Vegaaninen munavoi

Munatonvoi, eli vegaaninen munavoi pyöräytetään helposti tofusta ja erehdyttävästi kananmunan makua muistuttavasta mustasta suolasta.

vegaaninen-munavoi-2

Kala Namak eli musta suola on jännä tapaus. Siinä on voimakas rikkipitoinen, erehdyttävästi kananmunaa muistuttava maku ja tuoksu. Se sopiikin siis ihan loistavasti esimerkiksi vegaanisen tofukokkelin, kikherneomelettien ja vegaanisen munavoin maustamiseen. Kala Namakia löytyy Vegekauppojen lisäksi joistain aasialaisia elintarvikkeita myyvistä kaupoista ja ekokaupoista. Älä kuitenkaan sekoita Kala Namakia tavallisissa ruokakaupoissa myytävään väriltään mustaan suolaan – se maistuu tavalliselta suolalta, mutta on vain väriltään erilaista.

Vegaaninen munavoi eli munatonvoi

 • 250 g maustamatonta kiinteää tofua
 • 140 g vegaanista margariinia (esim. tummansininen Keiju)
 • 0,5-1 tl Kala Namak -suolaa
 • 1-2 rkl silputtua ruohosipulia
 1. Kuivaa tofu talouspaperilla ja murenna se haarukan avulla.
 2. Sekoita margariini tofun joukkoon. Mausta suolalla ja ruohosipulilla.
 3. Anna munattoman voin maustua jääkaapissa noin puoli tuntia.
 4. Tarjoa karjalanpiirakoiden kera.

vegaaninen-munavoi

Kaupoista löytyvät vegaaniset valmisriisipiirakat löytyy listattuna vegaanituotteet.net -sivustolta. Äidille terveisiä, että meille saa seuraavalla vierailulla tuoda niitä itse tehtyjä mukanaan!

15 vastausta kirjoitukseen “Vegaaninen munavoi

 1. Tuo on tosi hyvää,joskus blogin alkuaikoina postasin myös kun söin ”eggless egg saladia” tutun luona. Mutta muuhun en ole sitä mustaa suolaa käyttänytkään.Onko sulla jotain ideoita?

  1. Tuossa mainitsinkin jo tofukokkelin ja kikherneomeletin, mutta ihan äkkiseltään ei tule muuta mieleen. Olen vähän vieraantunut kananmunan käytöstä, mutta kyllä tuo suola varmasti sopii kaikkiin ruokiin, joihin sitä kananmunan makua haluaa :)

 2. Tein juuri tilausta Raakatorille ja huomasin että heidän valikoimiinsa oli myös tullut Kala Namakia. Hetken jo harkitsin pitäiskö klikata ostoskoriin, mutta en tiedä tulisiko sitä kuitenkaan sitten käytettyä.. Ehkä pitää harkita vielä uudelleen. :) Sen sijaan ravintohiivahiutaleita tilasin viimein, odotan innolla että pääsen testailemaan vegaanijuustohommia!

 3. Haa, munaton ja voiton munavoi onkin ollut mielessä etsiä.

  Pidämme munavoista ihan sikeäksi koneella ajettuna eli ei perinteisenä murumaisena. Toimiikohan tämä resepti sellaiseen? Pitäisiköhän tofu vaihtaa pehmyeen versioon?

  Huomenna musta suolaa metsästämään!

  1. En ole ikinä syöynyt sileää munavoita, joten en tarkalleen tiedä minkälainen sen koostumus kuuluu olla. Paras lopputulos syntynee, kun testailee eri tofulaatuja ja valkkaa itselleen sopivimman :)

   1. (Niin hmm, näin pari kuukautta myöhemmin voisi kait kertoa, että miten meni…?)

    Eli käytin Jalotofun pehmeää, maustamatonta kun sitä sattui olemaan. Surautin sekoittimella ja koostumus oli hyvä. (En käsitä miksei kaikki tee niin, piirakan päältä putoilevat muruset on raivostuttavia!! :P)

    Ensin maistui omaan makuuni liikaa rasvalle, lisäsin tofua. Sen jälkeen ”kananmunan” maku vähän heikkeni, mutta suola sen sijaan maistui ihan liikaa. :( Laitoin ohjeen mukaan tuon pienemmän määrän. Jääkaapissa jokunen tunti levättyään levite tuntui kuitenkin hieman onneksi tasaantuvan tms.

    Suureksi yllätykseksi sekasyöjäkin oikein sanoi tykkäävänsä! Ei tietenkään ehdan munavoin veroista, kevyempi. Kyllä tätä tarvitsee varmaan vielä uudemman kerran kokeilla, nyt kun meille kiikutettiin lahjaksi piirakoitakin. Vaan mitähän muutoksia tähän nyt keksisi tehdä…? Ainakin kiinteää tofua voisi kokeilla, sikäli kun tähän hätään sitä löydän.

 4. Toimi ihan loistavasti extra firm silken-tofulla. Vaikka tofu oli parasta ennen jo vähän aikaa sitten :) Ja tämä menikin aivan täydestä! Onneksi annoin vegaaniselle munavoille vielä mahdollisuuden siitä huolimatta, että en tykännyt aiemmin kokeilemastani kikherneitä sisältävästä versiosta. (Tähän en kaivannut edes ruohosipulia!)

 5. Eikö tuossa Keijussa ole palmuöljyä? Ei tee mieli ostaa siinä tapauksessa. Onko mitään vegaanista margariinia ilman palmuöljyä?

  1. Olisko Keijun se ”uusi” DHA margariini ilman palmua? Empäs oo kattonu. Ja jääkaapissa ei sitä just nyt oon. Se on ainakin musta parasta leivänpäällä ja kaikessa muussa kun paistamisessa. :D
   Mä kans karsastan tota palmuöljyä…eettisistä syistä.
   Meinaan jouluksi tehdä tätä munavoita iman munaa. :D

   1. Kyllä nuo kaikki markkinoilla olevat margariinit taitavat sisältää palmuöljyä. Suosittelen valitsemaan valmistajan sen mukaan, että sillä on jotain sertifikaatteja ja takeita palmuöljyn eettisemmästä tuotannosta. Ainakin Keijun ja Pirkan tuotteissa käytetään sertifioitua palmuöljyä (sama valmistaja). Boikotin sijaan suosittelen myös lähettämään palautetta valmistajille ja pyytämään selvitystä palmuöljyn tuotannosta sekä etsimään sille vaihtoehtoja.

 6. Ainakin mun löytämä Kala Namak -suola on sellaisia isoja kokkareita. Murskaanko sen siis ensin jollain (morttelilla?) ja mittaan sitten suolan määrän vai mittaanko tuon määrä kokkareina ja murskaan sitten?

  1. Heippa! Kiitos kysymyksestä. Tavallista suolaakin on eri karkeuksia. Hieno suola sopii tähän reseptiin paremmin (samaan tapaan kuin ei tähän kannata käyttää esim. karkeaa merisuolaa), eli suosittelen hienontamaan sen ensin. Ja suolaa kannattaa lisätä aina oman maun mukaan, mittaaminen tässä ei ole niin justiinsa :)

 7. Hei, minkälainen määrä tästä suunnilleen tulee? Riittääkö monelle piirakalle?

  1. Moikka! Pahoittelut, että vastaus vähän viivästyi! Reseptistä tulee noin 400g, mutta valitettavasti en ole laskenut monelle piirakalle riittää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights