Vihreä matchasmoothie

Kesäisen vihreä matchasmoothie ja tärkeää asiaa vitamiineista +arvonta!Kirjoitus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Sana-solin kanssa.

Minusta on mahtavaa, että keskustelu vegaanisen ruoan ympärillä on muuttanut täysin kurssia viimeisten vuosien aikana. Sen sijaan, että lehdissä kirjoiteltaisiin siitä, mistä ravintoaineista vegaani uhkaa jäädä paitsi, keskitytään herkulliseen ruokaan ja vegaanisen ruoan hyvää tekeviin vaikutuksiin niin ihmisille kuin ympäristöllekin. Vaikka vegaaniruokavaliota ei ole vaikeaa koostaa sellaiseksi, että siitä saa tarvittavat ravintoaineet, silloin tällöin törmää edelleen harhakäsityksiin B12-vitamiiniin liittyen.

Asia on kuitenkin hyvin yksinkertainen: mikäli noudatat vegaanista ruokavaliota, B12-vitamiinia täytyy ottaa lisäravinteena. Vaikka jotkut lähteet muuta väittävätkin, kyseistä vitamiinia ei ole esimerkiksi hapatetuissa tuotteissa tai merilevissä ihmiselle hyödynnettävissä olevassa muodossa. Ei ole suositeltavaa jättää B12-vitamiinin saantia myöskään pelkästään esimerkiksi vitamiinirikastettujen kasvimaitotuotteiden varaan, vaan varminta on ottaa vitamiini purkista. Kannattaa myös muistaa, että vitamiinien imeytyminen on aina yksilöllistä. Sen takia kannattaakin käydä silloin tällöin lääkärissä mittauttamassa omat B12-tasot.

Syön itse maltillisesti erilaisia lisäravinteita ja pyrin syömään pääsääntöisesti terveellisesti ja monipuolisesti. Huolehdin kuitenkin siitä, että nappailen purkista sellaiset vitamiinit ja hivenaineet, joiden saantiin pitäisi muuten kiinnittää ekstrahuomiota. B12-vitamiinin lisäksi vegaanin kannattaa huolehtia D-vitamiinin, sinkin ja jodin saannista, sekä kalsiumista, mikäli et käytä kalsiumrikastettuja kasvimaitotuotteita.  Sana-solin Vegaani-monivitamiini on kätevä tapa varmistaa tarvittavien vitamiinien ja mineraalien saanti, sillä se on räätälöity erityisesti kasvissyöjien ja vegaanien tarpeisiin.

Olen sairastellut itse enemmän tai vähemmän koko alkuvuoden. Nyt olen popsinut aamiaissmoothieita niin ahkerasti ja syönyt muutenkin niin terveellisesti, että sairastelukierre näyttää vihdoin talttuneen! Ja tietysti muistanut popsia vitamiinit purkista. Tässä vielä jakoon yksi viime aikojen lempismoothieistani. Tämä on ihan täydellistä erityisesti aamuisin, sillä se sisältää terveellisiä vihreitä lehtivihanneksia, piristävää matchaa ja vieläpä maistuu hyvältä.

vihreä matchasmoothie

yhdelle

 • 2 banaania pakastettuna
 • 2 kourallista tuoretta babypinaattia
 • 1-2 tl matchajauhetta
 • 15 tuoretta mintunlehteä
 • 1/2 limen mehu
 • 2 1/2 dl kauramaitoa
 1. Pilko banaanit kolikoiksi pakastimeen vähintään muutamaa tuntia ennen tai edellisenä iltana.
 2. Laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja aja sileäksi smoothieksi. Lisää tarvittaessa kauramaitoa, riippuen siitä kuinka paksua smoothieta haluat.
 3. Nauti heti.

 

arvonta!

Sana-solilta haluttiin arpoa teille 5 kpl B12-vitamiini + Vegaani-monivitamiini -paketteja. Osallistut arvontaan vastaamalla tämän postauksen kommenttikenttään mitä lisäravinteita syöt? 

Arvonnan säännöt

Osallistut arvontaan jättämällä kommentin viimeistään maanantaina 21.5.2018. Määräajan jälkeen tulleita kommentteja ei oteta huomioon arvonnassa. Jätäthän toimivan sähköpostiosoitteen, jotta saan sinuun tarvittaessa yhteyden arvonnan päätyttyä. Mikäli voittajaa/voittajia ei saada kiinni viimeistään 24.5. palkinto arvotaan uudelleen.

Luethan tarkemmat arvonnan säännöt täältä.

154 vastausta kirjoitukseen “Vihreä matchasmoothie

 1. Ai että, tuota smoothieta täytyy kokeilla joku päivä!

  Lisäravinteista käytän magnesiumia, b12, kalsiumia ja rautaa

  1. Syön b12 ja d , veriarvot kohdillaan. Kiinnostaisi monivitamiini tytöilleni.

 2. Syön joko monivitamiineja tai sitten B12+D-vitamiini. Pitäiskin muistaa käydä apteekissa täyttämässä vitamiinivarasto :)

 3. Lisäravinteista käytän talvikaudella dtä. Jatkuvan epäsäännöllisesti B12:ta ja sinkkiä. Raudan puute on vaivannut koko iän, niin kuureina myös sitä.
  Laskettanee myös lisäravinteeksi viherjauhe (orasta, levää, nokkosta) jonka juon sitruunaveden ja raastetun inkiväärin joukossa.
  Tuo monivitamiinipaketti kiinnostaa kyllä. Saisi kolme pilleriä yhdeksi..?

 4. Minulla on käytössä b12, magnesium, d-vitamiini, jodi ja satunnaisesti rauta.
  Smoothie näyttää mahtavalta. :)

 5. Juuri tutkin sana-solin vegaanista monivitamiinia, koska vitamiinikaappia täytyisi jälleen täydentää. Tällä hetkellä syön kalsiumia, d-vitamiinia, monivitamiinia ja magnesiumia. Kaikki tietenkin vegaanisia. :)

 6. Nordiq nutrientin multi nutrition-kapseli tulee otettua päivittäin niin tulee useempi hyvä kerralla. B12 täytyisi varmaan kyllä käydä mittaamassa.

 7. Syön B12 vitamiinia harvoin ja d vitamiinia välillä. Pitäisi varmaan syödä kylläkin useammin. :)

 8. B12 ja D joka päivä. Sinkkiä sekä C-vitamiinia flunssassa ja kausittain jodia.

 9. Pyrin ottamaan vähintään joka toinen päivä VegVitin monivitamiinitabletin sekä Vitashinen kasviperäistä D3-vitamiinisuihketta. Muuten ottaisin joka päivä, mutta vegaaniset vitamiinit on usein harmillisen kalliita eikä niitä löydy ainakaan kotikulmiltani tavallisista apteekeista :/

 10. Popsin joka toinen päivä B12-pillerin ja päivittäin kalkkia ja D:tä. Lisäksi pari kertaa vuodessa tulee otettua rautakuuri, että pysyy myös varastot hempan kanssa paremmin kunnossa:)

 11. Syön VEG1-monivitamiinivalmistetta päivittäin ja Bethoverin B12 + foolihappoa kerran-pari kertaa viikossa :)

 12. D3- ja B12-vitamiinit säännöllisessä käytössä vuoden ympäri. Vaihtelevasti ja talviaikaan lisänä myös monivitamiinivalmiste. Tuollainen vegaanin oma monivitamiinivalmiste onkin positiivinen uutinen 😊

 13. Söin b12-vitamiinia mut se pääsi loppumaan enkä oo jaksanu hakee uutta ’:D oon pyrkinyt siks nyt lisäämään erilaisten vitaminoitujen kasvimaitotuotteiden syömistä ettei tarvis mitään ottaa purkista… mutta oishan tosissaan paras että varalta ottais myös vitamiineja ettei vahingossa kävis niin että niitä ei saa ruuasta tarpeeksi :)

 14. Tällä hetkellä syön monivitamiinia josta löytyy D ja B12 vitamiinit, sekä mm. jodia ja seleeniä

 15. Joka päivä otan ainakin B12- ja D-vitamiinia, satunnaisemmassa käytössä on Kelp, kalsium ja rautalisä. Välillä käytössä myös Veg1. Pitäiskin muuten mittauttaa noi tärkeimmät arvot!

 16. Kasvissyöjille tarkoitettuja monivitamiineja (haisee ja maistuu muuten ihan kamalalta! :D)

 17. Herkullisen näköinen smoothie! En ole ennen kokeillut matchaa.
  Arvonnassa mukana. :)

 18. B12, magnesium erityisesti näin kuumalla taikka urheilupäivänä. D-vitaa myös ajoittain.

 19. Neurobion forte b-vitamiiniyhdistelmä, vegan omega, D-vit. ja kalsium.
  Mitähän tuohon smoothieen voisi laittaa banaanin tilalle? Banaani menee ainoastaan sellaisenaan, muttei makuna missään seassa 😬

 20. Purkista en ole popsinut mitään lisäravinteita pitkään aikaan, kun en ole saanut aikaiseksi ostaa uusia. Siksipä nämä kyllä kiinnostaisivat, etenkin jos sattuisivat olemaan siedettävän makuisia!

 21. Purkista otan B12-vitamiinia ja D:tä. Kalsiumia olen harkinnut, mutta toistaiseksi luotan siihen, että saan tarpeeksi seesaminsiemenistä ja muista kalsiumpitoisista ruoista.

 22. Epäsäännöllistä purkkivitamiinia napsineena ja lakto-ovona jo 20 vuoden ajan, ja vasta nyt tänä vuonna ilmeisesti urheilun merkittävän lisäämisen myötä rautavarastot (ja myös b-vitamiini) romahti anemiaksi. Nyt nestemäisellä rauta- ja b-vitamiinikuurilla! Tuo sanasolin valmiste vaikuttaa hyvältä…

 23. Otan ravintolisänä D3-vitamiinia, B12 vitamiini ja jodi-lisää.

 24. Käytän d-vitamiinia, Selesan -kivennäisainetabletteja (sis. seleeniä, sinkkiä, mangaania, c-vitamiinia ja bioflavonoideja), b-vitamiinejä ja rautaa, monesti kuitenkin joku niistä jää ottamatta, esim. reissussa tai muuten vaan muistamattomuudesta ja huolimattomuudesta. Yksi monivitamiinitabletti päivässä voisi olla helpompi muistaa ottaa ja olisi varmasti myös parempi, kun tulee varmemmin saatua kaikki tarvittavat.

 25. D-vitamiini, magnesium, sinkki, ajoittain B12. Lasken ”vitamiiniksi” myös MSM:n, hiukset ja kynnet voi erinomasesti :)

 26. Nam mikä smoothieohje! Lisäravinteista syön magneesiumia, kalsiumia ja monivitamiinia. Talvisin lisäks D:tä! Nämä monipuolisen ja ravinteikkaan ruoan päälle!

 27. Syön epäsäännöllisesti sinkkiä ja joskus on otettava rautakuuri mehumuodossa. Mutta b12 olis varmaan tarpeen, kun syön noin 95 % vegaanisesti.

 28. Syön purkista B-vitamiinia, kalkkia, C-vitamiinia, jodia merilevävalmisteesta ja sinkkipurkki on lähinnä, jos huomaan flunssan lähestyvän. Vegaaniseen/kasviperäiseen ruokavalioon siirryttyäni ovat aiemmat jatkuvat flunssat miltei kadonneet. Vegaanista yhdistelmävitamiinia olisi hyvä päästä kokeilemaan. Makoisaa kesän alkua ! 😊🍒

 29. D- ja B12-vitamiinia tällä hetkellä. Jodi myös ollut harkinnassa, mutta toistaiseksi jäänyt ostamatta.

 30. Tällä hetkellä käytössä VegVit monivitamiinia ja B12, joita syön säännöllisel epäsäännöllusesti. Lisäksi rautaa aina verenluovutuksen jälkee. :)

 31. Toivottavasti onni potkaisee, koska en käytä mitään vitamiineja ja siirtyminen vegaaniruokavalioon hyvässä vauhdissa.

 32. Syön Solgarin B-Complexia ja saman merkin Prenatal Nutrients -monivitamiinia (vauva kun olisi haaveissa). Talvisin tulee syötyä myös D2-vitamiinia purkista.

 33. Tällä hetkellä syön monivitamiinia. Erityisesti vegaanille suunnattu tuote kiinnostaisi!

 34. Smoothie testiin, matcha latte kun esim. cashew”maitoon” tehtynä on miun suurinta herkkua!

 35. B12 ja Magnesium kuuriluontoisesti. Sana-Sol oli penskana ihan parasta, oikein odotti aina päivän vitamiiniannosta. Vieläkin muistuu mieleen raikkaan kirpeä appelsiinin maku!

 36. Juurikin tuota sana solin monivitamiinia,toisinaan myös b12-vitamiinia tippoina

 37. Vakkarina on kalsium, sinkki ja b-vitsku (jossa on myös se b12). En ole merkkiuskollinen. Koska olen äiti-ihminen, niin joudun huolehtimaan myös vegelapsen vitamiinin saannista. Neuvolasta saadun tiedon mukaan lasten perusmonivitamiini riittää, kun huolehdotaan monipuolisesta syömisestä. Vegeoptimoitu monivitamiini on huippuhyvä idea, vähemmän ns. tylsää ja pakollista itsellä huolehdittavana.

 38. Päivittöisessä käytössä on Veg1, joka sisältää mm B12 ja muita tärkeitä vitamiineja, D-vitamiini sekä kalkki. Silloin tällöin otan sinkkiä tai magnesiumia jos tuntuu voimattomalta

 39. B12, monivitamiini, D, sinkki. Kaikkia epäsäännöllisesti joitakin kertoja viikossa.

 40. Vegekaupasta saatava Veg1 monivitamiini mustaherukka on ollut jo vuosia käytössä.

 41. Joka päivä tulee syötyä B12, sinkki, sekä D- ja C- vitamiinit😊

 42. Monivitamiinipore, kesän ulkopuolella d-vitamiini, kalsium, magnesiumia, kreatiini, omena-3 ja menkkojen aikaan rauta. Tulisi siis kyllä paketti tarpeeseen, kun vitamiinien ja kivennäisaineiden kulutus urheilevana vegaanina suurta 😉

 43. Olen aloitteleva vegaani ja tällä hetkellä käytössä ainoastaan b12-vitamiini.

 44. Monivitamiineja enimmäkseen mutta myös pelkkää B12:ta tulee syötyä. Lisäksi talvella tietysti D-vitamiinia!

 45. Syön säännöllisesti Veg1-monivitamiinia. Silloin tällöin otan vielä sen lisäksi B12 tai magnesiumia, talvella D-vitamiinia.

 46. Jatkuvasti käytän b12-suihketta ja d-vitamiinia joko suihkeena tai pillerinä. Vaihtelevalla innokkuudella sinkkiä, ceetä ja monivitamiineja ja magnesiumia. Silloin tällöin jotain öljyvalmistetta esim. pellavansiemen tms. kapseleita jne jne :-) Kokeilen mielelläni ”kaikkea” :-D

 47. Syön säännöllisesti B12, D-vitamiinia ja jodia. Välillä myös rautaa, omegavalmistetta, sinkkiä ja JointVietä.

 48. Vihervoiman ja -jauheen lisäksi nautin monivide- ja d-tabuja sekä b12!

 49. Magnesiumia ja D-vitamiinia. Olin näköjään harhakäsityksessä, että merilevästä saa B12-vitamiinia.

 50. Tällä hetkellä B-12, D-vitamiini ja sinkki käytössä. Välillä myös hamppurouhe ja oluthiivahiutaleet ruokiin jaa aamupaloihin lisänä.

 51. Vihreät smoothiet on parhaita, nam! Syödään lapsen kanssa jodia, b12, kalsiumia ja sinkkiä ja minä lisäksi magnesiumia. Nämä sulla jaossa olevat purkit näyttäis varsin käteviltä! ☺️

 52. Syön päivittäin D-vitamiinia ja pari kertaa viikossa B12-vitamiinia. Lisäksi flunssan oireisiin käytän sinkkiä ja ajoittain otan rautalisää kuuriluontoisesti.

 53. Syön d-vitamiinia ja monivitamiinivalmisyetya. Sen lisäksi tulee ajoittain nappailtua esim. spirulinaa tai antioksidanttitabuja tms.

 54. En ole täysin vegaani, sillä käytän hapanmaitotuotteita ja joskus syön kalaa, joten B12-vitamiinit tulevat sitä kautta. Ainoana lisänä käytän talviaikaan D-vitamiinitippoja – sellaisia oliiviöljypohjaisia =).

 55. Satunnaisesti muistan ottaa Ferrororte-rautavalmistetta, ja talviaikaan käytin Puhdas+ suuhun suhkaistavaa D-vitamiinivalmistetta. Paremmin pitäisi huolehtia tuosta B12 vitamiinin saannista, sen myönnän :)

 56. Jes, mahtavaa! Matchajauheen käytölle oonkin kaivannut ohjeita. Vitamiineistä popsin oikeastaan juurikin noita mainitsemiasi, eli säännöllisesti D-vitamiinia, B12 ja jodia. Kalsiumia ja sinkkiä silloin tällöin.

 57. B-12 riittää, sillä en tahdo luottaa purkkipillereihin liikaa :)

 58. Syön myös maltillisesti lisäravinteita mutta vegaaneille suunnattua vitamiinitablettia syön päivittäin ja vielä d-vitskut päälle.

 59. B-vitamiinivalmiste on aivan välttämätön, sillä etenkin talvella b-vitamiinin puutos johtaa huulten rohtumiseen. Tuo matchatee on muuten virkistävyydessään loistava vaihtoehto kahville!

 60. Minulla oli aiemmin käytössä Veg1-monivitamiini, mutta bongasin hiljattain apteekkireissulta tuon Sana-solin valmisteen ja olen nyt käyttänyt sitä. Varsin käteviä ovat molemmat!

 61. Apteekin monivitamiinit ja B12, talvella välillä D-vitamiinilisä. Tosin välillä kaikki vitamiinilisät unohtuu pidemmäksikin aikaa :)

 62. D-vitamiinia ja sinkkiä on tullut nappailtua purkista jo pidempään, B12 on varsin tuore lisäys arsenaaliin.

 63. Syön monivitamiinia päivittäin, sillä siitä saa kaiken kätevästi kerralla ✌🏻

  1. Olinkin niin smoothien pauloissa että lähti kommentti vähän etuajassa, eli lisäravinteina menee b12, D-vitamiini ja toisinaan magnesium :)

 64. Otan päivittäin b12-vitamiini monivitamiini d vitamiini ja omega 3

 65. Syön D3 60mg, VegMultivitaminia ja Omega3 +D2 joita hankin Vegekaupasta. Syön myös vain vitaminisoituja kasvimaito tuotteita ja monipuolisesti taatakseen vitaminien imeytymisen.
  Sekasyöjä aikoinaan kärsin anemiasta vaikka söinkin maksaa jne. mutta vegaaniksi ryhtyen rauta arvot nousi ja nopeaan. Kasvikunnan proteinit, vitaminit ja hivenaineet imeytyvät vain paremmin omaan elimistööni!

 66. Syön monivitamiinia joka päivä, lisäksi vitaminoituja kasvimaitotuotteita, jotta b-12 imeytyy riittävästi

 67. Ihana smoothie! Tällä hetkellä otan B12:aa ja magnesiumia pillereinä, sekä jodia sisältävää merileväjauhetta. Sinkistä täytyykin ottaa paremmin selvää.

 68. B12 ja D. Satunnaisesti monivitamiineja ja kalsiumia ja tarvittaessa magnesiumia.

 69. Syön vegaanisen monivitaaminin lisäksi omega kolmosta, d-vitamiinia ja b12-vitamiinia. Jälkimmäisiä siksi ekstraa, että monivitamiini ei ole pureskeltavassa muodossa, joten en luota täysin niiden imeytymiseen siitä. D-vitamiinista olen katsonut, ettei kokonaisannos ylitä 4000 IU:ta päivässä (mikä on yläraja) ja b12-vitamiinia voi syödä huoletta, koska sen saannille ei ole asetettu ylärajaa.

 70. Kalkki+D menee säännöllisesti ja aina välillä kuureina B12. Varsinkin talvikaudella käytän myös C-vitamiini+sinkki -lisää jotta taudit pysyisivät poissa.

 71. Säännöllisesti D-vitamiinia ja omega-3:ia, satunnaisemmin monivitamiinia tai erikseen mm. B-, sinkki-, rauta- ja maitohappotuotteita.

 72. Vegvit, Calcichew, Pirkka b ja b12 vitamiinit. Tällä hetkellä D-vitamiinit loppu.

 73. Käytän B12 sekä satunnaisesti sinkkiä. Nyt kun muutin
  kesäksi Kyprokselle ja kauppojen vegaanivalikoima on huomattavasti pienempi kuin Suomessa, täytyy varmaan hankkia myös ainakin kalsiumia. Sanasol monivitamiini olisi unelma!

 74. 2 x viikossa D-vitamiinia, magnesiumia päivittäin, (Myös voimaruoka total 25, sekä Kyolic valkosipulikapseleita)

 75. Veg1 jossa on b12, jodi ja d-vitamiinia. Lisäksi erikseen d-vitamiinia, kalsium-magnesiumia ja optiomegaa. Välillä syön Life:n vegemonivitamiineja.

 76. Otan päivittäin d-vitamiinia, magneesiumia ka kalsiumiam ja silloin tällöin c-vitamiinia. Varmasti voisi lisätä b-vitamiinia sekä rautaa.

 77. Mulla on biotiinia, kollageenia, helokki- ja omega-3-öljyä, sinkkiä, Dtä, Etä… kun vaan muistaisi joka päivä ottaa niitä…

 78. Pyrin syömään erittäin monipuolisesti ja pitkälti Whole Foods -periaatteella niin ei tarvitse sen kummemmin vetää vitamiineja ja muita ravintoaineita purkista 😄 Talvisin käytössä on kasviperäinen D-vitamiini ja muuten syön B12-vitamiinia muutaman kerran viikossa.

 79. Hyvä, että tärkeistä vitamiineista vegaaneille kirjoitetaan ja niiden tarvetta korostetaan.

 80. Magnesiumia, Linolive omegavalmistetta, monivitamiinivalmistetta, D ja B12 sekä kalsiumia.

 81. Biorinin hiusravinnetta jossa useita eri vitamiineja, maitohappobakteerikapseleita toisinaan, D-vitamiinia talvikaudella, magnesiumia päivittäin. MSM-jauhetta.

 82. Purkista syön monivutamiinia ja erikseen vielä b12-vitamiinia :) nyt tosin molemmat purkit lopussa joten nuo uudet vitamiinit laitan harkintaan!

 83. Säännöllisesti vähintään B12 ja D-vitamiini. Kuuriluontoisesriti välillä vegaaninen omega-3. Tällä hetkellä menee Veg1-monivitamiini, Ca+Mg-valmiste, maitohappobakteerit ja kurkumakapselit. Epäsäännöllisesti ruoanlaitossa viherjauheet, maca-jauhe ja oluthiiva.

 84. Rauta, b12 ja vaihtelevasti d- ja c-vitamiineja. Talvella tulee käytettyä enemmän vitamiineja, kun pyrin syömään mahdollisuuksien mukaan satokauden antimia ja lähiruokaa.

 85. C, D, sinkki, rauta, B12, pii, Nivel10 (kurkuma, inkivääri etc.), omega3

 86. Mulla on meneillään hiustenkasvatusproggis niin nappailen tällä hetkellä vahvaa biotiinia puhdas+ssalta. D-vitamiinia on tullu kans otettua, tosin kesäksi en ole ostanu uutta purkkia vaikka varmaan pitäis.

 87. D-vitamiinia ja sinkkiä flunssan aikana. B12-vitamiinia pitäisi varmaan alkaa myös käyttää, hyvä kun muistutit asiasta.

 88. B12 ja D -vitamiinit suihkeena, Dr. Ohhiran OM-X probiootit, kollageeni-, hyaluroni-, glukosamiinivalmisteet. Tärkeintä kuitenkin puhdas, ravitseva ruoka, ulkoilu, hyvä uni ja positiiviset ajatukset ☀

 89. B 12, d, biotiini ja gollageeni.
  Tuota Sanasollin monivitamiinia voisi hankkia.

 90. Syön kausiluontoisesti sinkkiä, rautaa, D-, B, ja C-vitamiinia. Maitohappobakteereita saa hapatetuista elintarvikkeista, esim. Oatlylla on hyvää jogurttia ja hapankaali on parasta kesäruokaa grillattavien viereen. Biotiinia ja karoteenivalmistetta tulee myös kausiluontoisesti käytettyä.

 91. Lisäravinteena Veg 1, satunnaisesti otan vielä lisäksi D-vitamiinia.

 92. Tällä hetkellä en käytä mitään lisävitamiineja, sillä en ole vielä ehtinyt ostaa :)

 93. D-vitamiini, b12, jodi merilevätablettina, MSM jauhe satunnaisesti. :)

 94. En yleensä sairastele, mutta tänä talvena koin influenssan voiman. Vitamiineja en muista napsia, lieneekö siis B12 puutos jo iskenyt. ;)

 95. Purkista tulee syötyä ainakin B12- ja D-vitamiinia, joskus lisäksi myös monivitamiinia.

 96. Syön B12-vitamiinia sekä VegeKalk -kalsiumtabletteja, jotka sisältävät myös D-vitamiinia. Lisäksi ravintohiivahiutaleet on melkoisen ahkerassa käytössä. Jonkinlainen monivitamiini on ollut hakusessa, joten vaikkei arvonnan voitto osuisi kohdalle, täytyy ehdottomasti tutustua tähän tuotteeseen paremmin.

 97. Huh! Tuleepa syötyä paljon kaikkea tuunausaineita :) Magnesiumia lihastärinään, vegaanista proteiinijauhetta treenin jälkeen, Siperian ginsengiä aamupiristykseksi, C-vitamiinia poretablettina säännölliseen flunssankarkotukseen, kalsiumia silloin tällöin poreena kaiken varalta ja kyllä, myös koko sarja B-vitamiinia tulee purkista. D-vitamiinia en varmaan saa tarpeeksi! Voisko nämä kaikki yhdistää yhteen pilleriin? :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights