Nyhtösoija ja koriantericoleslaw

Katuruokahuuma on mennyt tässä osoitteessa vähän sivu suun, mutta nyt pääsin yhdistelemään Blogiringin ja Sinebrychoffin kampanjassa olutta ja sen kanssa sopivaa katuruokaa. Syntyi nyhtöpossuleipien vegaaniversio vehnäoluen kera!

nyhtösoija

Oluen ja ruoan yhdistely on mielenkiintoista puuhaa. Sopivaa katuruokaa miettiessäni kävin taas vähän tutkimassa etukäteen reseptejä oluen ja ruoan yhdistämiseksi Olut ja ruoka -sivuilla Facebookissa ja Sinebrychoffin nettisivuilla, joista löytyy mielenkiintoista infoa aiheeseen liittyen. Vegaanin näkökulmasta kummankin sivuston ruokasuositukset ovat melko lihapainotteisia, mutta luova vegaanikokki järjestää kyllä oluille sopivan makuparin myös kasvisversiona!

Olen ollut jo pitkään aikeissa kokeilla nyhtöpossun vegaaniversiota, ja nyt sain siihen mitä parhaimman tekosyyn. Nyhtösoijaleivät ovat muuten loistavaa tarjottavaa myös esimerkiksi pikkujouluissa, jos haluaa jättää vielä lanttulaatikot ja rusinasopat odottamaan h-hetkeä. Nyhtösoijaa syntyy isompikin määrä helposti. Ei ole hullumpi idea laittaa pikkujouluiksi pystyyn vaikkapa leipäbaaria, josta jokainen voi keräillä haluamansa täytteet leipien väliin. Sopivan oluen kera tietenkin :)

Valkkasin nyhtösoijaleivilleni juomaksi Hoegaarden Witbierin, jolle suositellaan makupariksi salaatteja, kanaruokia, porsaanliharuokia ja rasvaista kalaa. Nyhtösoijaleivät toimivat loistavasti vehnäoluen kanssa!

Älä anna pitkän reseptin hämätä. Tämä on todella helppo tehdä!

Nyhtösoijaleivät ja koriantericoleslaw

4 annosta

Nyhtösoija:

 • 12 kpl soijafileitä tai -pihvejä (kuivatuote)
 • vahvaa kasvislientä
 • 2 keskikokoista sipulia
 • rypsiöljyä paistamiseen
 • 1 tl riisiviinietikkaa
 • 1,5 tl savupaprikajauhetta
 • 1 tl juustokuminaa
 • 1 tl jauhettua inkivääriä
 • 1 tl valkosipulijauhetta
 • 2 tl kookos- tai ruokosokeria
 • noin 10 tippaa nestesavua/savuaromia
 • suolaa ja mustapippuria
 • cayennepippuria maun mukaan

Koriantericoleslaw:

 • 250 g valkokaalia
 • 1,5-2 dl vegaanista majoneesia*
 • 1 limen raastettu kuori
 • 2 isoa kourallista tuoretta korianteria
 • (suolaa)

Lisäksi:

 • 4 sämpylää
 • bbq-kastiketta (ei välttämätön)
 1. Keitä soijafileet pehmeiksi kasvisliemessä (noin 10-15 minuuttia). Anna jäähtyä ja revi fileet pieniksi paloiksi.
 2. Sillä välin kuin soijafileet kiehuvat, valmista coleslaw. Leikkaa kaali aivan ohuiksi suikaleiksi. Sekoita yhteen kaali ja majoneesi. Lisää joukkoon raastettu limen kuori. Silppua korianteri ja lisää se sekaan. Jätä kaalisalaatti maustumaan siksi aikaa, kun paistat nyhtösoijan pannulla.
 3. Leikkaa sipulit ohuiksi puolirenkaiksi. Kuumenna öljy pannulla ja lisää siihen sipulit ja viinietikka. Kuullota hetki. Lisää sitten pannulle revityt soijafileet ja mausteet. Paista 5-10 minuuttia tai kunnes soijapaloissa on kaunis väri ja sipulit ovat aivan pehmeitä. Lisää myös paistamisen aikana hiukan öljyä pannulle, jotta soijasta tulee mehevää. Mausta suolalla, pippurilla ja cayennella oman maun mukaan (pro tip: suolan määrässä ei kannata pihistellä!).
 4. Täytä sämpylät nyhtösoijalla ja koriantericoleslaw’lla. Jos haluat ekstramehevät leivät, lisää vielä bbq-kastiketta tai vegaanista majoneesia.

*Vegaanista majoneesia löytyy kaupasta nimellä X-tra kevytmajoneesi ja ainakin Plamil-merkkisenä ekokaupoista. Vegaanista majoneesia on superhelppo tehdä itsekin – ohje löytyy Vegaanin keittiössä -kirjasta, vink vink :)

nyhtösoija2

nyhtösoija3

blogirinki_logo_200px-1

Yhteistyössä Sinebrychoff

31 vastausta kirjoitukseen “Nyhtösoija ja koriantericoleslaw

 1. Niin houkuttelevalta kuulostaa, että melkeinpä olisi testattava. Noita soijafileitäkin löytyy kaapista :)

  1. Noniin, jos fileetkin on jo valmiiksi kaapissa, ei muuta kuin hommiin! Tämä on tosi helppo tehdä. Ja kun sulla on se Vegaanin keittiössä -kirjakin, niin kantsii samalla testata sitä majoneesiohjetta :)

 2. Näyttääpä herkulliselta! Suositteletko muuten tuossa tekstissä vahingossa nyhtöpossua pikkujoulutarjottavaksi?

  1. Heh, taisi lipsahtaa yksi ylimääräinen possu soijan tilalle. Noh, kaikki varmaan tajusi pointin :)

 3. Laitoin soijasuikaleita, en käyttänyt mitään savuaromia ja leipänä revitty hapan tattarileipä. Toimi! :)

  1. Mä kyllä ehdottomasti kaipasin tähän tuota nestesavua. Testasin ensimmäisen satsin ilman ja maku jäi aika valjuksi. Mutta ihan mahtavaa jos tykkäsit! :)

 4. Kiitos Elina ohjeesta!! Tänään testattu ja oli aivan mielettömän hyvää!! :) Myös sekasyöjä mieheni ihastui ;)

 5. Mieheni syö kiitollisena kasvisruokaa aina, kun sitä teen, vaikka muuten onkin todellinen barbaari. Useimmiten juuri tällaisina sunnuntai iltoina, kun on tarkoitus selvitä pitkän viikon rasituksista ja hemmotella itseään, listalle kaivataan lihaan.

  Tänään meillä tullee kuitenkin olemaan rentouttava elokuva-ilta, jossa on tarjolla nyhtösoijaa kunnon burgerimaisen aterian muodossa. Toivon, että sen myötä kirjahyllyyni ilmestyy myös uusi vegaani keittokirja, jonka mies viime kauppareissullaan sujuvasti unohti ostaa. Kiitos jo etukäteen hetkullisesta reseptistä :)

 6. Voih, kiitos tästä – olenkin jo kyseisen ruuan vegaaniversiota odotellut :)

  Osaisitko vinkata millä voisi tässä korianterin korvata, se kun sattuu olemaan ainoa yrtti joka ei oikein tee vaikutusta.. Eli mikä toinen yrtti sopisi mielestäsi maultaan parhaiten tämän ruuan kanssa? Kiitos <3

 7. Kokeilin tätä tänään ja hyvää tuli! Vaikka ei ollutkaan korianteria coleslawssa kanssasyöjän toiveesta.

 8. Kuten jo monet tuossa ovatkin jo ylistäneet nyhtösoijaa ja koriantericoleslawta, oli ihan pakko jatkaa samaa ja hehkuttaa lisää – mahtavat reseptit! Kumpaistakin pitää kokeilla. Vegaanista majoneesia olen ajatellut jo muutenkin tehdä, kun löysin reseptin mainiosta kirjastasi.

  Olen sekasyöjä, mutta ihastuttuani joogaan tänä syksynä, olen alkanut suosia entistä enemmän kasvisruokia. Kirjasi toimii erinomaisena oppaana arjen kasvisruokien valmistukseen. Kirja-arvostelua valmistelen, laitan siitä viestiä suoraan sinulle.

  1. Voi miten kiva kuulla, että kasvisruoka on löytänyt tiensä myös Hiidenuhman keittiöön! :)

   Ja kiitos kehuista! Odottelen kirja-arviota jännityksellä!

 9. Näyttää ainakin Tampereen Prismojen valikoimista poistuneen soijafileet. :o Onneksi nämä saa tehtyä soijasuikaleistakin!

 10. Tosi hyvä resepti, tällä lähti vegaanihaaste mukavasti ja herkullisesti vauhtiin!

 11. Nämä olivat ihanan meheviä ja tosi maukkaita! Coleslawkin oli hyvää vaikka en korianteria siihen laittanut. Teen ehdottomasti uudestaan. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights