Aurinko lasissa

Talvi tulee, oletko valmis?

aurinko-lasissa

Nyt on taas se aika vuodesta, kun täytyy toden teolla alkaa psyykkaamaan itseään talvesta selviytymiseen. Vaikka pimeydestä ja räntäsateesta selviytyäkseen oikeasti tekisi mieli kauhoa kaksin käsin suklaata ja huuhdella ne alas ämpärillisellä kahvia, on kuitenkin fiksumpaa keskittyä syömään värikkäitä vihanneksia ja hedelmiä. Kuten kirjoittelin aikaisemmin täällä, omasta hyvinvoinnista huolehtiminen on ollut melko retuperällä sen jälkeen, kun ryhdyin puolitoista vuotta sitten yrittäjäksi. Nyt painaa taas jo joulukiireet päälle, ja samaan aikaan on vuoden pimein kausi meneillään. Nyt on siis entistä tärkeämpää yrittää syödä vähän fiksummin!

Päätinkin tänään maanantain kunniaksi, että alan taas juoda säännöllisesti smoothieita. Kesäinen lupaukseni vihannesten ja hedelmien syömisen lisäämiselle on toiminut ihan hyvin, mutta kenties aamu- ja iltapäiväsmoothie voisi olla hyvä uusi tapa ja apu marraskuun pimeyden selättämiseen.

Tänään surautin smoothien erinäisistä mitä-kaapista-löytyy -aineksista. Lopputuloksesta tuli vahingossa niin hyvä, että tässä resepti jakoon teillekin :)

Aurinko lasissa

1-2 annosta

 • 3 sellerinvartta
 • 2 keskikokoista porkkanaa
 • kourallinen jäisiä mangokuutioita
 • 170g vesimelonia paloina
 • 1-2 rkl vaniljanmakuista proteiinijauhetta (käytin tätä)
 • vettä
 1. Paloittele selleri tehosekoittimen kannuun. Kuori ja paloittele porkkanat ja lisää ne joukkoon.
 2. Lisää sekaan mango ja vesimeloni sekä proteiinijauhe.
 3. Kaada vettä joukkoon ja soseuta smoothie tasaiseksi. Lisää vettä sen verran, että smoothien koostumus on sopiva.

Vinkki! Porkkanoiden hienontamiseen tarvitset melko tehokkaan tehosekoittimen, joka tekee sileää jälkeä.

aurinko-lasissa-2

Mites te siellä ruudun toisella puolella? Löytyykö hyviä vinkkejä kaamoksen selättämiseen? :)

12 vastausta kirjoitukseen “Aurinko lasissa

  1. Noi mehustushommat kyllä kiinnostaisi, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi tutkia laitteen hankintaa.

 1. Yritän mehustaa vihanneksia joka päivä ja juon lasillisen joko aamulla tai lounaalla. Suosikki taitaa olla pinaatti, parsakaali, lehtikaali, päärynä, inkivääri, chili, sitruuna, kurkku kombo…sillä mennään lujaa loppupäivän! Terveisin Anne Maalaisbistrosta.

 2. Sauvasekottimen käyttäjän vinkki: Raasta porkkanat ennen surauttelua. Uskaltaiskohan kokeilla lisätä raastettua inkivääriäkin sauvasekotin-smoothieen … Kiitokset loistavasta sivustosta!

 3. Aloitin lakto-ovo-veganismin noin.1-2 vuotta sitten. En ole ikinä oikein pitänyt liharuoista tai kananmunista, nyt syksyllä vaihdoin soija-ja riisimaitoihin ja maitotuotteisiin (jugurtit, kermat jne…). Olen innokkaasti opiskellut uutta elämäntapaani mutta aluksi jännitti paljon se miten pystyn korvaamaan kasviksilla kaikki tarvittavat proteiinit ja kalsiumin ja kananmunan leivonnassa. Sun blogin myötä olen kyllä oppinut tekemään hyvää ja helppoa vege ruokaa ja ajattelinkin uuteenvuoteen mennessä siirtyä kokonaan vegaaniksi ja sun jouluruoka vinkkien myötä voin pitää ensimmäisen täysin vegaanisen jouluni!😊

 4. Onpa ihanan kuulloinen vihersmoothien serkku. Tulee ehdottomasti käyttöön pimeinä aamuina :)

 5. Mitä pakastettuja mangokutioita käytät? Cittarista ostamani ovat mielestäni uodon makuisia ja pilaavat smoothien.

  1. Yleensä Pirkan mangokuutioita. Onko sulle tuoreen mangon ominaismaku tuttu? Siinähän on aika voimakas, erikoinen maku. Pakastetut mangokuutiot ovat varmaan osittain raakoja, jolloin maku on entistä voimakkaampi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights