Paahdettu porkkanalevite

Yhteistyössä Fazer – Uunissa paahdetuista porkkanoista ja auringonkukansiemenistä tulee ihana levite, joka sopii monenlaisten täytteiden kanssa voileipien väliin.

paahdettu-porkkanaleviteOlen mukana Blogiringin, Indiedaysin ja Fazerin kampanjassa, jonka aiheena on vatsan hyvinvointi ja Fazerin uudet vatsaystävälliset leivät. Edellisessä postauksessa kirjoittelin tarkemmin omista vatsanongelmistani, joten ei niistä enää tänään sen enempää, vaan tällä kertaa keskitytään herkuttelemaan :)

Eväsleipien syöminen on jäänyt viime vuosina aika vähiin, koska en ole halunnut kärsiä turvonneesta olosta koko työpäivää. Fazerin vatsaystävällisten leipien myötä olen viime viikkoina taas roudannut leipää töihin evääksi. Erityisen käteviä eväitä kiireisinä työpäivinä on sosekeitto ja tuhti eväsleipä, jotka pitävät nälän loitolla pitkään. Vatsaystävällisten leipien sarjasta löytyy kaura- ja ruisleipien lisäksi myös gluteeniton vaihtoehto.

paahdettu-porkkanalevite-3

Juurekset ovat tähän aikaan vuodesta ihania ihan missä tahansa, mutta niiden maut pääsevät aina paremmin oikeuksiinsa uunin kautta. Käytän paahdettuja juureksia usein myös erilaisten levitteiden ja tahnojen tekemiseen. Jos kaipaat hyviä päällisvinkkejä vatsaystävällisille leiville, tsekkaa tämän levitteen lisäksi ainakin Vegaaninen keittiössä -kirjan punajuurihummus sekä hapatettu cashewtuorejuusto :)

Paahdettu porkkana-auringonkukansiemenlevite

 • 2 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
 • vettä liottamiseen
 • 500 g porkkanoita
 • 5 isoa valkosipulinkynttä
 • 2-3 rkl oliiviöljyä
 • suolaa
 • (ripaus chilijauhetta)
 1. Liota auringonkukansiemeniä kylmässä vedessä 1-2 tuntia. Kaada vesi pois.
 2. Kuori porkkanat ja lohko ne. Laita porkkanat ja valkosipulinkynnet (kuorineen) uunipellille. Sekoita joukkoon 1 rkl öljyä ja suolaa.
 3. Paahda porkkanoita ja valkosipuleita 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat pehmeitä ja saaneet hieman väriä. Anna jäähtyä.
 4. Valuta auringonkukansiemenet. Purista valkosipuleiden sisus pois kuorista. Soseuta kaikki aineet tasaiseksi seokseksi. Lisää tarvittaessa hieman öljyä, kunnes levitteen koostumus on sopiva. Mausta suolalla ja halutessasi ripauksella chilijauhetta.

Porkkanalevite toimii sellaisenaan leivillä, mutta levitteen lisäksi leiville voi viipaloida esimerkiksi avokadoa, savutofua tai murustaa saksanpähkinöitä. Nam! Ja mikä ihana syksyinen väri!

paahdettu-porkkanalevite-4

 

paahdettu-porkkanalevite-2

Arvonta on päättynyt ja voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti. 

ARVONTA!

Kerro kommenttilaatikossa millä ruoilla tai raaka-aineilla hemmottelet vatsaasi. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan (vegaaninen) Fazerin tuotepaketti (joka ei kuitenkaan sisällä säilyvyyssyistä leipää).

Säännöt: Arvontaan voi osallistua 30.9.-6.10. Jätäthän toimivan sähköpostiosoitteen, jotta saan sinuun tarvittaessa yhteyden arvonnan päätyttyä. Mikäli sähköpostiin ei vastata 8.10. mennessä, palkinto arvotaan uudelleen. Onnea arvontaan :)
Indiedays ja BRM yhteislogo

Yhteistyössä Fazer

128 vastausta kirjoitukseen “Paahdettu porkkanalevite

 1. Kärsin vatsaongelmista ja hellittelen vatsaani kaurajukurtilla ja marjoilla, tällä takuuvarmalla yhdistelmällä en ainakaan saa lisäoireita! Päälle chia- ja hampunsiemeniä. :)

 2. Kaikki tuoreet leivät:)
  Reissumies paahdettuna avocadon kanssa. Nyt aamulla mukana oatlyn r

 3. Kaikki tuoreet leivät – erityisesti itse leivotut. Tämän aamun yksinkertainen herkku paahdettu reissumies, oatlyn fraiche ja avocado ja vähän sitruunapippuria. Inkivääri-sitruunateetä mukaan. Porkkanalevite menee kokeiluun!

 4. Marjainen chia-vanukas psylliumlisällä, ja vähän raakasuklaata pintaan, kyllä vatsa (ja makuhermot;) ) nauttii!
  Mukana arvonnassa!

 5. Jam, tuon porkkanalevitteen on pakko olla hyvää! Itse hemmottelen vatsaani kaikella kuitupitoisella. Minulla on ollut paljon ongelmia vatsan kanssa lapsesta asti, ja juuri oikeanlainen kuitupitoinen ruokavalio on tosi tärkeä! Ehkä tuo porkkanalevite on seuraava luottoreseptini, onhan sekin kuitupitoista! :)

 6. Kärsin parhaillaan pahoista vatsaongelmista, joihin ei ole löytynyt syytä, eikä oikein mikään tunnu auttavan. Turkkilainen jugurtti on yksi mikä sopii tällä hetkellä hyvin ja vatsa kiittää. Lisäksi olen lisännyt ruokaani pellavansiemenrouhetta ja juon aamuisin Boris-maitohappobakteerijuomaa.

 7. Just ostinkin kilon porkkanoita, lähinnä sosekeittoa varten mutta kyllähän siitä riittää tähänkin. leiväksi kylkeen kävis lidlin paistopisteen luomukaurasydämet mutta ehkä fazerin kauraleivät pääsee nyt testiin.. :-)
  Vastauksena arvonnan kysymykseen – kaurapuuro! ihan perinteinen veteen tehty puuro suolaripauksella, lemppariruokaa! sekaan voi heittää sattumiksi vähän siemeniä ja pähkinän paloja sekä puolukoita ja mustikoita :3 ja jos nyt kaurasta puhutaan tai myös helpoista eväistä, on pakko mainita kans paratiisi-yosa joka on ihanaa!

  1. Minä laitan omenan palasia kaurapuuroon. Saavat kiehua mukana ja vähän pehmetä. Samoin laitan vohveleita paistaessani taikinan päälle omenaviipaleen ja sitten vaan kansi kiinni ja ihana herkku tulee ilman hilloja sun muuta.

 8. Vatsan toiminnasta pidän huolta pellavansiemenrouheella sekä kuiturikkailla vehnäleseillä. Sopii esim. puurojen/jugujen sekaan.

 9. Mä oon todennu chiansiemenet ja kauraleseet parhaiksi masunhellittelyruoiksi. Parhaan herkkuaamupalan saa kun lisää lasiin kerroksittain kaurajukurttia, vedessä ja marjasoseessa liotettuja chiansiemeniä ja kippaa päälle vielä marjoja ja kauraleseitä. Namskis!

 10. Paljon kasviksia! Joskin papujen ja herneiden syömisen jälkeen ei tunnu vatsa kovin hemmotellulta… :) Kaura on hyvästä, kotimaiset marjat myös. Hapatettuja tuotteita yritän opetella syömään ja valmistamaan, kun ovat kuulemma niin hyvästä.

 11. Hellin vatsaani chiasiemenillä, kaurahiutaleilla ja maustamattomalla kaura- tai soijajogurtilla :)

 12. Minun mahalle paras on kaura. Ihan sama missä muodossa ;) mutta kaurapuuro aamulla leseiden ja siemenien kanssa on yhä ihan paras.

 13. Aivan ihanan väristä levitettä ja varmasti myös hyvää! Ja upean syksyiset kuvat. :) Vatsaani hellii vanha kunnon kaurapuuro. Välillä keittelen myös Pajalan puuroa, johon tulee mm. luumuja ja pellavansiemeniä.

 14. Puuro on paras! Tosin, itse olen siitä onnekas, että vegaaniksi ryhtymisen jälkeen vatsa tuntuu kestävän melkein mitä vaan, aikaisemmin oli ongelmia joka päivä.

 15. Ihan todella mahtavan oloinen leviteresepti; en olekaan aiemmin hoksannut käyttää paahdettuja porkkanoita levitteissä/tahnoissa, vaikka niiden suurkuluttaja olekin! Tää menee ehdottomasti kokeiluun :) Kiitos tästä!

  Mitä vatsan hellimiseen tulee, niin omaani huollan eräänlaisella FODMAP-ruokavaliolla, eli rajoittamalla raaka-aineita, jotka itselle aiheuttavat suolisto-ongelmia. Näitä omalla kohdallani on esim. punakaali, sipuli, vehnä. Sen sijaan suosin hellempiä raaka-aineita, kuten tattaria, kauraa, vihreitä vegejä. Lisäksi silloin tällöin juon savea.

 16. Piristän syksyisiä iltoja itsetehdyillä sosekeitoilla. Mm. tomaatti-, bataatti- ja punajuurikeitokset saavat vatsanikin hyvälle tuulelle. Niin ja sekaan turkkilaista jugua sekä ripaus juustokuminaa, niin mieli kuin vatsakin kiittää!

 17. Aloitan aamuni lempeästi kaurapuurolla, johon tänään laitoin lisäksi banaania, pellavarouhetta ja pähkinöitä.

 18. Hellin vatsaani aamuisin tuorepuurolla. Laitan siihen tattarihiutaleita, kauraleseitä, chia-siemeniä, pähkinä- ja pellavarouhetta ja mantelimaitoa. Päälle vielä kunnon kourallinen pakastimesta kotimaisia marjoja. Masu hymyilee. :)

 19. Vatsan ystävä on aina ollut veteen tehty kaurapuuro, sellainen pidempään oikein miedolla lämmöllä porissut. Välillä sekaan hiukan puolukkaa, niin aamu alkaa oikein mainiosti. :)

 20. Kaurapuuroa, teellä, mustikoila ja riittävällä määrällä vettä päivittäin. Myös maitohappobakteerit käytössä.

 21. Aloitan milteipä jokaisen aamun kaurapuurolla. Vatsa tykkää kuitenkin erityisesti ihan yksinkertaisesti vedestä! Eli pitää muistaa juoda vettä, vähän ja tasaisesti pitkin päivää.

 22. Kaurapuuro mustikoilla luotto ”ystävä” vatsalleni.

 23. Aamulla ensimmäisenä kaurapohjainen marjasmoothie, joka on terästetty pellavansiemenillä ja spirulinalla. Ei ole sen jälkeen väsymyksestä tietoakaan, vaikka joutuisi heräämään ennen aamukuutta.

 24. Luomukaurapuuro ja mustikat, yhdessä tai erikseen nautittuna. Myös käveleminen auttaa usein vatsakipuihin.

 25. Keittiössä odottaa kasa porkkanoita jo valmiiksi, eli resepti taitaa lähteä pian kokeiluun :)

  Oma vatsani kiittää erityisesti näin syksyisin pehmeän makuisista kasvissosekeitoista!

 26. Hemmottelen vatsaani tuorekaurapuurolla ja chiavanukkaalla. Tiedätkö muuten missä noita leipiä myydään. Olen etsiskellyt jo kahdesta isosta kaupasta Turussa (Prisma ja CM). Olisi kiva päästä kokeilemaan sitä kauraleipää.

 27. Kaurapuuro, joskus hillosilmällä tai mehukeiton kanssa. Liikkunta. Kokopäivän istuminen saa varmasti olen turvoksiin.

 28. Vatsan hemmottelulle nappivalinta on pehmeä puuro kaura- ja vehnäleseistä, sen sekaan sitten maustamatonta (soija)jugurttia, marjoja ja pellavansiemenrouhetta. Vastaavasti jotkin ihanat samettiset smoothiet toimivat myös hyvin. Ja ihan noin muuten yleensä vegaaniset ruuat jättävät vatsalle (ja itselle) huomattavasti mukavamman olon kuin eläinkunnan antimet.

 29. Viime aikoina mahaystävällistä ruokaa on ollut melkein mahdoton löytää, kun kaurapuuronkin jälkeen närästää. Mutta marjoista ja hedelmistä tehty smoothie toimii aina ja piristää mieltäkin (:

 30. Mun masu on onneksi hyvin tyytyväinen, eikä tarvitse lepyttelyä, mutta välttämällä valkoisia vehnäpommeja ja suklaata jää pörinät vähemmälle. Kuitu nyt varmasti hellii jokaisen vatsaa, itse tykkään siemenistä ja juureksista, joten tämä levite menee kokeiluun!

 31. Tosi vaikee kysymys oikeesti, koska helpompi olis sanoa, minkä syömättä jättämällä vatsa ei toimisi… mutta ehkä luonnonjogurtti ja hunaja voisi olla mulle sellasia, mitkä saa vatsaan hyvän olon aikaseksi. Myös hedelmät, ja syönkin niitä tosi paljon! :)

 32. Ihana resepti! Kuten koko blogikin!
  Kaurapuuro (kanelilla+banaanilla) on paras vatsan hellimiseen.

 33. Hellin vatsaa aamuisin puurolla tai smoothiella johon laitan ainakin marjoja esim. mustikoita ja pellavansiemenrouhetta. Täytyy kokeilla tuota levitettä ja noita uusia vatsaystävällisiä leipiä sillä syön myös leipää paljon!

 34. Tuorepuurot on tosi hyviä, etenkin kun pistää marjoja ja hampunsiemenrouhetta sekaan :)

 35. Ruisleipää tulee syötyä ihan joka päivä, ja vatsa kiittää :)

  Näyttää kyllä herkulta tuo levite!!

 36. Vatsani on myös herkkä ja on erilainen melkein joka päivä. Hemmottelen sitä helposti sulavalla ruoalla, enkä syö vatsaani liian täyteen niin vatsa kiittää. Yleensä vatsalleni toimii perinteinen kaurapuuro 😊

 37. Olen kärsinyt refluksista jo alakoulusta asti ja hommaa on hankaloittanu etenkin tämä valkosipulin kasvava käyttö (varsinkin kasvis)ruoanlaitossa – kuten tässäkin reseptissä :D. Siihen kuitenkin saan helpotusta (lääkkeiden lisäksi) muunmuassa kaurajogurteista, ne rauhottaa vatsaa tosi hyvin :). Myös jotkut hedelmät tai vihannekset, esim banaani ja avokado on aina neutralisoivia ja vatsaystävällisiä.

 38. Oma vatsani vaatii joka päivä hapatettuja tuotteita, kuten esimerkiksi jugurttia. Kuituja tulee monipuolisista kasviksista ja täysjyvistä, mutta liiallinen leivänsyönti ei tee ololle hyvää. Täytyy laittaa tuo Fazerin uutuusleipä testiin!

 39. Maustamaton jogurtti, turkkilainen jogurtti ja marjat sekä siemeniä tai mysliä

 40. Boris juoma on täällä aktiivisessa käytössä aamuisin ja tsemppaa hyvin vatsaa stressinkin iskiessä :)

 41. Aamuisin chiatuorepuuro, usein mustikoita, mantelimaito, ei valkoista sokeria

 42. Kasvimaitoon keitetyllä kaura-hirssi tai- tattaripuurolla :) Vatsa kiittää :)

 43. Hemmottelen vatsaani perinteisellä kaurapuurolla tai raakapuurolla, jossa on rahkaa, kaurahiutaleita, chia-siemeniä ja marjoja :)

 44. Paljon kasviksia, marjoja, pellava&chia&psylliumsiemeniä ja hapatettuja tuotteita. Gluteeniviljoja ja palkokasveja maltillisesti. Näistä vatsa kiittää! Ja kiittää taatusti myös porkkanalevitteestä jota se saa viimeistään huomenna!
  Heli

 45. Kaurapuuro pellavansiemenrouheella on vatsan suosikkiruokaa. Ja kaikki missä on inkivääriä!

 46. Vatsani tykkää pehmeistä rasvoista, olenkin pähkinöiden suurkuluttaja. :)
  Erilaiset keitot rauhoittavat myös jos on vatsavaivoja.

 47. Hellin vatsaan veteen keitettyjä puurolla. Fazerin alkupuurot ovat hyviä☺

 48. Oma vatsani ei ole onneksi sieltä herkimmästä päästä (vaikka sekin toki aika ajoin ottaa joistain ruoka-aineista nokkiinsa..), mutta mieheni maha onkin sitten sitäkin herkempi. Meillä siis sen vuoksi tasapainoillaan ruokien kanssa ja esim. tuliset ruuat ja ruisleipä ovat aikalailla pannassa.

 49. Kaurapuuro leseillä ja pellavansiemenrouheella/hampunsiemenrouheella, ja marjoja sekaan, toimii hyvin :)

 50. Haudutetuilla puuroilla, raakakaakaolla, kauraleivällä, marjoilla. Suomalaisia hyvänolon herkkuja on valtavasti!

 51. Minä hellin vatsaani vihreällä teellä, sitruunalla ja ihan vaan juomalla vettä!

 52. Kantarellirisotto ja suppiskeitto maistuvat minulle parhaiten juuri nyt!: )

 53. Ihana kuva ja herkullisen kuuloinen ohje! Kiitos!
  Vatsaa hellin metsämarjoilla; mustikoilla ja puolukoilla sekä leseillä. Joskus turvaudun maitohappobakteereihin.

 54. Joka aamuinen puuro, itse poimimat marjat, kauramaito. Luonnonjogurtti tekee hyvää vatsalle.

 55. Paras keino helliä vatsaa on rentouttava, rauhallinen viikonloppuaamu, jolloin saa nauttia kaurapuurosta ja vihersmoothiesta. Vatsa kiittää! :)

 56. Siemenillä maustetulla kaurapuurolla ja chia-vanukkaalla!

  Ja nam, mikä ohje! Pakko päästä testaamaan…

 57. Vatsani on monen lailla usein kipeä ja parasta sille onkin välttää paljon vehnäjauhoa sisältäviä tuotteita. Onneksi nykyään on niin monia vaihtoehtoja joilla pääsee tekemään omia versioita. Ostin heti tänään ruisversiota leivästä, toivottavasti on hyvää koska ruisleipä on suurin herkkuni :)

 58. Yosan kaurajugurteilla, erityisesti Greek Style on herkullista ja hyvää vatsalle :)

 59. Sairaan suolen kanssa ei aina oikein tiedä, miten sitä hemmottelisi… Mutta päivää alkaa parhaiten hyvin haudutetulla kaurapuurolla. Ja kun vatsaa vääntää niin, ettei oikein mikään maistuisi, niin silloin maustamaton luonnonjogurtti on kaikkein parasta.

 60. Kaurapuurolla ja syömällä monipuolisesti vähän kaikkea (lihattomasti toki) ;)

 61. Omistan rautavatsan, ongelmia ei yleensä ole. Rakastan sosekeittoja,erityisesti näin syksyllä punajuuri- linssiporkkanakeitot maistuvat. Päälle siemensekoitusta ja kylkeen kunnon ruisleipää!

 62. Kaurapuuro kanelilla,hapanmaitotuotteet,vesi.Fazerin gluteenittomat kaurasämpylät ovat huippuhyviä!

 63. Hemmottelen vatsaani kauramaitoon keitetyllä kaurapuurolla, sekaan vielä banaania ja marjoja. 😊

 64. Syömällä terveellisesti, säännöllisesti ja laadukkaasti sopivan kokoisia annoksia kerrallaan. :)

 65. Alku-hiutaleisiin tehty pehmeä kaurapuuroa, marjoja ja ceyloninkanelia❤

 66. Maustamattomalla yosalla, jonka sekaan laitan mustikoita, banaania ja ripauksen kanelia.

 67. Tehokkain ja nopein apu vatsalleni on meditaatio ;) Se auttaa kuuntelemaan kehoa ja mitä esim. vatsa juuri sillä hetkellä kaipaa. Tässä yhteydessä kysyttiin kuitenkin ruokaa. Vatsani reagoi helposti stressiin ja silloin parasta lääkettä on helposti sulavat ruoat kuten puuro, smoothiet, lempeät sosekeitot sekä suosikkiteeni, joka sisältää mm. kardemummaa, fenkolia, inkivääriä, korianteria ym.

 68. Tattarihiutalepuuro jäisillä mustikoilla, banaanilla sekä vaahterasiirapilla. Uskomaton yhdistelmä!

 69. Olen aina vähän inhonnut kaurapuuroa, mutta saanut viime aikoina ahaa-elämyksen että senhän saa tuunattua maistuvaksi helposti: lusikallinen kookosöljyä ja kanelia sekaan, päälle vaikka banaania ja hintunen koivusokeria. Uppoaa ja vatsa tykkää!

 70. Kaikki mikä on kaurasta on mun masun lempiruokaa! Puuro tai kauraisa smoothie kuuluu jokaiseen päivään :)

 71. Kärsin usein vatsavaivosita, mutta kaurapuurolla tai muilla kauratuotteilla ja pellavansiemenillä saa rauhoitettua vatsaa. Banaani tuntuu myös sopivan hyvin vatsalleni :)

 72. Miedot kasvissosekeitot (esim. kesäkurpitsa-, kukkakaali- tai myskikurpitsakeitto) sopivat minulle hyvin, jos maha on kipeä. Marjat ja hedelmät ovat myös hemmottelua niin makuhermoille kuin vatsalle.

 73. Paljon kasviksia, täysjyväviljoja, kauraa ja puuron sekaan pellavansiemenrouhetta. Kuiduilla ja ylipäätään terveellisellä rukavaliolla pysyy mun vatsani kunnossa.

 74. Hemmottelen vatsaani kauramaidolla, jonka keitän soijamaitoon ja tuunaan puolukoilla & omenalla.

 75. Kaurapuuro ja mustikat toimivat aina kun vatsa kaipaa hellyyttä.
  Lisäksi pellavansiemeniä <3

 76. Hellittelen vatsaani aamuisin joko kaurapuurolla tai chiansiemen-kaurahiutale-marja tuorepuurolla. Avokadoa ja kourallinen pähkinöitä niin vatsa voi hyvin.

 77. Hemmottelen vatsaani usein maustamattomilla soijajuguilla sekä marjoilla, joskus myös soijamaitoon keitetty mannapuuro tekee hyvää!

 78. Hellin itseäni joka aamuisella kaurapuurolla, johon sekoitan runsaasti kotimaisia, itse poimittuja marjoja (mustikkaa, vadelmaa, mansikkaa, hillaa, mustaherukkaa tms. päivästä riippuen). Lisäksi noudatan täysin maidotonta, gluteenitonta ja yleensä myös vegaanista ruokavaliota. Sokerin määrä on tärkeä pitää mahdollisimman pienenä ja huolehtia riittävästä veden juomisesta. Lisäksi syön päivittäin pienen määrän pähkinöitä /siemeniä :)

 79. Minä hellin vatsaani tuoreilla kasviksilla, gluteenittomalla terveellisellä raakaruoalla, sekä kaurajugurtilla ja siihen päälle jotain kuitupitoista ja chiansiemeniä. :)

 80. Kaurapuuro kotimaisilla marjoilla ja marjasmoothie, johon tulee mustaherukoita, mustikoita, puolukoita, karviaisia ja mansikoita. Sekaan myös muutama manteli, nam.

 81. Vatsalle nannaa, no tietysti puuroa marjoilla/itse tehdyllä marjahillolla tai hedelmäsalaattia! Eniten hedelmistä tykkään keltaisista kiiveistä, nektariineistä ja suomalaisista ompuista ☺️

 82. Vatsaa hellin helposti sulavilla ruoka-aineilla, kuten jugurtilla ja sosekeitoilla. Detox-tee on myös osa arkea <3 iltasyömisen välttäminen on itselleni avain ongelmavatsan hallintaan.

 83. Vatsaa hellin kaurapuurolla, soijajogurtilla ja banaanilla :) välillä juon myös vatsaa rauhoittavaa yrttiteetä ^_^

 84. En ole kovin ”vatsatiedostava” koska pystyn syömään lähes mitä vain vatsan toiminnan puolesta. Kuitenkin, olen havainnut että kahvin vähentäminen ja leivän korvaaminen maustamattomalla jogurtilla tekevät hyvää mahan äksyillessä.

 85. Raskausaika on tuonut mukanaan uuden tuttavuuden nimeltä ummetus, johon paras lääke on kotimaiset makeat luumut. Myös muut satokauden kasvikset ovat vastustamattomia.

 86. Hellin vatsaani kunnon riisipuurolla tai chia-siemensmoothiella. Kyllä maha tykkää :)

 87. Kuidut ja laadukkaat Puhdas+ -maitohappobakteerit! :) Valkoisen vehnän ja sokerin käytön pyrin pitämään minimissä.

 88. Minullakin herkästi turpoava vatsa, joten hellin sitä maustamaustamattomalla jogurtilla, chiansiemenillä, pellavansiemenrouheella ja liotetuilla luumuilla. Juomaksi huoneenlämpöistä vettä ja vihreää teetä.

 89. Chia-vanukkaat ja kaurapuuro (tai chia-siemenillä ryyditetty kaurapuuro) ovat vakkareita aamupalallani. Ja vatsa kiittää :)

 90. Tein tätä tänään ja on aivan sairaan herkullista! :) Tulen ehdottomasti tekemään toistekin, nam! :P

 91. Tästä on tullut vakkarireseptini. Pienillä maustemuutoksilla saa vaihtelua. Raakaa punasipulisilppua en kuitenkaan joukkoon suosittele, sillä sen maku vain voimistui päivä päivältä. :D Mitenköhän tämä kestäisi pakastamisen?

 92. Tein lauantaina porkkanalevitettä. Sitä on vielä aika paljon jäljellä. Maku on kyllä erinomainen, mutta syön leipää kohtalaisen vähän. Mitenkähän se olisi paras tuunata ruoka-annokseksi?

  1. Heippa! Pahoittelut, että vastaus vähän viivästyi. Uskoisin, että tämä voisi toimia hyvin myös pastan seassa tai vaikka kasvispihvitaikinassa. Levitettä voi käyttää myös kasvisten dippaamiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights