Mustikka-suklaaraakakakku

Uunia ei todellakaan tee mieli laittaa näillä ilmoilla päälle, joten leipomishimoissani päätin ryhtyä raakakakuntekopuuhiin. Raakaleivonta on minulle vieläkin vähän tuntematonta aluetta, mutta tämä kakku onnistui kyllä yli odotusten!

mustikkaraakakakku

Etsintäkuulutin taannoin Chocochilin Facebookissa hyvää raakakakun reseptiä, joka ei vie vararikkoon. Sain teiltä hyviä ehdotuksia jotka ovatkin jo to do -listalla, mutta päätin kuitenkin ensin ryhtyä kakuntekoon niistä aineista, joita minulla on kaapissa. Raakaleivonta kiinnostaa hurjasti, mutta monesti leivonnaisiin tulee niin kalliita raaka-aineita, että yhteen kakkuun menevällä rahalla söisi monta päivää. Mikään edullinen kakku ei tämäkään ole jos ainekset ostaa varta vasten kaupasta, mutta minulla on muutenkin aina kookosjauhoja, raakakaakaojauhetta, mantelijauhoja, kookosöljyä ja vaahterasiirappia kaapissa. Ja viikonloppuna metsästä tarttui mukaan kantarellien lisäksi mustikoitakin. Lupaan kuitenkin vielä palata asiaan edullisemman raakakakun muodossa :)

Tämä kakku ei ole liian makea, muttei kuitenkaan maistu liian terveelliseltä. Koostumuskin oli varsin hyvä ja kakku pysyi hyvin kasassa. Ensi kerralla teen kuitenkin mustikkakerrosta vielä vähän enemmän :) Kakun tekemiseen suosittelen Vitamixia tai muuta vastaavaa todella tehokasta tehosekoitinta.

Mustikka-suklaaraakakakku

Ø 18 cm irtopohjavuokaan

Suklaakerros

 • 2 keskikokoista omenaa
 • 0,75 dl vaahterasiirappia*
 • noin 0,25 dl vettä
 • 1-2 tl vaniljauutetta
 • 2 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä sulatettuna
 • 1,5 dl kookosjauhoja
 • 1,5 dl mantelijauhoja
 • 1,5 dl raakakaakaojauhetta
 • ripaus suolaa

Mustikkakerros

 • 3 dl cashewpähkinöitä
 • 3 dl tuoreita mustikoita
 • 2 rkl vaahterasiirappia
 • 1 rkl sitruunamehua
 • 0,25 dl kylmäpuristettua kookosöljyä
 • ripaus suolaa

Koristeluun

 • tuoreita mustikoita ja mintun kukkia ja/tai lehtiä
 1. Laita cashewpähkinät likoamaan kylmään veteen vähintään 1,5 tuntia aikaisemmin.
 2. Kuori omenat. Soseuta ne tehosekoittimessa yhdessä vaahterasiirapin, veden, vaniljauutteen ja kookosöljyn kanssa. Lisää jauhot ja kaakaojauhe sekä suola. Sekoita taikina tehosekoittimella tasaiseksi tamppia apuna käyttäen.
 3. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja painele taikina vuokaan. Pese tehosekoittimen kannu.
 4. Valuta cashewpähkinät ja laita ne sekä kaikki loput mustikkakerroksen aineet tehosekoittimeen. Anna koneen käydä, kunnes massa on aivan sileää.
 5. Levitä mustikkaseos suklaakerroksen päälle. Laita kakkuvuoka jääkaappiin vähintään yön ajaksi. Kakku kuitenkin paranee ja maut syvenee, mitä kauemmin se saa olla tekeytymässä. Voit siis hyvin tehdä kakun jo paria päivää etukäteen!
 6. Irrota kakku ensin veitsen avulla vuoan reunoista ja irrota sitten kakkuvuoan reuna. Koristele kakku simppelisti tuoreilla mustikoilla ja mintun kukilla.
 7. Säilytä valmis kakku jääkaapissa.

mustikkaraakakakku2

mustikkaraakakakku3

*Vaahterasiirappi ei ole raakaa, joten jos kuumentamattomuus on tärkeää, käytä vaahterasiirapin tilalla jotain muuta raakasiirappia.

28 vastausta kirjoitukseen “Mustikka-suklaaraakakakku

 1. Raakakakut ovat tosi ihania:) Blogin alkuaikoina tuli niitä tehtyä enemmänkin,nyt vähän vähemmän,mutta tosiaankin,helteellä ei tavallisia kakkuja oikein jaksaisi leipoa niin tuollaisia on silloin hyvä tehdä:)

  1. Mä vasta treenailen näitä raakaruokahommia :) Näistä on auennut ihan uusi maailma, kauhean mielenkiintoista!

 2. Tässä kakussa täyttyvät nyt raakaleivonnan tärkeät kriteerit minulle: ainekset saa helposti ostettua, lopputulos ei ole ”liian terveellinen” (kaikki tietävät, mistä tässä lauseessasi on kyse) ja että kakusta tulee noin kaunis. Olen samassa vaiheessa raakaleipurina: kiinnostus vielä isompaa kuin kokemus. Teen tämän kakun torstai-iltana, kun saavun mökille (jonne matkustetaan tietysti Vitamix kainalossa). Kiitos ohjeesta!

  1. Jep, nämä raaka-aineet saa myös mun lähikaupasta, joten ei tarvitse rampata kaikkia erikoisliikkeitä yhden kakun takia :) Toivottavasti tykkäät ja ohje toimii. Tule ihmeessä kertomaan miten onnistui! :)

 3. Näyttää herkulliselta!! Eikö tuohon tule lainkaan kaakaojauhetta?

   1. Hah, mikähän hellesokeus muhun iski, vaikka luin ohjeen moneen kertaan :D Joka tapauksessa; taas kerran kerrassaan ihana ohje!

    1. Olin itse asiassa itsekin ensin unohtanut sen ohjeesta ennen kuin joku huomautti siitä Facebookissa :D Voi siis olla, että sulla oli jäänyt välimuistiin vanha versio eiliseltä eikä helle olekaan pehmentänyt päätä!

 4. Itse suosin kanssa raakaleivonnassa pääosin peruskaupasta löytyviä aineksia, niin ei tule sellaista tilannetta että ostat jonkun kalliin purkin ja käytät sitä sitten sen yhden kerran. Omenaa täytteessä pitääkin testata joku kerta! :)

  1. Totta! Aika moneen raakakakkuun näyttäisi tulevan esim. soijalesitiiniä, mutta en ole raaskinut ostaa sitä kun ei sille taida kuitenkaan olla kovin usein käyttöä. Mutta katsotaan nyt miten innostun näistä raakahommista, lähtee vielä mopo käsistä :D

 5. Kerrankin raaka-kakku, joka ei vaadi raaka-aineiden metsästystä useammasta kaupasta ja suuria rahallisia satsauksia! :) Kiitos ihanasta reseptistä. Pakko oli kokeilla ja hyvää tuli! Tämä oli minun eka raaka-kakku ja varsinkin suklaakerros vei kielen mennessään!

  1. Jee, mahtavaa että onnistui! :)

   Meillä taas tykättiin enemmän tuosta mustikkaosuudesta. Suklaakerros oli kuitenkin selkeästi pehmeämmän makuista, kun se oli levännyt pari yötä jääkaapissa :)

 6. kuules elina, maistuuko raakakakuissa aina kauheesti kookos kun niihin tulee aina (en oo ainakaa bongannut sellasta missä ei ois) ainakin kookosöljyy ja kookoshiutaleita, kookoskermaa… ?
  mä vaan inhoon kookosta tosi paljon ja mun makunystyrät bongaa pienetkin määrät helposti :D pitäis löytää sellanen raakakakku-juttu mihin ei tulis!

  1. Heippa miisa! Kookosfanina en taida olla ihan oikea henkilö vastaamaan, koska en välttämättä enää erota kookosta ihan pieninä määrinä ja enkä osaa sanoa miten pieninä määrinä se häiritsee kookoksenvihaajaa. Mä en ole (vielä!) mikään raakaleivontaekspertti enkä osaa ihan tuosta noin lonkalta heittää hyviä kookoksettomia reseptejä. Keittiökameleontti-Outi osaisi varmasti auttaa paremmin kuin minä? :)

   Tai sitten vain opettelet tykkäämään kookoksesta? :) Usko tai älä, mutta minunkin elämässäni on joskus ollut aika, kun vihasin kookosta!

   1. joo oonkin tota outin blogia lukenut vuosikaudet säännöllisen epäsäännöllisesti. tarvinnee kaivaa sieltä vinkkejä ;)

    en tiiä jotenkin vaan inhoon sitä hajuakin jo niin paljon :D maybe some day…!

 7. Tää resepti on aivan paras!
  Erityisesti siksi, että tähän ei tule taateleita toisin kun moniin muihin raakakakkuihin (mun vatsa ei siedä niitä yhtään).. Ja onnistuu muuten loistavasti myös banaanista :)

 8. Heipä hei, kokeilin tätä tänään ja haluaisin kommentoida, että noissa kookos- ja mantelijauhoissa lienee jotain koostumuseroja, koska minun piti lisätä ohjeeseen nähden hurjasti enemmän nestettä suklaaosaan. Laitoin ainakin kaksin- ellen jopa kolminkertaisen määrän nestettä, ja silti suklaaosa jäi jotenkin oudosti kuivaksi.

 9. Nam, miten hyvältä näyttää! Olisi kiva kokeilla tätä, mutta omat mustikkani olen jo ehtinyt pakastaa… Onnistuisikohan tämä pakastemustikoista?

  Kiitos mahtavasta blogista, tää on aloittelevan kasvissyöjän (ja miksipä ei vähän kokeneemmankin) aarreaitta! :)

  1. Pakastemustikoista saattaa irrota vähän enemmän nestettä, mutta uskoisin, että toimii niistäkin vallan hyvin! :) Kerro ihmeessä miten onnistui, jos kokeilet :)

 10. Kookosjauhoja ei löytynyt lähikaupasta, millä sen voisi korvata? Laittaisko vaan mantelijauhoja tuplaten?

  1. En osaa suoralta kädeltä itse kokeilematta sanoa ihan varmasti, mutta uskoisin, että mantelijauho toimii.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights