Hummuswrapit

Tänään tein nopeaksi päivälliseksi hummuksella, avokadolla ja paahdetuilla kasviksilla täytettyjä wrappejä. Helppoa ja hyvää!

hummuswrap

Työpäivän jälkeen en yleensä jaksa kovin pitkään tuhrata ruoanlaiton parissa, vaan silloin täytyy saada nopeasti valmista. Tämäkin ruoka valmistuu alle puolessa tunnissa. Reseptissä mainitut hummus ja tortillaletut kannattaa tietysti tehdä itse. Helpot reseptit niille löydät esimerkiksi uudesta Vegaanin keittiössä -kirjastani, mutta toki voit turvautua myös kaupan valmiisiin, jos siltä tuntuu.

Hummuswrapit

kahdelle

Paahdetut kasvikset:

 • 1/2 kesäkurpitsa
 • 1 suurehko suippopaprika
 • 1 sipuli
 • 2 rkl öljyä
 • 2 tl balsamiviinietikkaa
 • 1/4 tl suolaa
 • mustapippuria myllystä

Muut aineet:

 • 2 isoa tortillalettua
 • noin 1 dl hummusta
 • 1 avokadoa
 • rapeaa lehtisalaattia
 • (mungpavun ituja)
 1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
 2. Leikkaa kesäkurpitsa ensin puoliksi, sitten puolikkaat pitkittäin noin 1/2 cm paksuiksi viipaleiksi. Poista paprikasta siemenet ja leikkaa sekin pitkittäin noin neljään osaan. Kuori sipuli ja halkaise se neljään lohkoon.
 3. Sekoita yhteen öljy, balsamiviinietikka, suola ja pippuri. Pyörittele kasvikset mausteöljyssä ja levitä ne uunipellille. Paista kasviksia uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmenneet ja saaneet kauniin värin pintaansa. Käännä kasvikset kerran paistamisen aikana.
 4. Levitä hummus tortillaletuille. Kuori ja viipaloi avokado. Täytä letut avokadoviipaleilla, paahdetuilla kasviksilla ja salaatilla. Lisää väliin vielä ituja, jos haluat joukkoon vähän ekstrarapeutta.

Vinkki! Jos pakkaat wrapit mukaan evääksi, anna kasvisten jäähtyä ennen niiden laittamista wrappeihin. Näin tortillaletut eivät vetisty niin nopeasti. Gluteenittoman version tästä reseptistä saat, kun käytät vehnätortillojen sijaan maissijauhoista tehtyjä tortilloja.

7 vastausta kirjoitukseen “Hummuswrapit

 1. Tein näitä heti sunnuntaina ja tarjosin äidilleni naistenpäivän kunniaksi. Molemmat pidimme, joten kiitos hyvästä ideasta ja reseptistä! :) Ainoastaan tortilloista oli vaikea saada sopivan ohuita ja kovettuivat pannulla liikaa, joten turvauduin lopulta kaupan valmiisiin.

  1. Osaatko arvioida, mikä meni pieleen tortillareseptiä tehdessä? Olithan pitänyt taikinaa kylmässä ennen kaulimista, ja jauhottanut pöydän tarpeeksi hyvin, jotta taikina ei tartu kiinni ja sen saa hyvin kaulittua riittävän ohueksi? Jos taikina kovettuu pannulla, sinulla ei todennäköisesti ollut pannu riittävän kuuma ja pidit niitä pannulla liian kauan. Tortillojen tekeminen kotona on todella helppoa, kannattaa vielä kokeilla uudemman kerran :)

   1. Saatoin tosiaan hieman kiirehtiä ja taikinaa en kylmässä pitänyt… :) Pitää kokeilla ehdottomasti uudestaan ja suuremmalla maltilla! Monesti kokkaan kolmeakin asiaa yhtäaikaa kauhealla innolla niin saattaa jotain unohtua.. o:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights