Soijasuikale-pinaattipasta

Ihanan kermainen ja tuhti soijasuikaleilla höystetty pinaattipasta taltuttaa isommankin nälän!

pinaattipasta

Sain taannoin palautetta Vegaanin keittiössä -kirjasta, että sieltä puuttuu pinaattipastan ohje. Siitä inspiroituneena päätinkin ryhtyä pinaattipastan tekoon, ja tulihan siitä herkkua! En ollutkaan aikoihin tehnyt ihan kunnon tuhtia kermakastiketta pastalle.

Ohjeen pastana voi käyttää myös mitä tahansa gluteenitonta pastaa, tai vaikkapa papupastaa, josta oli juuri juttua punajuuripastan yhteydessä. Itse käytin tässä härkäpavuista ja tattarijauhoista tehtyä gluteenitonta pastaa, jota myydään ainakin Vegekaupassa.

Pinaattipasta soijasuikaleilla

kahdelle

Soijasuikaleet:

 • 2 kourallista soijasuikaleita
 • 2 l vettä
 • 2 kasvisliemikuutiota

Muut aineet:

 • noin 80 g pastaa
 • 1 sipuli
 • 2 valkosipulinkynttä
 • 2 tl öljyä
 • 150 g pakastepinaattia
 • 2-3 dl kaurakermaa (Nordic)
 • 1 tl kokonaisia viherpippureita
 • yrttisuolaa
 • mustapippuria myllystä
 • basilikanlehtiä koristeluun
 1. Kiehauta vesi. Lisää kasvisliemikuutiot ja soijasuikaleet. Keitä suikaleet pehmeiksi (noin 10 minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan). Kaada suikaleet lävikköön ja painele suikaleista ylimääräinen neste pois esimerkiksi paistinlastan avulla.
 2. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen.
 3. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.
 4. Kuumenna öljy pannulla. Lisää sipulit ja kuullota, kunnes ne alkavat pehmetä. Lisää pannulle sitten soijasuikaleet ja paista hetki. Lisää jäinen pinaatti ja jatka paistamista, kunnes pinaatti on sulanut ja neste haihtunut.
 5. Murskaa viherpippurit morttelissa ja lisää ne pannulle yhdessä kaurakerman kanssa. Kuumenna. Mausta lopuksi yrttisuolalla ja mustapippurilla.
 6. Tarjoa kastike keitetyn pasta kanssa. Koristele annokset halutessasi basilikanlehdillä.

Vinkki! Soijasuikaleiden koostumus vaihtelee merkistä riippuen. Jos ruokakaupan suikaleet eivät uppoa, kokeile esimerkiksi Vegekaupan soijasuikaleita. Olen myös huomannut, että suikaleiden rakenne muuttuu paremmaksi, kun ne jäähdyttää ennen paistamista/kastikkeisiin lisäämistä. Tämä sopii minulle muutenkin hyvin, koska näin illallisen voi hyvin esivalmistella edellisenä iltana tai aamulla.

21 vastausta kirjoitukseen “Soijasuikale-pinaattipasta

 1. Kiitos Elina ohjeesta! Tajusin tätä lukiessani, että meiltä löytyy jo nämä kaikki kaapista, joten tekaisin iltaruoaksi. Tuli todella hyvää :) Mies keksi heittää vielä ananaksia joukkoon ja sopivatkin sinne mainiosti ;)

  1. Kivaa että tykkäsitte! :) Tätä reseptiähän voi muutenkin tuunailla vähän kevyemmäksi, vaikkapa lisäämällä kesäkurpitsaa joukkoon.

 2. Olikin sopivasti täysjyväpastapussin jämät kaapissa, kiitti ohjeesta. :)

  Pakko vinkata yks putiikki kun muistan sun kirjoitelleen aikaisemmissa postauksissa turkulaisten etnokauppojen loistovalikoimista. Nimi on Asian Minimarket ja löytyy Halisista, Gregorius IX tieltä S-markettia vastapäätä. Siisti mesta ja ei oo todellakaan ylihinnoittelulla pilattu. Omaan kauppakassiin lähti tällä kertaa punaisia linssejä, mustapapuja ja hieman yli puolen kilon taatelirasia.

 3. Kiitos vinkistä! Tuo ei ole meiltä kovin kaukana, mutta ei kylläkään yleensä myöskään minkään matkan varrella. Pistän korvan taakse, jos vaikka lähden joku kerta pyöräretkelle :)

 4. Pinaatin puutteessa laitoin vastaavan määrän liotettuja herneitä joista osan hienonsin. Maistui näinkin!

 5. Hei, osaisitko sanoa, mitenköhän tämä onnistuisi tuorepinaatista? Varmaan jotain pitää muuttaa valmistusajoissa tms. Itselle pinaatti ei ole niin kovin tuttu ruoka-aine, lukuunottamatta joitakin vakioreseptejä.

 6. Mikä olisi neutraaleimman makuinen sekä koostumukseltaan paras soijasuikale merkki? Tähän asti en ole juurikaan tehnyt tuttavuutta soijasuikaleiden kanssa,
  koska niissä joita olen kokeillut, on ollut sivumaku joka ei ole yhtään mieleen.
  Tahtoisin kuitenkin vielä antaa tilaisuuden tälle asialle ja tempoilla vielä hetken, josko löytyisi merkki jossa tuota äklöä makua ei ole.

 7. Tää on tosi hyvää! Ja niin uskattoman helppoa! Yrttisuolaa ei ollut ja korvasin sen laittamalla hiukan mustaa suolaa, tää on kuin lapsuuden pinaattikeittoa söisi pastan kera, nami!

 8. Tää on kyllä luottoresepti, viimeksi lisäsin lopuksi vielä hiukan kala namak suolaa, antoi ihanan pinaattikeitto tyyppisen vivahteen. Täydellistä ns lohturuokaa.

 9. Hei Elina!

  Söin eilen eräässä salaattibaarissa aivan erinomaisen koostumuksen omaavia soijasuikaleita. Ne olivat kiinteitä ja mehukkaita, voisin syödä niitä vaikka päivittäin! Aivan erilaisia kuin mitä olen itse saanut aikaan esimerkiksi Soyappetitin tai Vegesunin suikaleista. Ongelmanani on, ettei marketeista tahdo saada muita kuin edellä mainittuja tuotteita. Olet taannoisissa postauksissasi mainostanut Reformin soijasuikaleita, mutta mahtaako näitä olla enää olemassa? En ainakaan valmistajan sivuilta löytänyt. Mitä suikaleita suosittelisit nälkäiselle vuonna 2019?

  1. Niitä Reformin soijasuikaleita ei tosiaan ole saanut enää vuosikausiin. Tässä välissä myynnissä oli myös kotimaisia Soya+ -merkin suikaleita, jotka oli tosi hyviä, mutta niidenkin valmistus on lopetettu. Käytän itse usein Vantastic Foodsin soijasuikaleita (löytyy ainakin Vegekaupoista, myös netistä), niissä on aika kiva koostumus kunhan muistaa muidenkin soijasuikaleiden tapaan puristaa ne hyvin kuivaksi ennen paistamista :)

 10. Heippa! Tein tämän eilen ja maku on taivaallinen – kiitos <3! Meillä olisi kaapissa myös rasiallinen kuivattua pinaattia…pystyisiköhän tätä toteuttamaan niistä?

 11. Tulipa hyvää! Herkullinen resepti :) Mahani ei kestä soijaa, joten vaihdoin sen hernikseen, ja toimi mielestä hyvin :) Kiitos maittavasta reseptistä! Kivaa vaihtelua tomaattisten kastikkeiden sijaan pastan kaveriksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights