Matchalatte

Syksyn tullen kaikki kuumat juomat ovat alkaneet taas houkutella. Jos ei ole ihan varma tekeekö mieli teetä vai kahvia, on matchalatte ratkaisu tähän ongelmaan :)

matchalatte2

Pääsääntöisesti olen sitä mieltä, että teehen ei kuulu sotkea maitoa. Brittiläistyylinen teenjuonti ei ole minun heiniäni, vaan nautiskelen mieluiten teen sellaisenaan, ilman maitoa ja sokeria. Matchalatte on kuitenkin poikkeus joukosta. Normaalisti ei kävisi mielessäkään lisätä maitoa ja makeutusta vihreän teen joukkoon, mutta tämä yhdistelmä toimii! :) Hienosta vihreästä teejauheesta, soijamaidosta ja vaniljasta syntyy ihana syysjuoma.

Parhaiten matchalatteen sopii kevyesti makeutettu soijamaito (käytin itse Provamelin luomua kalsiumsoijamaitoa, jota myymme Vegekaupassa). Vaniljasokerin voit halutessasi korvata esim. vaniljanmakuisella stevialla tai sokerilla ja vaniljatangosta raaputetuilla siemenillä.

En omista maidonvaahdotinta, joten oma latteni jäi nyt ilman paksua maitovaahtoa. Jos keittiön kaapistasi löytyy moinen vempele, kannattaa se toki ottaa tätä varten käyttöön.

matcha

Matchalatte

yhdelle

 • 2,5 dl makeutettua soijamaitoa
 • 2 tl matchajauhetta
 • 0,5 tl vaniljasokeria
 1. Kuumenna soijamaito kattilassa.
 2. Vispaa joukkoon matcha ja vaniljasokeri.
 3. Kaada juoma mukiin (vaahdota maidonvaahdottimella) ja nauti.

matchalatte

matcha2

LogoCol

Matchan tarjosi Turun Vegekauppa

10 vastausta kirjoitukseen “Matchalatte

 1. Haa! Näin yksinkertaista juttua täytyykin kokeilla. Jostain syystä minulla ei ole ollut onnea matchalatten kanssa ja sitä viimeisessä bloggauksessanikin ihmettelen. Koska juomana ei ole onnistunut, ovat matchat joutuneet kakkuun. Ei kyllä valittamista siinäkään :D

 2. Oi rakastan matchaa ! Onko vinkkejä mistä sitä muualta kuin vegekaupasta saisi? Helsingistä? Jostain kahviloista tilattua? Tsekkaa mun blogi erikabastlea.blogspot.com siellä myös matchaa siemaillen Tukholmassa ;)

  1. Veikkaan, että esim. Stockmannilta saa, sekä teekaupoista. Helsingissä on ainkin Théhuone, josta löytyy ihan takuuvarmasti :)

 3. Mulle tulee aina ”heikotus” pelkästä vihreästä teestä, joten ehkäpä tosiaan soijamaidolla terästäminen voisi olla hyvä kikka! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights