Englantilainen kinuski-raparperipaistos

Raparperipaistos on täydellinen alkukesän herkku vaniljajäätelön kanssa.


Kirjoittelin teillekin täällä aikaisemmin keväällä, että alan etsiä Turun Vegekaupan ja Vegekaupan verkkokaupalle uutta kauppiasta. Asiat etenivät oletettua paljon nopeammin ja ennen kaikkea paremmin kuin uskalsin edes haaveilla: kauppiaan pestistä innostui Sini Keränen, joka on aivan huipputyyppi ja varmasti juuri oikea ihminen hyppäämään minun saappaisiini. Olen ihan superiloinen siitä, että asiat jatkuvat Vegekaupalla nyt parhaalla mahdollisella tavalla.

Juhlistamme muuten uutta kauppiasta Turun Vegekaupalla perjantaina 25.5. klo 11-19. Minä lupasin leipoa paikalle näitä ihania toffeekeksejä ja talo on täynnä tarjouksia ja maistiaisia. Olisi hauskaa jos tulette moikkaamaan! :) Minä jään edelleen Vegekauppaan osakkaaksi ja varmasti pyörin kaupalla silloin tällöin jatkossakin. Mutta nyt tuntuu kuin kivi olisi vierähtänyt sydämeltä, kun saa karsittua töitä vähän vähemmälle.

Oikeasti minun pitäisi nyt pakertaa aivan täydellä teholla syksyllä ilmestyvän Vegaanin joulukirjan parissa. Mutta jos totta puhutaan, niin olen viimeiset puolitoista viikkoa lähinnä lorvaillut ulkona. Kun säät ovat tällaiset, niin ei millään malttaisi olla sisällä hääräämässä keittiössä! Tänään kuitenkin maltoin hetkeksi aikaa laittaa uunin kuumaksi ja leipoa herkkuja piknikille.

Tämä Sticky Toffee and Rhubarb Pudding -resepti on alun perin Jackie Kearneyn ihanasta My Vegan Travels -kirjasta. Harmillisesti alkuperäinen ohje ei kuitenkaan toiminut ihan niin kuin olisin toivonut: ohjeistus ei ihan täsmännyt ainesosaluettelon kanssa, taikina jäi liian löysäksi, eikä päälle kaadettava sokeriliemi muodostunut uunissa kinuskiksi, koska se oli liian vetistä. Pienellä säädöllä reseptistä tuli kuitenkin aivan mainio raparperipaistos, joka itse asiassa muistuttaa aika paljon sitä yhtä herkullista englantilaista raparperipuddingia, jota söin kerran Lontoossa. Kirjalle silti suositus: se on ihanan inspiroiva opus kaikille ruoasta kiinnostuneille vegaanireissaajille! Toivottavasti tämän yhden reseptin kanssa oli vain huono tuuri ja painovirheitä, mutta muut toimisivat odotetulla tavalla.

Englantilainen kinuski-raparperipaistos

kuudelle

 • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
 • 1 1/4 dl fariinisokeria
 • 1 rkl leivinjauhetta
 • hyppysellinen suolaa
 • 85 g vegaanista margariinia
 • 2 dl kasvimaitoa
 • 1 dl maustamatonta soijarahkaa tai -jogurttia
 • 1/2 vaniljatangon siemenet
 • 500 g raparperia
 • 2 dl kiehuvaa vettä
 • 1 3/4 dl fariinisokeria
 • 70 g pekaanipähkinöitä
 1. Kuumenna uuni (175°C).
 2. Sekoita kulhossa yhteen vehnäjauhot, fariinisokeri, leivinjauhe ja suola.
 3. Sulata margariini ja sekoita se yhteen kasvimaidon kanssa. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita. Lisää vielä soijarahka ja vaniljatangon siemenet.
 4. Pilko raparperit ja lisää ne uunivuoan pohjalle. Kaada taikina tasaisesti raparperien päälle.
 5. Yhdistä fariinisokeri ja kiehuva vesi ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Kaada sokeriliemi taikinan päälle ja ripottele pekaanipähkinät pinnalle.
 6. Paista uunin keskitasolla noin 40-45 minuuttia. Herkuttele vegaanisen vaniljajäätelön kanssa.

8 vastausta kirjoitukseen “Englantilainen kinuski-raparperipaistos

 1. Moi! Oikeesti ruokalusikallinen leivinjauhetta? Pakko varmistaa. :D
  Kiitokset blogisi upeista resepteistä, nää on huippuja!

  1. Kyllä! Alkuperäiseen reseptiin tuli vielä sen lisäksi itsekohoavia jauhoja, se olisi minusta jo ehkä vähän liiottelua!

 2. Ihanaa uusi raparperipiirakka! Tarkoituksena tehdä uunipelti, joten riittääkö taikinan tuplaaminen?

  1. Korjaan vielä, että tämä ei siis ole piirakka, jos etsit sellaiselle reseptiä :) Tämä on myös uuniin menneessään melko nestemäistä, joten suosittelen ensisijaisesti isoa korkeareunaista uunivuokaa.

 3. Tein gluteenittomista kaurajahoista ja jäätelön sijaan vaniljakastike, toimi hyvin. Meni nopeasti juhlapöydässä ja keräsi kehuja. Kiitos hyvästä ohjeesta!

 4. Toimisiko tässä soijajogurtin tilalla joku muu, esim. kaura- tai kookosjogurtti?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights