Parsa-pastasalaatti tofulla

Tämä tuhti pastasalaatti pelastaa kesäpäivien lounaspulmat. Sopii myös piknikille!


Uunissa paahdettu parsa on tähän aikaan vuodesta parasta pikaruokaa. Ja jos minulta kysytään, uunissa paahtaminen tai grillaaminen on paras tapa valmistaa tätä kevään ja alkukesän herkkua. Viime päivien helteiden ansiosta keittiössä ei ole tehnyt mieli hääriä ylimääräistä mutta onneksi monet parsaruoat valmistuvat nopeasti! Tällä kertaa parsasta syntyi helppo ja superhyvä pastasalaatti.

Parsa-pastasalaatti tofulla

noin 4 annosta

 • 1 puntti vihreää parsaa
 • oliiviöljyä ja suolaa
 • 3-4 dl gnocchi-pastaa
 • 1 pkt marinoitua tofua
 • 3 lehtikaalin lehteä
 • 250 g keltaisia kirsikkatomaatteja

Pähkinäpesto:

 • 1/2 dl saksanpähkinöitä
 • 1/2 dl cashewpähkinöitä
 • 1/2 dl ravintohiivahiutaleita
 • 1 ruukku basilikaa
 • 2 rkl sitruunamehua
 • suolaa
 • oliiviöljyä
 1. Kuumenna uuni (225°C). Jos parsat ovat paksuja, kuori niiden varret ohuelti. Laita parsat uunipellille leivinpaperin päälle. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla. Paahda uunissa noin 10 minuuttia ja leikkaa parsat sitten paloiksi.
 2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan sillä välin, kun parsat ovat uunissa. Huuhtele kylmällä vedellä.
 3. Kuivaa tofu kevyesti talouspaperilla ja pilko se kuutioiksi.  Paista tofu pannulla oliiviöljyssä, kunnes se on saanut kauniin värin pintaansa.
 4. Valmista pesto soseuttamalla kaikki aineet sauvasekoittimella paksuksi pestoksi. Lisää oliiviöljyä, kunnes peston koostumus on sopiva.
 5. Sekoita yhteen parsat, keitetty pasta ja pesto. Revi joukkoon lehtikaalin lehdet (poista lehtiruodit) ja halkaise kirsikkatomaatit. Sekoita kaikki aineet yhteen salaattikulhossa.

 

9 vastausta kirjoitukseen “Parsa-pastasalaatti tofulla

 1. Tämä oli tosi hyvää! Pestin olisin voinut rohkeammin tehdä juoksevammaksi. Käytin gnocchi-pastana Lidlin proteiinipastaa. Toimii! Hyvä resepti, kiitos!

  1. Kivaa kun kävit kommentoimassa! Ja ihana kuulla, että tykkäsit tästä <3 Tätä salaattiahan voi helposti muokkailla aina sen mukaan mitä kaapista sattuu löytymään. Ja kun parsakausi päättyy, broccolinit sopivat tilalle erinomaisesti!

 2. Moi! Sain hienon idean siitä minkäteemaisen keittokirjan haluaisin sinulta lukea. 😄 Siinä olisi eri osioita ravintoaineiden mukaan, esim. ruokia jotka sisältää paljon proteiinia, rautaa, kalsiumia, hyviä rasvoja… Olen pohdiskellut viime aikoina paljon ravitsemusta ja laittanut syömisiäni ylös. Vaikka olen ollut lähes 10 vuotta vegaani, silti huomaan, että erityisesti proteiinin ja kalsiumin saanti jää vähän vähälle jos ei ole tosi tarkkana. Tuollaisesta oppaasta voisi olla monille hyötyä. (Teen ruokaa lähes pelkästään sun resepteillä, koska ne on vaan niin hyviä. Enkä varmasti ole ainoa. 😄)

   1. Kiitos toiveesta, Tuuli (ja PSM)! Idea kuulostaa oikein hyvältä, mutta mä en kuitenkaan ole ravitsemuksen asiantuntija ja mun juttu on keksittyä enemmän hyvän makuiseen ja helppotekoiseen hyvänmielen ruokaan :)

    On kuitenkin hyvä ajatus laittaa syömisiään ylös, jotta näkee missä ne omat heikot kohdat on, ja vaikka pyytää apua laillistetulta ravitsemusterapeutilta, mikäli tuntee tarvetta saada vähän apua ja tukea syömisten koostamiseen.

 3. Ajattelin äidille tehä tätä kun oli niin hyvää! Äidillä ei ole ravintohiivahiutaleita, enkä viitsisi hänelle niitä kaappiin ostaa kun ei pakosti mene kaupaksi. Toimisiko ilman?

 4. Tähän ohjeeseen tulee palattua aina näin keväisin parsan aikaan. Todella hyvää tuli jälleen kerran, kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights