Kantarelleja ja kesäkurpitsaspagettia

Ehdin viikonloppuna vihdoin sienimetsään! Saaliista tuli sen verran hyvä, ettei tarvitse miettiä mitä tällä viikolla söisi. Tänään tein helppoa kesäruokaa kantarelleista ja kesäkurpitsasta.

kantarelleja-kesakurpitsapagettia

Huhhuh, olen ollut niin kiireinen viime viikot, etten ole juuri ehtinyt tekemään muuta kuin kääntymään keittiössä. Eikä näillä helteillä toisaalta ole juurikaan edes tehnyt mieli seisoskella lieden äärellä. Tällaiset viidessä minuutissa valmistuvat, kauden raaka-aineista tehdyt ruoat ovatkin olleet kovassa huudossa viime aikoina!

Viikonloppuna ehdin pitkästä pitkästä aikaa käymään vanhempien luona Iitissä. Olipa ihanaa kiireisen kevään ja kesän jälkeen hengähtää pari päivää maalaismaisemissa, noukkia kantarelleja ja kykkiä mustikkamättäillä. Kantarellisaalis oli kyllä aika mahtava! Isä on ihan parasta sienestysseuraa, koska hän tietää lapsuudenkodin ymäristöstä 10 kilometrin säteeltä kaikki hyvät sienipaikat. Minun ei tarvitse muuta kuin kävellä perässä ja noukkia kantarellit koriin! Sienten putsaaminen puolestaan jäi paremman puoliskon hommiksi. En valita! :)

kantarellit2

kantarellit1

Tänään kokkasin kotona kantarelleista helppoa ja nopeaa kesäruokaa. Veivasin kesäkurpitsasta spiralointikoneella kesäkurpitsaspagettia ja paistoin loput aineet nopeasti pannulla.  Helppoa ja hyvää! Kantarellien kanssa en kaipaa mitään voimakkaita mausteita, vaan annan niiden reilusti maistua kantarelleilta. Tämä ruoka ei kaipaa muuta kuin pestoa, suolaa ja pippuria.

Kantarelleja ja kesäkurpitsaspagettia

kahdelle

 • 1 keskikokoinen kesäkurpitsa
 • 2-3 rkl vegaanista pestoa (esim. Urtekram)
 • 1 kesäsipuli varsineen
 • 2 valkosipulinkynttä
 • 0,5 l hienonnettuja kantarelleja
 • 0,5 pkt kylmäsavutofua
 • 1 rkl öljyä
 • yrttisuolaa ja mustapippuria
 • kourallinen saksanpähkinöitä
 1. Spiraloi kesäkurpitsa ja sekoita pesto käsin kesäkurpitsan joukkoon.
 2. Silppua sipuli (laita varret erikseen, koska ne kypsyvät nopeammin) ja valkosipulinkynnet. Kuutioi savutofu.
 3. Kuumenna pannu. Lisää öljy, sipulin valkoinen osa, valkosipulinkynnet ja sienet. Mausta suolalla ja pippurilla ja kuullota muutama minuutti. Lisää sitten pannulle savutofu ja jatka paistamista vielä sen aikaa, kunnes savutofu alkaa saada hiukan väriä. Lisää lopuksi pannulle sipulinvarret ja paista sen aikaa, että ne hiukan pehmenevät.
 4. Nosta pannu liedeltä ja sekoita kesäkurpitsaspagetti kantarellipaistoksen joukkoon. Murenna saksanpähkinät ja ripottele ne valmiin ruoan joukkoon.

kantarelleja-kesakurpitsapagettia2

12 vastausta kirjoitukseen “Kantarelleja ja kesäkurpitsaspagettia

 1. Oih kantarelleja,olen kyllä vähän kade!
  Hyvinhän täällä on kaikenlaisia sieniä (kasvatettuja) mutta kantarellit ovat vaan niitä parhaita!

  1. Mulle kyllä uppoaa herkkusienetkin, mutta ei ole metsäsienien voittanutta :) Kesän ekat kantarellit on parasta!

 2. Hei! Mikä ja millanen on spiralointikone? Mistä saa? Kuva ois kiva.

 3. Moikka! Olisiko mahdollista saada leikkaamaton videota siitä, miten tää ruoka valmistuu viidessä minuutissa (ilman esivalmisteluja, tyyliin kasvikset kaapista/kassista, ja leikkuulaudat, sorvit ja veitset kaapista)? Helpottaisi minunkin arkeani ja puolison nälkäkiukkuja, jos saisi mallia näin nopeaan ruuanlaittoon :)

  1. Mulla on ollut aikeissa tehdä jotain kokkausvideoita, mutta siihen ei millään meinaa riittää aikaa! Ehkäpä jossain vaiheessa.

   Mutta mulla on aina leikkuulauta ja veitsi esillä ja kaapeissa niin vähän tavaraa, ettei sieltä tarvitse etsiskellä muitakaan juttuja. Jos keittiössä on kauhea sotku, se varmasti vähän hankaloittaa elämää. Ja sienethän tässä ruoassa oli esivalmisteltu.

   Nopeiten hommat toimii keittiössä, kun tekee montaa asiaa samaan aikaan. Reseptin selkeyden vuoksi kirjaan kuitenkin jutut erikseen, koska se helpottaa reseptin seuraamista. Olen ajatellut, että jokainen osaa soveltaa keittiössä sen verran, että tekee sitten juttuja päällekkäin, jos on kiire :)

   Tässä pikaopas:

   1)Laita pannu kuumenemaan.
   2)Pilko sillä välin sipulit ja tofu. Laita pannulle öljy, sipulit ja sienet ja jätä ne paistumaan.
   3)Sorvaa sillä välin kesäkurpitsa.
   4)Lisää pannulle tofu ja hämmentele sieniä välillä. Sekoita sitten pesto kesäkurpitsan joukkoon.
   5)Kun sienipaistos on valmis lisää kesäkurpitsa pannulle ja ruoka on valmis.

 4. Moi.

  Mitä savutofua käytät? Olen nimittäin koittanut etsiä gluteenitonta kylmäsavutofua, mutta en ole löytänyt. Ainakin Jalotofun kylmäsavutofussa on marinadissa soija, joka ei ole gluteenitonta sisältäen täysjyvävehnää. Vilja-allergikoille se ei tiettävästi sovi.

 5. Paljonkohan tuo määrä mahtaisi olla suunnilleen grammoissa…? Metsästä en sieniä löydä ja ainoat boksit, mitä onnistuin löytämään kotipaikkakunnaltani on 250 g painoisia.

  1. Tällaiset reseptit on siitä kivoja, että ne ei eivät ole niin justiinsa grammojen ja muiden mittojen kanssa :) 250 g kuulostaa aika passelilta määrältä.

 6. Hei,
  Kantarelli reseptit kutsuvat. Kiitos näistä! Vierastan savutofun makua. Voinko korvata tavallisella tofulla?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights