Kookoshillo

Kaupan kookoshillopurkin tuoteselostetta hetken tutkittuani päätin kokeilla kookoshillon keittelyä myös kotioloissa. Toimii!


Ostin Jam It! -kookoshilloa kaupasta pari viikkoa sitten, mutta purkin sisältö oli homeessa, vaikka pakkaus oli avaamaton. Hilloja maahantuovan Fine Foodsin asiakaspalvelu oli kyllä erinomaisen ystävällistä ja vaivanpalkkana viallisen tuotteen takaisinlähettämisestä sain kotiini tänään paketillisen hilloja, currytahnoja, kookoskermaa ja muita herkkuja. Kookoshilloakin pääsin nyt maistamaan ensimmäistä kertaa, nam!

Jam It! -kookoshillo ei kuitenkaan sisällä muuta kuin kookosmaitoa, ruokosokeria, kookossiirappia, limemehua ja agaria, joten en voinut vastustaa kiusausta kokeilla miten kookoshillon tekeminen kotioloissa onnistuu. Kaupan hilloon verrattuna kotitekoinen kookoshillo on raikkaamman makuista, parempaa! Hillo on lisäksi superhelppo tehdä.

Kookoshillo

 • 4 dl kookosmaitoa
 • 0,25 dl ruokosokeria
 • 3 rkl kookossiirappia
 • 0,5 limen mehu
 • 2 rkl agar agar -hiutaleita
 1. Sekoita kaikki aineet yhteen kattilassa.
 2. Anna seoksen kiehua 3-5 minuuttia tai kunnes agar on kokonaan liuennut.
 3. Kaada seos lasipurkkeihin ja anna jähmettyä viileässä.

Kookossiirappia saa ostaa hyvinvarustetuista ruokakaupoista. Omani hankin Stockmannilta. Kookossiirappi sopii hyvin myös jäälatten joukkoon.

12 vastausta kirjoitukseen “Kookoshillo

 1. Oih, hyvän tuotesetin oot firmalta saanu :) Mihin sä oot tota kookoshilloa käyttäny?

 2. Pia, lisäksi tuli kyllä myös pullollinen kalakastiketta, mutta sen voinee lahjoittaa eteenpäin…
  En ole vielä hirveästi ehtinyt testailemaan kookoshilloa, kun tosiaan eilen vasta pääsin maistamaan sitä ekan kerran. Maapähkinävoi-hilloleivissä toimii ainakin :) Tuolta hillon nettisivuilta löytyy myös käyttövinkkejä.

 3. Olenkin jo pitkään kuolannut tuota kookoshilloa kaupan hyllyssä.
  Hienoa, että sitä pystyy valmistamaan kotikonsteinkin, kunhan vaan joku tässä taloudessa jakaisi kookosrakkauteni :)

  Osaatko sanoa tämän omatekoisen version säilyvyydestä mitään?

 4. Tiina, en valitettavasti osaa sanoa. Viikon päästä näyttää ainakin vielä ihan hyvältä ;)

 5. Heips! Innostuin tuosta kookoshillon reseptistä kovasti, mutta ennen kuin säntään kauppaan ainesostoksille niin tiedustelisin, että minkä aikaa tuollainen itsetehty kookoshillo säilyy avattuna/avaamattomana? Onko samantapainen säilytys kuin ’perinteisillä’ eli ihan hillosokerilla keitetyillä marjahilloilla, eli kellarissa tai jääkaapissa säilyy?

  1. Hanna, säilyy tämä varmasti aika pitkään avaamattomana jos laittaa steriloituun purkkiin. Avattuna homehtuu siinä missä muutkin ruoat.

 6. Hmmm… Mielenkiintoinen oli kokeilla mutta toi maku ei ihan miellyttänyt. Agar agar maistu liikaa läpi. Ehkä tohon pitäis heittää vähän enemmän kookossiirappia? Tai ainakin tuossa Jam It:in hillossa maistuu enemmän kookos nyt tuo lopputulos oli vähän laimea.. Mutta muuten jees kiitos innostavasta ohjeesta! :)

 7. Heips!
  Mahtaako tuo kookossiirappi olla semmoista makusiirappia (kuten Monin ja Modo) lasipullossa, sitä nimittäin itseltäni löytyisi ja tätä haluaisin kokeilla? :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights