Tempe-pekoni

Sunnuntaiaamuisin tekee välillä mieli jotain rasvaista ja suolaista, mutta silti terveellistä. Savulla maustettu ja öljyssä rapeaksi paistettu tempe pelastaa pulasta!

tempe-pekoni

Innostun koko ajan vaan enemmän tempestä raaka-aineena. Tempe manis ja tempe-kookoscurry pyörivät jatkuvasti arkiruokalistallani. Ja jos haluan vain jotain minuutissa valmistuvaa syötävää, pyöräytän tempeviipaleet pestossa ja paistan ne pannulla leivän väliin.

Tänään maustoin tempen savunmakuisella marinadilla ja paistoin sen pannulla rapeaksi. Pekonia tämä luultavasti muistuttaa vain hyvin etäisesti, mutta toimii aamiaisella samaan käyttötarkoitukseen :) Innokkaimmat valmistaa tempepekonin kylkeen kokonaisen englantilaisen aamiaisen papuineen ja vegemakkaroineen, tai sitten paistaa vain kaveriksi kikhernemunakkaan tai pannukakkuja. Yli jääneet tempeviipaleet maistuvat muuten superhyviltä myös kylminä voileipien välissä, esimerkiksi avokadon kanssa.

tempe-pekoni2

Tempe-pekoni

noin 4 annosta

 • 200g soijatempeä
 • 1 rkl soijakastiketta
 • 1,5 rkl oliiviöljyä (+ öljyä paistamiseen)
 • 1 tl nestemäistä savuaromia
 • 1 rkl agavesiirappia
 • 0,5-1 tl chilikastiketta (esim. Sriracha)
 • 0,5 tl juustokuminaa
 • 0,5 tl paprikajauhetta
 1. Viipaloi tempe niin ohueksi kuin pystyt ilman että tempe murenee.
 2. Sekoita marinadin aineet yhteen. Lisää tempeviipaleet marinadiin ja kääntele aineet sekaisin.
 3. Kuumenna paistinpannu ja paista viipaleet runsaassa öljyssä rapeiksi ja kauniin värisiksi.
 4. Jos kaipaat lisää suolaa, voit vielä maustaa viipaleet vegaanisella pekonisuolalla!

Huom! Vaikka lupiinista ja herneestä valmistetut tempet ovatkin hyviä, ne eivät sovellu tähän reseptiin yhtä hyvin kuin perinteinen soijapavuista tehty tempe.

tempe

Mistä sitä tempeä sitten saa ostettua? Ekokaupoista. Turun Vegekaupassa meillä on myynnissä tätä Turussa perinteiseen indonesialaiseen tapaan valmistettua tempeä, joka on ehdottomasti parasta soijatempeä mitä olen maistanut aikoihin :)

6 vastausta kirjoitukseen “Tempe-pekoni

 1. Apua tarvitaan! Mitähän mä teen aina väärin kun paistan tofua, tempee yms. ja siinä on marinadia niin saan sen marinadin palamaan, mutta en itse tuotetta rapeaksi? Esimerkiksi tuo pesto palaa mulla mustaksi pinnalta, mutta tempe ei ole edes rapsakka… Millä asteella paistat tms.?

  1. Onko sulla huono paistinpannu? Tarttumaton, hyväpintainen paistinpannu ja reilusti öljyä auttaa asiaa :) Kaikki levyt ja pannut lämpenevät eri tavalla, joten vaikea antaa tarkkoja asteita, ei auta muu kuin kokeilla.

 2. Kiitos ohjeesta, tuo soijatempe on kyllä mahtava tuote! Kokeilin korvata marinadin oliiviöljyn tahinilla ja lorauksella sitruunamehua, toimi myös mainiosti ja toi kivaa lisämakua. :)

 3. Voikohan agave-siirapin korvata jollakin? Tavallista siirappia löytyy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights