Lihattoman lokakuun tuplavegeburgerit

Yhteistyössä Anamma – rapeaksi leivitetyt Anamman pihvit, mehevät sämpylä ja hyvät lisukkeet, niistä on hyvä vegeburgeri tehty.Kirjoitus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Anamman ja Foodloverin kanssa. 

Tämä postaus on nyt viimein vuoden kestäneestä yhteistyöstäni Anamman kanssa, on ollut hauskaa! Yhteistyö Anamman kanssa tuli kyllä oivaan saumaan, koska kulunut vuosi on ollut melkoisen kiirettä. Onkin siis ollut kullanarvoista, että pakastimesta on löytynyt aina Anamman mureketta, pihvejä ja pyöryköitä, joista on saanut väsyneenä ja kiireessäkin kehiteltyä hyvää ruokaa. Anammalle kehittelemistäni resepteistä moni pyörii edelleen arkiruokalistallani. Esimerkiksi täytetyt bataatit, vegepulla-spagettivuoka ja hummuswrapit ovat pelastaneet meillä aika monta arkipäivää!

Unelmissani viljelen itse vihannekseni, kerään marjat, säilön sienet, keitän pavut, leivon leivät ja preppaan viikon ruoat valmiiksi pakastimeen sunnuntai-iltaisin. Todellisuus on nykyisin kuitenkin hieman toista, joten todella arvostan sitä, että kaupoista löytyy oikeasti hyviä puolivalmisteita. Hyvien burgereiden toivossakaan ei muuten tarvitse alkaa itse paistamaan pihvejä, kun pienellä tuunauksella pakastimesta saa täydellisen mehevät, pinnalta rapeat burgeripihvit.

Rapean leivityksen salaisuus on japanilaiset panko-korppujauhot, joiden avulla saa loihdittua täydellisen rapean kuorrutuksen paistinpannulla. Panko-korppujauhoja löytyy hyvinvarustelluista ruokakaupoista, yleensä aasialaisten elintarvikkeiden hyllystä. Rapeiksi paistetut pihvit vaativat seurakseen vielä hyvän sämpylän, reilusti hyvää vegaanista majoneesia, avokadoa, salaattia, marinoitua punasipulia ja tomaattia.

hyvän vegeburgerin anatomia

 • Burgerissa, myös kasvisversiossa, tärkeintä on pihvi. Anamman pihvien koostumus on täydellinen hampurilaisten väliin.
 • Valitse sämpylä oikein. Pehmeät höttöiset hampurilaissämpylät eivät ole omia suosikkejani, vaan pidän burgereissakin enemmän rapeakuorisesta juurileivästä. Jos kuitenkin kaipaat autenttista pikaruokalafiilistä, pehmeä hampurilaissämpylä on oiva siihen tarkoitukseen!
 • Leivitä pihvit rapeiksi tai jos jätät leivityksen väliin, laita burgerin väliin jotain muuta rapeaa. Kokeile esimerkiksi paahdettua sipulirouhetta.
 • Marinoitu punasipuli on hyvä vaihtoehto suolakurkuille.
 • Muista kastikkeet. Hyvä vegaaninen majoneesi, murskattu avokado ja tujaus chilikastiketta on luottokomboni. Voit kokeilla burgerin väliin myös esimerkiksi romesco-kastiketta!

Jos sinulla on lihaton lokakuu meneillään, niin tämä burgeri uppoaa testatusti myös sekasyöjille! :)

Mehevät tuplavegeburgerit

kahdelle

Pihvit

 • 1 pkt/4 kpl  Anamman vegepihvejä
 • 1 dl vehnä- tai spelttijauhoja
 • 1 dl vettä
 • ripaus suolaa
 • 2 dl panko-korppujauhoja
 • öljyä paistamiseen

Muut aineet

 • 2 rapeakuorista isoa sämpylää
 • salaattia ja tomaattia
 • marinoitua punasipulia
 • 4 rkl vegaanista majoneesia
 • 1 avokado
 • chilikastiketta
 1. Ota pihvit pakastimesta ja anna niiden sulaa huoneenlämmössä noin 40 minuuttia. Pihvien ei tarvitse sulaa kokonaan, mutta niiden paistaminen leivityksen kanssa helpottuu, kun ne eivät ole enää täysin jäässä.
 2. Sekoita laakeassa astiassa vehnäjauhot, vesi ja suola. Kaada korppujauhot toiseen laakeaan astiaan.
 3. Kuivaa pihvit kevyesti talouspaperilla. Kasta pihvit kummaltakin puolelta ensin vehnäjauhoseokseen ja pyörittele ne sitten korppujauhoissa.
 4. Paista pihvit runsaassa öljyssä keskikuumalla pannulla kummaltakin puolelta kauniin värisiksi. Jätä pihvit hetkeksi talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy valuu pois. Paista sämpylöiden leikkauspinta rapeaksi pannulla.
 5. Murskaa avokadon hedelmäliha kevyesti haarukalla. Viipaloi tomaatit. Täytä sämpylät pihveillä, salaatilla,tomaattisiivuilla, marinoidulla punasipulilla sekä majoneesilla. Halutessasi voit lisätä burgereiden väliin vielä tujauksen chilikastiketta.

Vinkki! Vegaanista majoneesia on helppo tehdä itsekin. Voit kurkata reseptin täältä.

Anamman tuotteita löydät päivittäistavarakauppojen pakastealtaista ympäri Suomen. Anamman tuotteet sisältävät runsaasti proteiinia ja ne ovat gluteenittomia.

Yhteistyössä Anamma

2 vastausta kirjoitukseen “Lihattoman lokakuun tuplavegeburgerit

 1. Mitä sämpylöitä olet tässä käyttänyt? Näyttää niin hyviltä!

 2. Kiitos Papu! Kuvassa on Ullan Pakarin Patu, joka on leikattu puoliksi burgereita varten. Se ei kyllä itse asiassa ole juurileipää, mutta erinomaista siitä huolimatta! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights