Kikherneomeletti

Päivitetty resepti kikherneomeletille. Helppo arkilounas tai viikonloppuaamiainen!


Kikherneomeletti on luottoruokaani silloin, kun on jo kiljuva nälkä eikä jaksa lähteä kauppaan. Minulta löytyy kaapeista aina kikhernejauhoja ja mausteita ja omeletin voi täyttää mitä kaapista löytyy -periaatteella. Eikä sen valmistamiseen kulu kuin hetki!

Viime vuonna ilmestynyttä Vegaanin aamupalakirjaa varten kehittelin yhden todella hyvän kikherneomeletin reseptin, johon tulee myös pehmeää tofua. Koostumus siinä omeletissa on vielä kananmunamaisempi, mutta pelkistä kikhernejauhoista tehtynä vegaaninen munakas syntyy vielä helpommin. Tässäkin reseptissä on kuitenkin pieni juju: tiesitkö, että lisäämällä ohjeeseen perunajauhoja kikherneomeletin koostumuksesta tulee entistäkin parempi?

Kikhernemunakkaan kanssa ei voi epäonnistua kuin yhdellä tavalla: huonoa paistinpannua käyttämällä. Paksupohjainen, pinnoitettu tarttumaton paistinpannu on tähän hommaan ehdoton.

Omeletin voi täyttää lähestulkoon millä tahansa. Omia suosikkejani on paistetut sienet ja sipuli sekä vegenakit. Usein laitan myös avokadoa ja salaatinlehtiä taitetun omeletin väliin. Tässä kuitenkin perusohje omeletille, jonka voi sitten täyttää kukin makunsa mukaan!

Kikherneomeletti aka kikhernemunakas

Yhdelle

  • 1 dl kikhernejauhoja
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 rkl ravintohiivahiutaleita
  • 1 tl sipulijauhetta
  • kala namak -suolaa*
  • 1 1/4 dl vettä
  • oliiviöljyä paistamiseen
  1. Sekoita kuivat aineet yhteen. Lisää osa suolasta taikinaan ja säästä loput munakkaan päälle.
  2. Lisää taikinaan vesi kahdessa erässä koko ajan sekoittaen. Anna turvota 5 minuuttia.
  3. Kuumenna paistinpannu ja lisää siihen öljy. Kaada taikina pannulle ja paista, kunnes pinta on alkanut hyytyä. Käännä omeletti ja paista vielä hetki toiselta puolelta.

* Kala namak eli musta suola on vuorisuolaa, jossa voimakas rikkimäinen, kananmunaa muistuttava maku. Se on mainio mauste kikherneomelettiin, mikäli kaipaat kananmunan makua! Kala namak -suolan maku tulee parhaiten esille, kun ripottelet sen vasta valmiin omeletin päälle.  Kala namakia voi ostaa esimerkiksi Vegekaupasta.

30 vastausta kirjoitukseen “Kikherneomeletti

  1. Kiitos! Tulin juuri etsimään tuota aiempaa reseptiä ja tämä oli iloinen yllätys, todella hyvää ja ihana rapsakka reunaista tuli. 😋

  2. Superhyvää! Kiitos reseptistä. Monesti olen kaipaillut jotain nopeaa ja helppoa syötävää munakkaan tilalle, ja nyt se on löytynyt. Nam. :)

  3. Vegaanihaasteen innoittamana tein lounaaksi ensimmäisen kikherneomelettini ja oli todella hyvää. Tein ihan ohjeen mukaan ja väliin pilkoin jääkaapissa olleen juurespihvin. Nälkä lähti ja oli yllättävänkin täyttävää. Kiitos tästä(kin) ohjeesta!

  4. Tein ekaa kertaa tällä uudella ohjeella ja kylläpä tuli hyvä koostumus! Täytyy kehitellä erilaisia täytevaihtoja, nyt silppusin vain vegekinkkua sekaan kun kaapissa ei oikein ollut muuta. Tää on kyllä helpoin ja nopein mahdollinen pikaruoka.

  5. Hei!
    Olipa hyvää, kiitos ohjeesta! Väliin tuli salaattia, porkkanaraastetta, tomaattia, paistettua punasipulia, auringonkukansiemeniä, balsamicoa ja ripaus mustapippuria.
    Jotenkin tuli vaan niin hyvä mieli kukkapenkin parissa puuhailun jälkeen kokata tuollaista ja vauvakin viihtyi hyvin puuhissa mukana.

  6. Tää on niiin hyvää :p

    Tulee hyvää ilman kalaa namakiakin. Teen tätä nykyään viikoittain. Ja paljon helpompi paistaa tällä uudella reseptillä.

  7. Hei ja kiitos resepteistäsi,

    tästä omeletista taisi tulla miehen suosikki. 👍
    Haettiin Kala namak- suola ja sen verran tuunasin
    reseptiä, että käytin nesteenä kivennäisvettä. Se kuohkeutti
    taikinaa mukavasti ja lopputulos oli ” kanamunamaisempi”. 😋

  8. Kiitos ihanasta ohjeesta! Herkullista, helppoa ja nopeaa. Laitoin täytteeksi kuullotettua sipulia ja valkosipulia sekä mustapapuja.

  9. Tämä resepti on aivan mahtava !! Kiitos !! Tätä syödään nyt joka päivä :)

  10. Ihana uudistettu resepti! Tykkäsin aikaisemmastakin, mutta tämä on makunsa ja koostumuksensa puolesta aivan eri maailmasta. Maistuu myös paistetun kananmunan tapaan esim. voileivän välissä. Iso kiitos tästä. :)

  11. Tämä uusi ohje on aivan helmi.
    Täytteenä mulla oli avokadoa, punasipulia, jämät pizza murusta, salsaa ja salaatinlehtiä.
    Ehdottomasti jatkoon.

  12. Aivan ihana ohje, kiitos! Mikä tähän käyttämäsi pannu on läpimitaltaan? Omalla isolla pannullani rakenne ensi yrittämällä hieman hajosi. :)

    1. Pannun koolla ei ole väliä, koska taikinaa ei tarvitse levittää koko pannun leveydeltä.

  13. Mie en saa tätä pysymään kasassa millään! Kääntäessä siis hajoaa osiin. Mitä teen väärin?

    1. Heippa! Harmi kuulla, että et ole onnistunut. Todennäköisesti syy on huonossa paistinpannussa. Tämä onnistuu parhaiten hyvällä, tarttumattomalla paistinpannulla.

  14. Kiitos reseptistä, oli tosi hyvää! Mietin vaan että miksiköhän se tarttuu pannun pohjaan kiinni vaikka käyttäisin paljonkin öljyä? Muut ruuat ei tartu.. Jokatapauksessa hyvää kuitenkin on :)

  15. Minä paistanut kikhernemunakkaan ja kikhernetortillat uunissa leivinpaperin päällä, niin ei ole ongelmia tarttumisen kanssa.

    1. Munakkaasta tulee helposti uunissa tosi kuiva ja ihanan pannulta tuleva paistopinta tuo osansa tämän makuun. Mutta kiva kuulla, että toimii!

  16. Voisikohan tämän tai sen yksinkertaisemman munakasreseptisi taikinan tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä ja paistaa aamulla? :)

  17. Kokeilinpa. Ei ollut noita hiivahiutaleita, joten tein ilman niitä. Tuli jotenkin lettumainen. Jäin kaipaamaan sitä munakkaan kuohkeutta. Voisiko nesteenä käyttää jotain muuta? Auttaisiko se kivennäisvesi, mitä täällä joku oli jo käyttänyt? Muuten varmaan makoisa, kunhan löytää oman suun mukaiset mausteet :)

    1. Moikka! Tuossa tekstissä kerronkin, että Vegaanin aamupalakirjasta löytyvä ohje, johon tulee tofua, on koostumukseltaan kanamunamaisempi ja siten kuohkeampi ja pehmeämpi. Tämä on tosiaan vähän lettumainen, mutta palvelee omeletin kanssa samaa käyttötarkoitusta :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights