Kikhernekiusaus

Yhteistyössä GoGreen –

Tämä ruoka on vastaus laiskoille tai kiireisille kotikokeille: ei tarvita muuta kuin sekoitus ja ruoka on valmis laitettavaksi uuniin!

kikhernekiusaus

Ruokabloggaajallakin on päiviä, jolloin ei yksinkertaisesti ehdi tai jaksa laittaa ruokaa. Mutta syödä kuitenkin täytyy, että arki sujuu! Olen kirjoitellut nopeista arkiruokavaihtoehdoista aikaisemmin kasviskokin arkiruokarumba -postauksessa, mutta nyt kiireisille (tai laiskoille) kasviskokeille on tullut jälleen lisää valinnanvaraa kauppoihin! GoGreeniltä ilmestyi alkuvuodesta kauppoihin uusia ateriakastikkeita, joilla saa parhaimmillaan loihdittua itselleen arkiruoat viidessä minuutissa.

thai-curry

Tunnustan aika usein viime aikoina syöneeni näitä ateriakastikkeita arjen kiireisimpinä päivinä. Thai Currysta on muodostunut oma suosikkini: yleensä pilkon sekaan tofua ja syön kastikkeen kvinoan kanssa. Mexican Chili puolestaan toimii supernopeana tortillojen tai salaattitacojen täytteenä ja Indian Masala maistuu ekstralinsseillä tai -kikherneillä höystettynä. Vaikka paketissa lukeekin ”just add chicken”, kastikkeet ovat kaikki vegaanisia ja kanan tilalle voi tietysti lisätä tofua, kikherneitä, papuja, linssejä, soijasuikaleita tai -rouhetta tai vaikkapa seitania. Kastikkeet ovat muuten maustettu valmiiksi, mutta suolaa niihin ei ole lisätty. Se on pelkästään hyvä juttu, sillä monet valmisruoat tuppaavat olemaan liian suolaisia. Nyt suolan voi jokainen annostella oman maun mukaan.

Ateriakastikkeet toimivat erinomaisesti myös uuniruokien pohjana. Kokeile vaikka seuraavaa reseptiä! :) Vaikka uuniruokien valmistumisen odotteluun meneekin tovi, vapautuu kädet kuitenkin muihin hommiin sillä välin kun ruoka on uunissa. Uskomatonta, mutta tästä ruoasta tuli todella herkullista, vaikkei asian eteen tarvinnut tehdä itse juuri mitään. Upposi myös perheen sekasyöjälle!

Kikhernekiusaus

3-4 annosta

 • 1 pss (500g) peruna-sipulisekoitusta
 • 1 prk GoGreen Thai Currya
 • 1 prk kikherneitä
 • 2 tl kasvisliemijauhetta
 • (herneenversoja koristeluun)
 1. Huuhtele ja valuta kikherneet.
 2. Sekoita uunivuoassa yhteen jäinen peruna-sipulisekoitus, purkillinen Thai Currya, kikherneet ja kasvisliemijauhe.
 3. Paistaa kiusausta 200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Anna vetäytyä hetki.
 4. Koristele vuoka halutessasi herneenversoilla ja tarjoa esimerkiksi salaatin tai hörytetyn parsakaalin kanssa.

kikhernekiusaus2

Ateriakastikkeiden tarkemmat tuotetiedot löydät GoGreenin nettisivuilta. Kastikkeet löydät päivittäistavarakaupoista.

sponssi_musta (1)

Yhteistyössä GoGreen

 

34 vastausta kirjoitukseen “Kikhernekiusaus

 1. Missä hyllyssä nuo yleensä kaupassa ovat, säilykkeissä vai siellä missä on valmiit pastakastikkeet tms.? Ei ole osunut meilläpäin silmiin kaupoissa :(. Voisi olla hyvä hätävara olla kaapissa!

  1. Riippuu varmasti kaupasta. Toisissa kaupoissa ovat pastakastikkeiden vieressä, jossain säilykehyllyssä. Kaikissa kaupoissa en ole itsekään näitä nähnyt, mutta varmasti lähikauppiaasi ottaa näitä valikoimiin jos kysäiset :) Mun läheltä näitä löytyy Valintatalosta, mutta ajattelin kysäistä josko näitä saisi myös K-Supermarketiin, jossa asioin useammin.

 2. Jee tämä menee kokeiluin, heti kun kauppaan ennätän! Taidan itse kyllä rouhia noi kikherneet, kun mulle kikherneiden, pupujen ja herneiden kokonaisina syönti ruuassa tuottaa hasrukan kanssa aina ongelmia :D

 3. Tämä ei olisi voinut tulla parempaan saumaan! Olen etsimällä etsinyt hyviä kasvis-/vegaanivaihtoehtoja kinkkukiusaukselle, mutta jostain syystä niitä on kamalan vaikea löytää. Täytyy kokeilla hetimiten!! :)

 4. Hei! Tämä kuulostaa kokeiltavalta reseptiltä! Nopeita arkiruokavaihtoehtoja ei voi koskaan olla liikaa :)

 5. Ooh, juuri eilen citymarketissa käydessäni tästä Thai currysta oli tuote-esittelijä paikalla jakamassa maistiaisia. Siellä tarjolla oli couscousin kanssa tästä tehtyä kasviskastiketta, ihan hyvän makuiselta vaikutti tuotteena.
  Todella hyvältä idealta vaikuttaa myös tämä resepti, pitääpä kokeilla joskus kun haluaa helposti ruokaa :)

  1. Joo, tämä on kyllä mainio ratkaisu silloin, kun ei jaksa uhrata ajatustakaan ruoanlaitolle :)

 6. Kiitos helposta ja makoisalta kuulostavasta reseptistä! Tämä laiska kokkailija arvostaa. :)

  Asiasta toiseen, onko sinulla joku tietty soijasuikalesuosikki? Itse pidin tosi paljon Reformin soijasuikaleista, sillä ne oli mukavan kiinteitä. En ole kuitenkaan onnistunut löytämään niitä mistään pitkään aikaan. Laitoin Reformille kyselysähköpostiakin, mutta sieltä ei vastattu.

  Mukavaa sunnuntaita!

 7. Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla!
  Nuo GG:n ateriakastikkeet ovatkin uusi tuttavuus [johtunee siitä että meillä mies käy kaupassa pääsääntöisesti].

  1. On kyllä kivaa, että valmisruoka- ja puolivalmisteosasto laajenee vegaanien näkökulmasta koko ajan. Vaikka pyrinkin siihen, että ruoka olisi aina itse tehtyä, ihan aina ei aikataulu veny :)

 8. Hyvää oli, sitä GoGreenin juttua ei vaan löytynyt kaupoista, taitaa olla uusi tuote? Korvasin Mediterranean Salsalla, erinomaisen täyttävää ja maukasta! Kiitos!

 9. Oli muuten tosi hyvää! En löytänyt tuota GoGreenin juttua kaupasta, niin googlasin siihen käytettyjä mausteita ja korvasin niillä (hieman sovelsin) ja maustamattomalla. Kiitos reseptistä, tästä tulee mulle uus suosikki!

 10. Moi, en löytänyt kasvisliemijauhetta suuresta marketista, joten mitä sen tilalla voisi käyttää?

 11. Tein tänään ja erittäin hyvää. Harmi kun kastike oli aika tulista niin ei voinut antaa 3v ja 4v lapsille. Täytyy kehittää oma versio kookosmaidosta ja mausteilla.

  1. En osaa grammoista sanoa, mutta yhdessä purkissa/tölkissä on 2,5-3dl. Ei ole tässä ohjeessa niin gramman päälle :)

 12. En löytäny mistään kaupasta enää tuota gogreen kastiketta :(
  Onkohan sen valmistus lopetettu.. Kävin s-ryhmän ja k-kaupoissa, isommissa..etsimässä.

  1. Hei! Anteeksi, että vastaus hieman kesti! Kommenttisi oli vahingossa mennyt tutkan ohi. Tuotetta ei näköjään löydy enää GoGreenin nettisivuiltakaan. Harmi! Voit kuitenkin korvata sen tässä esimerkiksi currytahnalla maustetulla kookosmaidolla.

 13. Hei.
  Millähän tuon Go Green Thai Curryn voisi korvata, kun tuotetta ei kaupoista löydy? Minulle ei tarvitse olla vegaanista.

 14. Siis tämä on ollut nyt kolme viikkoa mun pelastus, kun on huiman stressaavaa, kiire ja energia loppu. Tän jaksan just laittaa ja syöminen on nautinto. Kiitos helposta arjen pelastuksesta <3

 15. Tiedätkö onko tuota gogreenin thai currya vielä myynnissä. Itse en ainakaan löytänyt. Löysin jonkun uncle bensin thai coconut curryn ja käytin sitä mutta se ei ole maidoton /:

 16. Ihanan helppo resepti. Korvasin Thai Curryn Plantin sipulin makuisella kaurakermalla ja hyvää tuli. Kikhernereseptit on uusia suosikkejani, koska onhan ihan haaskausta jättää tekemättä liemestä marenkeja :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights