Karhunvatukkaruudut

Nämä karhunvatukkaruudut ovat gluteenittomia ja lähes rasvattomia, mutta silti herkullisia! karhunvatukkaruudut

Viikonloppuna keräämiäni karhunvatukoita on jo ehditty pakastaa, soseuttaa, syödä sellaisenaan ja upottaa leivonnaisiin. Toivottavasti samoille apajille pääsisi ensi vuonnakin! :) Jos sinulla ei ole ollut pääsyä karhunvatukkapensaiden äärelle, tähän reseptiin sopii hyvin myös tavalliset vadelmat tai vaikka mustikatkin.

Gluteenittomat karhunvatukkaruudut

6-8 ruutua Karhunvatukkatäyte

 • 5 dl karhunvatukoita
 • tilkka vettä
 • 0,5 dl hillo-marmeladisokeria
 • 1 rkl perunajauhoja + 1 rkl vettä

Taikina

 • 3 dl kaurajauhoja
 • 3 dl isoja kaurahiutaleita
 • 1 tl kanelia
 • 1 tl vaniljasokeria
 • 1 tl leivinjauhetta
 • ripaus suolaa
 • 1,5 dl kevyesti sokeroitua omenasosetta
 • 0,5 dl tummaa siirappia
 • 2 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä sulatettuna
 1. Laita kattilaan karhunvatukat, vesi ja hillo marmeladisokeri. Keittele noin 5 minuuttia.
 2. Sekoita yhteen perunajauho ja vesi. Kaada seos kattilaan ja sekoita huolellisesti. Nosta kattila pois liedeltä.
 3. Yhdistä taikinan kuivat aineet kulhossa. Lisää omenasose, siirappi ja kookosöljy. Sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi.
 4. Levitä 2/3 taikinasta uunivuokaan (20x25cm) leivinpaperin päälle. Levitä päälle karhunvatukkatäyte ja ripottele pinnalle loppu taikina murusina.
 5. Paista 175 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes pinta on saanut hiukan väriä. Anna jäähtyä ja leikkaa sitten paloiksi.

Jos haluat, voit tarjota ruutujen kanssa kauravaniljakastiketta, vegaanista vaniljajäätelöä tai vispattua soijakermaa. Nam! karhunvatukkaruudut2 Huom! Jos gluteenittomuus on tärkeää, tarkista kaurajauhojen ja -hiutaleiden pakkauksista merkintä gluteenittomuudesta. Kaura on itsessään gluteeniton, mutta ilman merkintää ne saattavat sisältää muiden jauhojen pölyä.

5 vastausta kirjoitukseen “Karhunvatukkaruudut

 1. Hei!

  Halusin vaan sanoa, että on tosi mukavaa, kun oot alkanu julkaista näitä gluteenittomia reseptejä. (Vaikka syy siihen ei taida olla niin mukava, jos kyse on terveysongelmista.) Ja voi kun pääsis karhunvatukka-apajille…

  1. Kyllä mä olen taas gluteenillisiakin ruokia syönyt ihan ongelmitta, mutta näiden gluteenittomien leipomusten tekeminen on mukavaa vaihtelua! Ja pääsee opettelemaan uusia juttuja :) Mutta kivaa jos nämä tulevat tarpeeseen!

 2. Hei, minun oli tarkoitus leipoa synttäreille gluteeniton piirakka ja muistelin sinulta löytyvän kiva ohje, mutta linkin takaa ei avaudu kuin tyhjä sivu :( ei siis tämä karhunvatukka piirakka vaan ”Helppo gluteeniton marjapiirakka” Olisi kiva saada ohje :)
  https://chocochili.net/2013/08/helppogluteeniton-marjapiirakka/
  Ps. kiitos mahtavista ohjeista ! ja uudesta kirjasta, jossa aivan ihania ja maistuvia reseptejä <3

  1. Outoa! Jotain kummaa nyt tapahtuu, koska sain eilenkin viestiä yhdestä toisesta postauksesta, että ei toimi. Itse kokeilin kolmella eri selaimella ja hyvin pelasi, mutta tämä ei nyt tosiaan aukea minullakaan. Kunhan tuo tekniikkavastaava herää, niin katsotaan saadaanko ongelma selville :) Kiitos kärsivällisyydestä!

   1. Nyt se on taas alkanut toimia ihan itsestään. Outoa! Yritetään silti selvitellä, mistä nuo häiriöt johtuu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights