Kokonaisena paahdettu kukkakaali

Harissalla maustettu, kokonaisena paahdettu kukkakaali on mielettömän hyvää! Kukkakaalit ovat nyt parhaimmillaan, ja niitä saa helposti isommankin määrän paistumaan kerralla.


Kukkakaalista on tällä hetkellä ylitarjontaa, ja herkut uhkaavat jäädä peltoon mätänemään, mutta onneksi #Kukkakaalitalkoot on saanut somekansan villiintymään! Olen itsekin viime päivinä tehnyt osani talkoista ja kokannut kukkakaalia muutamassa päivässä jo useamman kilon.

Idea tähän ruokaan tuli viime viikonlopun valokuvauskurssilta, jossa saimme nautiskella Haarukkavatkain-blogin takana häärivän Minnan ihanista herkuista. Itse kurssilla opin aivan valtavasti uusia juttuja mm. Lightroomin käytöstä ja kännykällä kuvaamisesta – Tim Clinch oli niin innostava ja inspiroiva opettaja, että tästä saa kyllä ammentaa intoa omiin hommiin vielä pitkäksi aikaa!

Kurssi huipentui sunnuntaina ihanaan vegaaniseen brunssiin Ruttopuistossa, jossa pääsimme paitsi kuvaamaan ruokia, myös syömään kaikki Minnan tekemät herkut. Kuvassa näkyvä herkullinen kukkakaali pääsi tänään keittiössäni uusintakierrokselle. En huomannut kysyä reseptiä, mutta tein kaalista oman versioni kaapista löytyvistä aineista. Ei hullumpaa!

Maustoin oman kukkakaalini harissalla ja valkosipulilla ja lisäsin päälle vielä yrttejä ja pähkinöitä paistamisen jälkeen. Niiiiiin hyvää! Kokonainen kukkakaali näyttää paistettuna juhlavalta, mutta sen tekeminen onnistuu ihan minimaalisella vaivalla. Ruoka minun makuuni!

Kokonaisena paahdettu harissakukkakaali

4-6 annosta

 • 1,25 kg kukkaalia (minulla oli 3 pienehköä kaalia)
 • 2-3 rkl harissatahnaa
 • 4 rkl oliiviöljyä
 • 2 valkosipulinkynttä silputtuna
 • 1 tl juustokuminaa
 • 0,5 tl suolaa

Tarjoiluun

 • kourallinen tuoretta korianteria
 • kourallinen tuoretta minttua
 • 2 rkl oliiviöljyä
 • 2 rkl saksanpähkinöitä
 • 1 tl sitruunamehua
 • ripaus suolaa
 1.  Kuumenna uuni (200°C).
 2. Poista kukkakaaleista lehdet. Sekoita yhteen harissa, oliiviöljy, valkosipulinkynnet, juustokumina ja suola. Laita kukkakaalit uunipellille leivinpaperin päälle ja valele harissaseos kukkakaalien pinnalle.
 3. Paista kaaleja uunissa noin 50 minuuttia.
 4. Silppua yrtit ja saksanpähkinät. Sekoita kaikki aineet yhteen ja valele seos hieman jäähtyneiden kaalien pinnalle.

Paistetun kukkakaalin kanssa voi tarjota esimerkiksi kasvispyöryköitä ja hummusta, seitanpihvejä tai ruokaisaa kvinoa-papusalaattia.

18 vastausta kirjoitukseen “Kokonaisena paahdettu kukkakaali

 1. Meillä ei meinaa kukkakaali upota millään. Minä kyllä tykkään raakana ja keitettynäkin, mutta 1 viidestä ei oikein riitä kunnon kulutukseen…
  Paahdettuna minulle on kukkakaali sitten yllättäen tuottanut vaikeuksia. Jotenkin siitä tulee liikaa kypsä kaali mieleen. Ehkä olen tehnyt väärällä reseptillä.

   1. Korjaisin vielä, että ylikypsä mauton kukkakaali on vielä kamalampaa :D Mä kyllä tykkään kaaleista kaikissa muodoissaan, paitsi pakastimen kautta.

 2. Munkin teki heti mieli päästä tekemään tätä, ja luulin, että kasvimaallani olisi vielä kukkakaalia jäljellä. Pettymys oli suuri kun ne muutamat huolella vaalimani kukkakaalit oli menneet pilalle, ja tämä kokeilu jäi sitä myöten seuraavaan kertaan. sun ohje kuulostaa tosi hyvältä!

 3. Nam,kukkakaalit ovat suurta herkkuani, ja täällä pitää tosin odotella vähän viileämpiä säitä että taas saisi kauniita yksilöitä. Kokonaisena paahdettuna onkin melkein parhainta mitä tuosta kasviksesta voi tehdä,täällä sellaista saa useassa ravintolassa. Itse tykkään lisätä päälle tahinia.Upea kuva:)

 4. Oon itsekin kokeillut muutaman kerran paahtaa kokonaista kukkakaalia ja ihan niinkuin sanoit – tosi juhlavan näköinen ruoka pienellä vaivalla. :) Harissamaustettua versiotakin pitää vielä kokeilla!

 5. Minä olen osallistunut kukkakaalitalkoisiin rouskuttamalla sitä raakana. Parsakaalista tykkään kypsennettynä, mutta kukkakaali on jotenkin mitäänsanomaton. Ehkä en ole vain osannut maustaa sitä oikealla tavalla!

 6. Voi meitä great mindeja <3 Pus vaan! Ei ollut ensimmäinen kerta, kun postaamme liki samaan aikaan liki samanlaisen reseptin.

  Jätin lukematta tarkoituksella sinun jutun ennen kuin omani tuli liveksi, etten vahingossa ajatuksissani toista sinun tarinoita. Mutta tuo helppous ja näyttävyys meni kyllä yksiin ihan ilman lukemistakin :)

 7. Herkulliselta näyttää. :) Blogin uudesta ulkoasusta sen verran palautetta, että olisi kiva, jos artikkelin ”osiot” näkyisivät sivulla jossain. Siis että tämäkin artikkeli kuuluu pääruokiin. Olen tottunut näkemään ne täällä blogissa ja puuttuminen vaikeuttaa selailua.

   1. Vielä toinen palaute: Tarvittaisiin edellisen kaltainen arkisto kuukausittain. Ainakaan en nyt löydä sitä täältä sivulta jos sellainen jo on. :)

    1. Ah, olin ajatellut, että kukaan ei käytä sitä kuukausiarkistoa ikinä mihinkään. Mutta laitetaan korvan taakse sekin!

 8. Mahtavalta näytti ja varmaan maistuikin. Näin eräässä englantilaisessa ohjelmassa kuinka kukkis leikattiin pihveiksi ja seokseen tuli oliiviöljyä, kurkumaa ja suolaa, paistinpannulta otettiin väri pintaan ja lopuksi uuniin. Minäkään en olu kukkiksen suuekuluttaja mutta hyvää vegee siitä saa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights