiset(kin) pullukat =)

 2. Tuore pulla on niin hyvää! Itse en ole vegaani, mutta leivon aina vegaanipullaa. Ne vaan on niin paljon parempia! Kanamunaa ei tosiaan tarvitse lainkaan. Olen kokeillut soija- ja mantelimaitoa ja molemmat on toimineet oikein hyvin. Voiteluun olen yleensä käyttänyt vesi-sokeriseosta, mutta pitääkin kokeilla muitakin menetelmiä.

  1. Muutkin kasvimaidot kyllä tietysti käyvät myös pullien tekoon :) Olen vaan itse tykästynyt tuohon kookosmaitoon, sillä pullista tulee aina jotenkin tosi pehmeitä ja hyviä.

 3. Kiitos vinkistä, Elina. Linkkasin tuon hilloreseptin kaverin fb-seinälle =)

 4. Olen meidän muna-allergisen pojan takia tehnyt munatonta pullaa, voitelun puuttumista olen harmitellut, miten en ole tullut ajatelleeksi vesi-siirappiseosta!?! Kiitos vinkistä!
  Neuvolan tädin kanssa kerran juteltiin ruoanjämien hyödyntämisestä, perunamuusista tulee kuulemma tajuttoman pehmeää pullaa. Leipänä olen kyllä kokeillut, pullana en. Leivästä ainakin tulee pehmeää…

 5. Tällä ohjeella teenkin sitten laskiaspullia ensiviikolla :) joskus luin netistä, että vegaani voisi voidella pullansa vahvalla kahvilla. Onko sulla kokemusta tästä?

  Näin ohi aiheen, haluaisin kysyä miten sulla sujuu elo sekasyöjän kanssa samassa taloudessa (muistaakseni miehesi on sekasyöjä)? Ihmetteletkö välillä, miksi toinen ei näe samoja eettisiä arvoja kuten sinä? Onko rahan kannalta tiukempina aikoina vaikea saada ruoka pöytään kummallekin? Ja lisäksi, osaatko suositella jotain vegaanista kosmetiikkatuotesarjaa, joka sopisi myös opiskelijan kukkarolle? :)

  1. Tuosta ylempää löytyvästä Kamomillan konditoriaan johtavasta linkistä löytyi vertailu, miten eri ”voiteluaineet” toimii pullan päällä. Siellä oli kahvikin joukossa. Käy tsekkaamassa :)

   Meillä sujuu sekasyöjämiehen kanssa yhteiselo oikein hyvin. Ollaan oltu yhdessä jo 11 vuotta, joten tässä on ehditty jo pahimmat maailmankatsomuksiin liittyvät riidat käydä läpi. Mä en ole sitä mieltä, että lihan syöminen on aina absoluuttisesti väärin ja meillä on kyllä molemminpuolinen kunnioitus toisen valintoja kohtaan, mikä helpottaa kummasti tätä yhteiseloa. Mies kyllä syö myös mielellään kasvisruokaa!

   Meillä on omat rahat, joten siitäkään ei tarvitse riidellä, eikä mun tarvitse roudata kaupasta lihaa tai juustoa. Mä syön tiukempina aikoina paljon kaurapuuroa, juureksia, palkokasveja ja soijarouhetta, mutta siitä en tiedä tuon taivaallista kuinka paljon mies kuluttaa päivässä ruokiinsa. Syömme yhdessä (kasvisruokaa) lähinnä mun vapaapäivinä, muuten kumpikin syö omia aikojaan, omia ruokiaan. Siitä en tiedä miten tällainen järjestely toimisi jos on lapsia, mutta se ei tule meille olemaan ajankohtaista.

   Mä käytän itse lähinnä luonnonkosmetiikkaa ja tilaan niitä useimmiten Saksasta, josta saa ainakin Laveraa tosi edullisesti. Kotimainen Lifehair on suorastaan halpa, ja eläinkokeeton + vegaaninen. Niitä saa tavarataloista. Luonnonkosmetiikkaa se ei kyllä ole. Mä pyrin siihen, että käytän vähemmän ja laadukkaampaa. Niin ja sitten meikeistä edullinen ja suht hyvä on BWC, jota myy Suomessa ainakin Helunanetti.

 6. Olen viimeisen puolen vuoden ajan palaillut hitaasti mutta varmasti takaisin rakkaisiin kokkailuharrastuksiin, paljon pahoinvointia sisältäneen raskauden ja lapsen vauva-ajan jälkeen. Olen syöksyillyt erityisesti ruokasomessa sinne tänne, perustanut itsekin blogin ja monta kertaa törmännyt Chocochiliin milloin missäkin. Nyt tutustuin kunnolla ja pakko on jättää viesti: Olen jo koukussa, kuten suhun taitaa olla moni muukin :)

  Olen leiponut jokunen kerta pullaa kauramaitoon, mutta kookosmaitoon en koskaan. Mitä kaikkea sitä oppiikaan, kun katselee vinkkejä toisilta :) Hyvää jatkoa sinulle ja blogillesi!

  1. Ihanaa kuulla, Jenni! Toivottavasti täältä löytyy uutta inspiraatiota kokkaustouhuihin jatkossakin :)

 7. Aivan JÄRJETTÖMÄN hyviä pullia!! Onnistuivat hyvin ja maistuivat paremmilta kuin tavalliset pullat! Tällä ohjeella tehdään jatkossakin :)

 8. Hmm. Mulla pullista tuli tällä ohjeella ihan hyviä, mutta niihin tuli kummallinen kova kuori. Tein tosin kaurakerma-vesisekoitukseen, kun kookosmaitoa ei ollut. Olisiko se syynä, vai öljy (olen ennen aina käyttänyt margariinia), vai liiallinen sokerisiirapin hölväys..?

  1. Oliko se kuori siis sellainen leipämäisen kova vai jotenkin erilailla kova? Ensimmäiseen ongelmaan auttaa se, että laittaa taikinaan vähemmän jauhoja ja jäähdyttää ne leivinliinalla peitettynä. Jälkimmäiseen veikkaan syyksi siirappia. Jos sitä on liikaa, niin sehän karamellisoituu ja kovettuu uunissa. Siirappia kannattaa laimentaa reilusti vedellä, suunnilleen 1/1 ennen pullien voitelua.

 9. Kiitos vastauksesta! Täytyy ensi kerralla kokeilla vähentää jauhoja ja voidella vaikka tuolla soijavanukkaalla. Ja laittaa ehdottomasti kookosmaitoa, se kuulostaa hyvältä!

 10. Järkyttävän hyvä ohje! Olen joskus kokeillut leipoa pullat soijamaitoon, mutta niistä tuli kovia. Kookosmaitoon onnistui hyvin!

  1. Kiva kuulla! :)

   Mä olen kyllä tehnyt soijamaidostakin hyviä pullia, mutta kookosmaito vaan jotenkin aina tekee niistä erityisen pehmoisia :) Kookosmaito on tietty aika kermaista, joten ehkä rasvaa voisi laittaa aavistuksen enemmän, jos leipoo johonkin muuhun kasvimaitoon.

 11. 1,5 vuotta vanha postaus, mutta jos näet kommentin, niin kiva :)
  Mietin sitä, että maistuuko(ja minkä verran jos maistuu) kookos noissa pullissa? Etsin hyvää vegaanipullaohjetta, mutta en ole kookoksen ylin ystävä leivonnassa. Käytän kyllä tomaattikastikkeiden kanssa patatyyppisissä ruuissa (sienistroganoff ym) ja tykkään.

  1. Yksilöllistä toki, miten voimakkaana kookoksen maistaa. Minusta se ei tässä ole mitenkään liian voimakas, kardemumma esimerkiksi taittaa sitä hyvin :)

 12. Ok, kiitos :) Meinasin vähentää kardemummaakin itseasiassa, niin taidan ehkä kokeilla puolet kookosta ja puolet kauramaitoa ihan varmuuden vuoksi ainakin ekalla kerralla.

 13. Hei! Ihan tavallisena sekasyöjäperheen äitinä olen aina käyttänyt pulliin pelkkää vettä (ja rypsiöljyä). Ei siis tarvitse välttämättä speciaalimaitoja ja tulee edullisemmaksikin….

  1. Minusta veteen tehdyt pullat eivät maistu ollenkaan niin hyviltä! Pullaa ei meillä syödä kuin leipää, joten silloin kun sillä joskus harvoin herkutellaan, niin teen mieluummin jotain överihyvää vaikka maksaisi pari euroa enemmän :)

 14. Laitettiin ohjeeswen pussi kuivahiivaa. Emme saa pullaa kohoamaan. Missä vika?

  1. Kuivahiiva toimii 42-asteisen nesteen kanssa, mittasittehan, että neste on oikean lämpöistä? Ja kuivahiiva sekoitetaan tuorehiivasta poiketen jauhoihin, ei nesteen joukkoon.

 15. Tein juuri äsken niitä ja niistä tuli aivan Taivaalliset! Vähän mukautin reseptiä, mutta kyl niistä tuli herkullisia. :)

 16. Eeppinen fiasko! :( Ensin ei ollut kardemummaa rouhittuna, joten kuorin sitä ja rouhin huhmarella. Sitten tajusin että ohjeessa puhutaan hiivapalasta, ei kuivahiivasta. Yritin arvata paljonko kuivahiivaa laitetaan, laitoin yhden pussillisen ja lämmitin nesteen. Miten vaikka tein ihan ohjeen mukaan, mulla neste ei riittänyt alkuunkaan. Tarkistin uudelleen ja uudelleen että laitoin ohjeen mukaan ja näytti tosi kuivalta. 2dl kookoskermaa, 0,5dl kauramaitoa, 6dl jauhoja. Vauva roikkui jalassa joten oli pakko edetä, sekoitin vaikka oli kuivaa. No siitä tuli ihan kökköä joten lisäsin summanmutikalla reilusti kauramaitoa. Yleensähän pullataikinassa on puoli litraa maitoa! Käsin sekoittamalla tuli paakkuista ja liian hitaasti sitäkään joten keksin kipata taikinan blenderiin, mikä oli typerin idea ikinä. Vauva pelkäsi blenderin ääntä, minkä vuoksi keskityin häneen, millä välin blenderi kiertyi johtonsa ympärille ja alkoi käryttää. Esikoinen tuli sanomaan että ”blendeli palaa”. Äkkiä piuha irti seinästä ja lapset kauemmas. Taikina näyttää nyt vähän enemmän pullataikinalta, mutta kohonneeko kun ikkunaa oli pidettävä auki käryävän blenderin vuoksi. No, saa nähdä. Vähän jännittää koskea uuniin, sen verran draamaa liittynyt tähän leivontaan. :-)

  1. Heheh, en ole sentään onnistunut vielä käräyttämään blenderiä, mutta eeppisiä pullafiaskoja on kyllä mahtunut matkan varrelle enemmänkin ;)

   Pari huomiota: kookoskerma ei ole sama asia kuin kookosmaito. Lisäämällä kookoskermaan puoli desiä kauramaitoa ei saa samaa tavaraa. Ja pullataikinaan tulee yleensä puoli litraa nestettä sen vuoksi, että niihin tulee silloin tuplasti enemmän jauhoja.

   Toivottavasti onnistuu paremmin ensi kerralla :)

 17. Moi! Tarkoitatko kookosmaidolla sellaista tölkissä myytävää, jossa on se paksumpi osa ja neste hieman erillään vai sellaista alpron kookosjuomaa?

  Tarkoitus olisi käyttää tätä reseptiä joulupulliiin! Ilman täytteitä totta kai, mutta sahramia ajattelin näihin kokeilla.

 18. Jokin meni pieleen, ehkä hiivan kanssa? Taikina ei kohonnut vaikka mitä kikkakolmosia tein ja uunista tuli ulos kovakuorisia vähän sämpylän näköisiä lohjenneita asioita.. eikai muuten maussa esimerkiksi ongelmaa, mutta koostumus on raskas ja ei-pullamainen..

  Jospa ensi kerralla onnistuisi :D

  1. Hiivan toimintaan voi vaikuttaa moni asia: esimerkiksi liian kuuma neste (tai kylmä, jos käytät kuivahiiva), vetoisa huone (taikina ei silloin kohoa kunnolla) tai liian lyhyt kohotusaika. Uutta yritystä kehiin vaan :) Ja muistathan, että älä laita taikinaan liikaa jauhoja, niistä tulee silloin liian kuivia.

 19. Moi! Tässä on ollut jo muutama kysymys liittyen kuivahiivan käyttöön, mutta nyt ihan vielä selvennyksen vuoksi :)
  Kun käytän kuivahiivaa, sekoitan sen jauhojen sekaan enkä suoraan kookosmaitoon. Kannattaako maito lämmittää ensin? Kun kuivahiivahan tarvitsee vähän korkeamman lämpötilan. Vai pitääkö lämpötilan olla taikinan kohotessa korkeampi?
  Kiitos vastauksesta! :)

  1. Tuossa aikaisemmin kommentoinkin jo, että kuivahiiva sekoitetaan aina jauhoihin ja se toimii 42-asteisen nesteen kanssa :) Neste ei saa olla liian kylmää eikä liian kuumaa, silloin taikina ei nouse. Taikina kannattaa toki myös kohottaa lämpimässä paikassa.

 20. Harmi, täälläkin meni pieleen. Taikina ei kohonnut yhtään. Ei tullut montaa pullaa.. Ensi kerralla kokeilen jotain toista ohjetta.

  1. Ohjeistukseltaanhan tämä ei eroa muista pullataikinoista muuten kuin että ohjeessa on käytetty kookosmaitoa. Kertoisitko tarkemmin mikä meni tekovaiheessa pieleen?

 21. Voitelin pullat oatlyn kaurajuomalla ja paiston jälkeen niiden pinta oli räjähdellyt auki. Oliko vika siinä että käytin voitelussa kyseistä juomaa?

  1. Kuoren halkeilu johtuu yleensä siitä, että pullat kohoavat hallitsemattomasti uunissa, voitelulla ei pitäisi olla siihen vaikutusta. Maltoitko kohottaa pullia tarpeeksi ennen paistoa?

 22. Moi! Kommentoin ja kiitän reseptistä näin lähes vuosikymmenen jälkeen. :) Tein korvapuusteja tällä ohjeella ja hyvin onnistui. Pullasta tuli tosi pehmeää. Käytin Alpron kookosmaitoa.

  Mulla ja varmaan monella muullakin on monesta ruoasta tai leipomuksesta epäilys, että hyvää ei voi tehdä ilman eläinkunnan tuotteita, mutta niin vääräksi tuli tuo ajatus taas todettua! Pulla oli paljon parempaa kuin aina ennen lehmänmaidolla ja kananmunilla tehty. Samoin pääsiäisenä ohjeellasi tekemämme vegaaninen pasha oli paljon parempaa kuin ”perinteinen”. Yritän hiljalleen lisätä vegaanisen ruoan osuutta ruokavaliossa, ja reseptisi ovat olleet tosi hyviä pitkin matkaa, kiitos!

  1. Kiitos ihanasta kommentista! Tällainen on aina parasta palautetta, että mun reseptit saavat vannoutuneemmat sekasyöjätkin muuttamaan käsityksiään vegaanisesta ruoasta <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights