Quinoatabouli

Olen ollut rivien välistä lukevinani, että muillakin on ollu tarvetta nopeille ja helpoille kesäisille ruoille. Quinoasta, tölkkilinsseistä ja kauden vihanneksista syntyy pikainen arkipäivän lounas, joka maistuu myös helteellä.

quinoatabbouleh

Quinoa on mainio vaihtoehto couscoukselle ja bulgurille, erityisesti jos haluaa vehnän tilalle jotain proteiini- ja vitamiinipitoisempaa sekä gluteenitonta. GoGreenin quinoa on siitä kivaa, että se ei puuroudu yhtä helposti kuin SunSpeltin vastaava, joten se sopii loistavasti erilaisiin salaatteihin. Paketin ohjeesta poiketen quinoalle riitti hyvin vajaan 10 minuutin keittoaika, jolloin se jäi juuri sopivan irtonaiseksi salaattia varten.

Perinteiseen arabialaisen keittiön tabouliin (tai tabbouleh, tabouleh, tabbouli, miksi sitä nyt tahtoo kutsua!) tulee bulguria, minttua, persiljaa, sitruuna, sipulia ja oliiviöljyä. Kun kerran vaihdoin perinteisestä taboulista bulgurin quinoaan, lisäsin samalla joukkoon myös purkillisen punaisia linssejä ja valutin valmiin salaatin joukkoon tahinia. Ihanaa, raikasta kesäruokaa :) Tabouli sopii näin kesällä tietysti ihan loistavasti myös esimerkiksi grillatun seitanin tai vegenakkien kaveriksi.

Yleensä keittelen linssit ja pavut itse (ja pakastan annoksina myöhempää käyttöä varten), mutta nuo GoGreenin punaiset purkkilinssit ovat löytäneet tiensä arkiruoanlaittoon keittiössäni. Itse keitetyistä punaisista linsseistä ei koskaan saa rakenteeltaan yhtä hyviä kuin nuo GoGreenin linssit ovat, joten ne ovat loistokamaa juurikin salaateissa. Ja pelastavat arkipäivinä pulasta, jos itse keitettyjen papujen ja linssien varasto on päässyt tyhjäksi!

quinoatabbouleh2

quinoatabbouleh3

Taboulia voi varioida kotona mielin määrän. Mintun voi jättää pois, jos sitä ei ole. Hyvää tulee myös, jos korvaa reseptin yrtit tuoreella korianterilla ja vaihtaa sitruunan limeen.

Quinoatabouli

Pääruoaksi kahdelle, lisukkeeksi useammalle

 • 1,5 dl GoGreen Quinoaa
 • 2 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
 • 3 rkl sitruunan mehua
 • suolaa
 • 1 prk GoGreen punaisia linssejä
 • 1,5 dl silputtua sileälehtistä persiljaa
 • 1 dl silputtua viher- tai marokonminttua
 • pari sipulin vartta
 • 2 keskikokoista tomaattia
 • 1 avomaankurkku
 • tahinia tarjoiluun
 1. Huuhtele quinoa ja laita se suolalla maustettuun kiehuvaan veteen. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes se on kypsää (mutta tuntuu vielä hampaissa).
 2. Kaada vesi pois ja lisää quinoan joukkoon öljy, sitruunan mehu ja suola. Anna quinoan jäähtyä.
 3. Huuhtele linssit ja lisää ne salaatin joukkoon. Silppua persilja, minttu ja sipulin varret. Kuutioi tomaatit ja kuori ja kuutioi kurkku.
 4. Sekoita kaikki aineet yhteen. Tarkista suola. Valuta taboulin päälle tahinia ennen tarjoilua.

 

quinoatabbouleh4

sponssi_musta (1)

Yhteistyössä GoGreen

14 vastausta kirjoitukseen “Quinoatabouli

 1. Kuulostaapa hyvältä! Mistä tuota Gogreenin quinoaa saa? Etsin S-marketista kerran, mutta jouduin lopulta hakemaan Punnitse&säästä-kaupasta. Puuroutui, tosin vähän vasemmalla kädellä ne valmistin :D

  1. Ainakin Prismoissa on yleensä hyvät valikoimat GoGreen-tuotteita! Pyysin tätä kauppiaalta myös omaan lähikauppaani (K-Supermarket), joten jos ei lähikaupasta löydy, kannattaa esittää toive :)

 2. Prismasta löytyy juu, ja törmäsin siellä juuri tällä viikolla sellaiseenkin tuotteeseen kuin quinori, joka sisälsi quinoan lisäksi mm. riisiä ja kikherneitä. Ei ollut GoGreenin tuote vaan samaa merkkiä, kuin punainen luomuquinoa, jota myös oli tarjolla. Onko tuo quinori tuttu, en itse sitä vielä ostanut? Taboulehkin on uusi tuttavuus, joten täytyy varmaan kokeilla tätäkin reseptiä!

  1. Quinori, ihan uusi tuote minulle! Kiitos vinkistä, täytyypä katsoa jos tarttuisi mukaan seuraavalla kauppareissulla :)

 3. kiitos! mä tarvitsen eväsruokia töihin, ja tää on just sellainen!

 4. Hei! Resepti kuulostaa kyllä hyvätä, mutta jäin vielä miettimään tuota tuontiquinoaa ja sen epäeettisyyttä: paikallisillahan ei ole enää varaa ostaa sitä. Sinä kiinnität paljon huomiota ruoan eettisyyteen, mikä saa sinut ostamaan muuta kuin koti- tai pohjoismaista quinoaa? Itseäni asia liippaa läheltä sillä ystäväni tekee hyväntekeväisyystyötä Perussa ja siellä köyhillä ei ole enää varaa quinoaan, vaan he syövät pääasiallisena ravintonaan perunaa (myös sipsejä) ja muita ravintoköyhiä kasveja ja kärsivät monista puutosoireista. Aiheesta esim. http://www.hs.fi/ulkomaat/a1375932365583 ja http://www.kulutus.fi/artikkelit/vastuullisten-ruokatrendien-vastuuttomat-seuraukset-tapaus-kvinoa/

  1. Hei JJ, kiitos viestistäsi!

   Tästä quinoa-asiasta on ollut aikaisempienkin quinoareseptien yhteydessä puhetta. En ehkä itsekään ole ihan looginen olento mitä tulee kaikkiin ruokaostoksiini. Ostan kaupasta silloin tällöin myös esimerkiksi sertifioimatonta kaakaojauhetta, ei-reilua suklaata ja paljon ei-luomuja vihanneksia ja hedelmiä, joiden kasvattamisen ympäristövaikutukset ovat vähintäänkin kyseenalaisia. En myöskään ole aina tietoinen, missä ostamani soija on kasvanut. Quinoan suhteen pyrin ostamaan kotimaista, mutta se ei sovellu puuroutumisen takia esimerkiksi tähän reseptiin.

   Voisin kyllä kysäistä GoGreeniltä, mitä siellä ajatellaan quinoan eettisyydestä. Palaan asiaan!

 5. Hei!

  Postausidea tarjolla. Ajattelin, että pitkän linjan vegaanibloggaajana osaisit sanoa jotain aiheeseen.

  Osui silmään tällainen juttu:
  http://www.makuja.fi/artikkelit/3572078/ajankohtaista/top-10-nama-alkeelliset-reseptit-jokaisen-tulisi-osata/

  Jäin miettimään, että mitkähän olisi vastaavat vegaaniruoat. Eli vegaanisia perusruokia, jotka on suhteellisen helppo valmistaa, ja jotka jokaisen ruoanlaittotaitoisen vegaanin olettaisi osaavan. Osa varmaan on vegaanisia versioita jutussa mainituista, mutta mitä vaikkapa munakkaan paikalle sopisi?

  1. Kiitos vinkistä!

   En kyllä itse juurikaan harrasta perusruokia vegaaniversioina. En ole yhtään makaronilaatikkoihminen, enkä järin kiinnostunut syömään esimerkiksi jauhelihakeiton vegaaniversiota (kun ei se alkuperäinenkään ole hyvää!). Kermakakkukaan ei ole mun juttu :) Siksi vastaavia reseptejä ei ole täällä blogissakaan. Esimerkiksi Vegaaniliiton ja Animalian esitteistä kyllä löytyy näitä perusruokaohjeita, jos niitä kaipailee.

   Niin, ja vegaanisen kikhernemunakkaan ohje löytyy täältä: https://chocochili.net/2013/08/kikhernemunakas/

 6. Hei mä teen tällaista samantapaista usein töihin lounaaksi! Samanlaista mutta erilaista ;) Quinoaa, avocadoa, manteleita, yrttejä, sitruunaa, öljyä ja pieneksi silputtuja kuivattuja aprikooseja. Taivaallista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights